Mammans lilla hosta

I slutet av förra veckan blev mamman förkyld. Rejält på fredagen och hade feber och så på lördagen och söndagen. Pappan var hos sin pappa för att hjälpa till så mamman försökte att ro hushållet i land på egen hand. Det är underbart att sitta på en kall och regnig lekplats med rinnande näsa och hosta.

Märk väl att mamman ändå hann med att baka bröd och äppelpaj ena dagen och rostbiff med potatisgratäng andra dagen. OCH förbereda för måndagens pizzakväll genom att baka pizzabottnar och göra tomatsås. Och mjölkfri ost till junior. Mamman vill inte skryta över dessa husmorsfasoner - faktum är att de är mammans flykt från att leka. Mamman ogillar starkt att leka.

Mamman hade dock så mycket att göra att hon inte fattade att hon var sjuk. Gick till jobbet måndag morgon. Knaprade Alvedon och halstabletter. Hade ju studenter att ta hand om. Hostan dock värre. Även tisdagen gick mamman till jobbet - det var ju möte! Däremot hem och jobbade hemma från lunch denna dag, hade även tid hos barnmorskan kl. 15. Satt i väntrummet och läste om oddskvoter.

Onsdag morgon kastade sig mamman upp för att gå till jobbet - skulle ju handledare student denna dag! Pappan tittar skeptiskt på mamman "ska du verkligen gå till jobbet idag?" Mamman MÅSTE ju! Junior vaknar. Har feber. Mamman sitter vimmelkantig vid frukostbordet. Har vaknat två gånger under natten av svår astma. Mamman resignerar, nån måste ju vara hemma och vabba.

Mamman får allt svårare att andas. Idag är junior piggare även om han har 38-graders feber. Mamman ringer för säkerhets skull vårdcentralen och får komma dit för egen räkning. Känns lite töntigt, mamman känner sig inte tillräckligt sjuk egentligen. Fast det är ganska jobbigt att cykla dit. Känns som om mamman ska svimma när de är framme. Sjåpigt!

Det visar sig att mamman har lunginflammation. Kåvepenin i sju dagar nu. Men sen ska väl mamman vara på G igen! Idag tillåter sig mamman dock att vara astråkig. Våfflor till lunch och smoothie till mellis (muta för att J skulle orka med till apoteket också).

Mamman vägrar att laga kvällsmat - nu är det upp till pappan som också är krasslig att laga mat när han kommer från jobbet. Eller så blir det köpmat... Mamman hoppas! ; )


Kommentarer
emmy

trist! du får krya på dig ! Om du vill ha nått att göra under tiden du är sjuk så kan du gå in på swefilmer.se, där kan man streama massa serier.. bl.a. en fyra för tre :) Väcker gamla minnen från skoltiden :)

Svar: Tack du! Och tack för tipset! Den serien hade jag helt glömt bort : ) Hoppas allt är bra med dig och magen : )
mamiforlife.blogg.se

2012-09-28 @ 13:08:12
Anonym

allt är bra.. jobbar till på torsdag, sen får vi se hur många dagar det tar innan man är rastlös, det känns som att det är en evighet till 22 oktober men det kan ju bli tidigare :)

Svar: Njut av all egentid du har!!! Och soooooooov ut!!!! ; )
mamiforlife.blogg.se

2012-09-29 @ 21:44:16


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

mamiforlife

En blogg om livet som mamma till mina pojkar!

RSS 2.0