Besök av gamla godingar

Suck. Junior har återgått till att sova korta intervaller... Vad hände med att sova hela natten och endast äta EN gång? Försöker få honom att somna om med nappen, men det enda som funkar är att amma. Och då gör man ju gärna det för att man vill sova själv... Tror kanske att det kliar på honom för varje gång han vaknar ligger han och river sig på sin lilla (ganska liten) panna.. ; ) Stackars liten, klart det är svårt att sova om det kliar! Och jag smörjer och smörjer och smörjer... Ungen är så hal när han ska sova att han bara glider runt i sängen... ; P

Idag har gamla (inte SÅÅÅ gamla till åldern) goda vänner till mig varit här hos mor och far och fikar och träffat junior! Jättetrevlig att träffas och prata gamla minnen och nya händelser! Synd att man inte träffas oftare... Men alla har sina fullspäckade scheman och bor i olika städer så det blir alltid ett pussel att koordinera en träff... Plus att jag är så galet allergisk och alla har små söta katter och hundar som gör det svårt för mig att besöka dem... tyvärr! Väntar med spänning på det första RIKTIGA allergivaccinet! Då ni!

När de hade åkt hem fick junior bada ute igen... Han njöt av fulla drag! Mysig första sommar i livet, jag avundas!

Den här söta filten fick Junior i present av mina vänner:BRIO, My Very First Mjuk aktivitetsfilt

-mami-

Vill mer!

Midsommarhelgen har snart passerat. Jag och junior var med min mor och far till min farmor och farfar och tog det lugnt. Trevlig att träffa släkten lite!

Junior har under ett par dagar lyckats åstadkomma många framsteg i utvecklingen:
- Säger nu mer än bara vokaler. Senaste ljudet är: dllll.
- Reser sig nu som en liten kobra på underarmarna då han ligger på mage. HÖGT reser han sig!
- Från sidoläge har han lyckats vända över sig helt på mage.

Men junior är inte nöjd. Han vill kunna mer. När han nu ligger på mage och reser sig upp på armarna vill han framåt! Han sprattlar med benen och skriker rakt ut. Skitförbannad! Fort ska det gå att lära sig... vet inte vart han fått det ifrån... ; P

Han ligger nu ute i köket och försöker förtvivlat att förmedla med ord vad han känner för sin mormor. Tar i så mycket att han kräks floder. Got to go.Snart kanske junior fixar även detta galant!


-mami-

Bad i det blå!

Idag har jag och juniors mormor badat honom ute! Inte i sjön alltså, utan i en badbalja. Det var så varmt så vi satte en badbalja i skuggan och fyllde med lite ljummet vatten. Junior fick ligga på en filt i skuggan, nakenfis och känna vinden blåsa. Sedan fick han då ta sig ett bad. Å vad han tyckte att det var skönt! Han bara log, pratade (jollrade alltså, sjukt skulle det annars vara: "det var skönt det här hörrni"...) och skrattade! Fick plaska en lång stund innan vi tyckte att det räckte. Han får ju inte vara i vattnet så länge med tanke på sina eksem. När vi tog upp honom blev han dock JÄTTEledsen och bara skrek av besvikelse. Han ville ju bada mer! MER! Men icke. Han fick bli torkad och få på sig rena kläder. Somnade sedan av utmattning. Lille plutten.Den badbalja vi hade till junior var dock en aaaaaning större... ; P

-mami-

Sprutor och ljuvlig nattsömn

På kvällen när junior hade fått sitt vaccin var han lite gnällig och ledsen. Det var inte totalt skrik och panik men han skrek i cirka en timme på kvällen och kunde inte komma till ro och somna. Hans far och jag försökte på alla sätt att trösta honom. Tillslut blev han lugn då han fick ligga i sin säng och titta på sin fina mobil som hänger där ovan samtidigt som jag blåste honom i ansiktet - en ny favorit. Så somnade han vid 21.30.

Klockan 03.00 vaknade han första gången! Själv hade jag somnat vid 22.00 - vilket innebar att jag hade sovit 5 hela timmar! Då åt han lite och somnade om... och vaknade nästa gång 07.30!!! Själv somnade jag om vid kanske 04.00-tiden, vilket innebar att jag fick sova ytterligare 3,5 timmar. Han åt lite då och somnade om en timme bredvid mig! SÅ OFATTBART SKÖNT ATT FÅ SOVA!

Men är det vad som krävs för att liten ska sova en hel natt? Att man hugger sprutor i hans söta små lår? Det kan vi ju liksom inte göra varje kväll för att få lite lugn och ro.... Sen kan det ju vara så att vi behandlar hans eksem nu också och han kanske inte har någon klåda längre.. kanske har haft jättemycket klåda på natten och vaknat och mått dåligt... plutten! I natt sov han faktiskt riktigt bra också. Började med ett pass på 4,5 timmar. Det betyder mycket att få ta igen lite sömn. Mamma tyckte att jag "såg fräsch ut"! Ha! Inbillar mig också att rynkorna är en aaaaaaning mindre djupa.... ; P

-mami-

STICK....gallskrik!

Nu har vi alla fall genomlidit BVC-besöket med vaccinationen! Både jag och karln var där för att stötta varandra. Först mäta och väga lill-killen: 60 cm lång och 6410 g tung. Sedan fram med de små gosiga låren och de otäcka sprutorna...

STICK! Paus. Skriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiik! Lugna ner sig lite och STICK! Ingen paus. Gallskrik! Högröd i ansiktet, gallskrik och tårar! Grät som en liten, liten stackare och var verkligen alldeles röd i hela ansiktet... Sen fick han lite mjölk av mig och lugnade så småningom ner sig. Jag hade nog knappt klarat det om inte karln var med, man tycker ju så synd om de små när de får ont utan att veta varför. Hoppas nu bara att han inte ska må dåligt av det efteråt, få ont och feber till exempel.

Varmt har vi. Ångest-varmt. Vi har suttit i en park, jag och junior i skuggan och karln i solen. Han solar så mycket att han börjar anta en mörkbrun, nästan svart ton på vissa ställen. Själv är jag klädsamt gräddvit. M-m. Men oroar mig i alla fall inte för malignt melanom då. Och junior får ju verkligen inte vara i solen. Men han hade väldigt roligt i parken, tyckte att det var skönt att vara ute. Nu sover han, den lille skrutten. Skönt. Hoppas att kvällen blir lugn.

Fortsatta instruktioner i baby-hantering:
-mami-

Oro

När man var gravid var man ständigt orolig för om det skulle vara något fel på bebisen i magen. Man gick med en klump i magen på ultraljud och blev otroligt lättad när man såg att allt var som det skulle. När det närmade sig förlossningen hade man tankar om hur det skulle gå: hoppas att allt går bra och att det föds en frisk liten bebis. Så att man kan sluta oroa sig. För det trodde jag i alla fall. Att när bebisen var född och man såg att den mådde bra så kunde man äääntligen slappna av och sluta oroa sig. Tillåt mig skratta åt mig själv: hahahahahahaaaaaaaa!

Det finns väl INGEN gång man oroar sig så mycket som när man väl har FÅTT bebisen! Alla "tänk om".

Tänk om:
- jag tappar honom
- han ramlar ner från skötbordet
- han ramlar ner från balkongen
- han sätter i halsen och inte kan andas
- han är för kall
- han är för varm
- han blir mobbad på förskolan
- han mobbar någon på förskolan
- ja, TÄNK OM!!!!!

Det finns ju en miljon saker MINST som man nu ska oroa sig för när det gäller den lille plutten! Han låg nog ganska skyddad och bra där inne i magen. Om man bara hade vetat... : )

Nu sitter jag och oroar mig för hur det ska gå när han ska få sina första vaccinationer i eftermiddag. Vill inte att de ska hugga sprutor i hans söta små lår. Detta trots att jag är sjuksköterska och själv hugger sprutor i folks söta (nåja) små (ehrm) lår. Lår i alla fall. Mig får de gärna hugga sprutor i, men inte min lille gose! Han förstår ju inte varför man gör honom illa. Usch. Har också skräckhistorien om juniors kompis i minne, som fick sprutorna och blev jättesvullen och hade jätteont och skrek jättelänge på kvällen. Stackars små bebisar! Och inte får man ge Alvedon i förebyggande syfte för det kan hämma vaccinets effekt. Och då har man ju gjort allt i onödan. Så. Bara. Att. Härda. Ut.

Och fortsätta att oroa sig...


Om man sätter bebisen rätt i kundvagnen så behöver man inte oroa sig för detta i alla fall...


-mami-

Klänningen!!!

Här är den, förresten! Klänningen som det tjatats om i tid och evighet! Till bröllopet skall jag alltså bära denna kreation... Den är lång, smock upptill och ett fint mönster av fjärilar. Godkänd av bruden herself och brudgummen himself (inte för att jag trodde att de skulle protestera, men det känns fint att ha fått den aporoved). Ledsen över att det inte blir någon bra bild, men jag hittar ingen på nätet!

Se och njut!
-mami-

Mer sovmorgon!

Haha! Sovmorgon igen denna morgon... Junior vaknade kl. 05.00 och kunde inte somna om direkt. Förkyld? Grymtar som en liten gris när han andas... Skrek och var missnöjd gjorde han i alla fall... Då stod hon där, som en liten ängel, juniors mormor, klockan 5 på morgonen och lyfte upp honom och bar iväg honom ut i köket. En lycklig mami fick sova ifred några timmar, något som är guld värt!

Junior har mer och mer hittat sin lilla tumme också... det går bara bättre och bättre att stoppa in den i munnen! Låt gå. Det han dock inte gjort tillräckligt är att ligga på mage... han har alltid skrikit så mycket så att jag inte har orkat med det... läste nu att man i hans ålder ska klara av att lyfta upp överkroppen med hjälp av underarmarna (liten kobra i yogans värld...) och det kan han knappast. Har dock i helgen lyckats något att lyfta sig upp på detta sätt, men inte tillräckligt. Mer övning! Junior ligger i skrivande stund på magen här bredvid. Ena armen rakt bakåt... svårt att resa sig då va? Tror han snart somnar också... ; )

Fortsatta instruktioner på barnskötsel:


-mami-

En liiiiiten sovmorgon!

Igår fick jag en aaaaanings sovmorgon för första gånge på lääääääänge! = ) Junior fick mjölk på flaska på morgonen och jag kunde sussa sött ett par timmar i lugn och ro. Skönt! Det funkade helt okej, något att ta till nån gång ibland. Men det är ett litet projekt i sig att kunna spara lite mjölk till flaskan också när man ammar så ofta, jag menar: när är det meningen att man ska kunna pumpa ur? När han precis har ätit finns ju inte mycket kvar.. och när det börjar fylla på sig igen då är lite hungrig som en varg... Men inser att han kanske inte är VRÅLhungrig varje gång han vill att jag ska amma honom, mest "snuttig". Vill dock inte ta nappen som andra barn och vara nöjd med det. Har dock hittat tummen (med hjälp av mormor) denna helg och snuttar gott på den... Har ju inte velat att han ska suga på tummen men nu bryr jag mig inte längre! Är han nöjd med detta, kan vänta liiiiitre längre mellan måltiderna så är det helt okej med mig!

I natt har junior faktiskt inlett natten med att sova fem timmar (bra!) men sedan vaknat varannan. Somnade som en liten ängel bredvid mig vid halv fem och då jag försökte lägga ner honom i sin säng gav han ut ett gallskrik som ekade i hela huset. Försökte få honom att somna om men orkade till slut inte. Han fick sova bredvid mig. Somnade då efter en minut och låg och skrattade högt i sömnen, till synes mycket nöjd med sin lilla kupp att sova i min säng : )

Har btw hittat en klänning till bröllopet nu också! Det räckte med att mor min var med i butiken så fann jag en perfekt! Smock upptill, lång, fint mönster med fjärilar. Kunde inte bli bättre! Bild får jag lägga ut vid ett senare tillfälle.

-mami-

Projekt "pump"

Nu är jag och junior hos mor och far! Skönt att komma från vår bastuvarma lägenhet! Vi sitter ju annars där och trycker med alla persienner nerdragna som värsta paranoida knarkarna och väntar ut hettan - man kan ju bli deprimerad för mindre! Här på landet är det så svalt att man måste ta på sig en tröja (!), det är så skönt!

Har nu påbörjat projektet att pumpa ur mjölk så att någon (läs: typ min mamma) kan ta junior på morgonen när han vaknar och mata honom i alla fall vid ett tillfälle så att jag får chansen att sova ut lite! Svårt att pumpa bara, det funkar tyvärr inget vidare : ( Men nåt ska väl "krångla" för mig också.. jag som inte haft/har några problem med amningen. Men som man säger, många bäckar små... stämmer bra i detta läge!

Annars? Ska köpa en resesäng till junior idag, om jag hittar någon bra. Han är för tung för att sova i vagnsinsatsen, madrassen är så tunn. Kul kul... För övrigt bara skönt att ta det lugnt idag!

-mami-

Nytt läge!!!!

Yes!! Idag har vi tackat jag till den nya lägenheten!!! Så nu ska vi bara skriva kontrakt och säga upp den lägenhet vi har idag så är vi på G.... Spännande!!! På ett sätt vill jag flytta redan imorgon och på ett sätt vill jag inte flytta alls.. det ÄR slitigt att flytta...!! Men jag har ju hela sommaren på mig att rensa ut gammal skit som jag inte har användning för! Det behövs.

Varför samlar man på sig en massa kan-va-bra-att-ha-saker när man flyttat in och slagit sig till ro? Och varför kastar man inte skiten innan man ska flytta? Till exempel: jag har väl ett otal förpackningar med hudcremer, olika parfymer, schampon och dyl som passerat bäst-före-datum långt innan igår som bara ligger och skräpar i olika lådor här hemma. Varför har jag inte kastat detta innan? Jag kunde väl ha kastat det typ igår? Men nej, nej. Spara, spara, spara tills man ska flytta och då ska man kasta ALLT (samt ge till Myrorna och sälja på Tradera....) Det blir ju jättemycket mer jobb! Ska som sagt börja rensa redan nu... eller imorgon... eller efter helgen (ska ju hem till mina föräldrar och fira svägerskans examen)!

Fick ju en bok av karln när jag fyllde år (fick mååååånga andra böcker också till hans försvar) som heter "Rensa i röran" (vad menar han med att ge mig den boken????). Den kanske kommer in lägligt här... Ska leta fram den och bläddra lite... Snart... (vore jag rökare och drack kaffe skulle jag här nu lägligt ta en rök- eller kaffepaus..) Men jag har en halv kanna thé kvar! Ska bara ta EN kopp till innan jag sätter fart....Kanske skulle bjuda in dessa damer inför flyttstädningen...
Fast helst skulle jag bjuda in denna dam: städguden #1 (min förebild) Monica i Vänner...

-mami-

Borde inte få ha barn!

Gaaaaaaah! Jag blir så upprörd! Jag vet att det inte är några high-quality-föräldrar som är med i Unga Mödrar, men dom som är med nu tar ju priset!!!! Smakprov ur dagens program:

Ett ungt par. Ett barn, ca 2 år. Gravid med nummer två. BÅDA röker. Barnet, 2 år, har astma.

"Jag tror inte att rökningen påverkar honom" "Det är klart att vi skulle vilja ha en rökfri miljö för honom men han skadas inte av det". Nehe. Astma? Hm....

"Det är inte skadligt att röka när man är gravid. Att barnmorskan säger det är bara propaganda. De överdriver. Jag tror inte att det är jättenyttigt för fostret men det kan inte skada det". Okej. Good to know.

Samma par skulle sluta röka och klarade hela -håll i er nu- 5 timmar utan cigg. Wow. Strong effort med tanke på sina barn. Men det är klart - det är ju inte skadligt för barnen! De skulle också natta sin son, fortfarande 2 år, och slängde ner honom i spjälsängen och sa god natt. Pojken började gråta. Vad gör de då? De släcker nattlampan och stänger dörren. Pang bom! Nu säger jag inte att man inte kan låta små barn somna själva, men man kanske vill titta till ett litet barn som gråter och låta det veta att mamma och pappa finns där i närheten... men vad vet lilla jag?

En annan mamma skulle fira att hon fått egen lägenhet och att hon skulle flytta från mödrahemmet där hin bott tyå 6 månader för att bevisa att hon klarar av att ta hand om sin dotter. Det firar hon då med att ha fest i sin lägenhet med sina kompisar, medan 6-månaders-flickan sover i rummet intill. Men hon hade ju i alla fall en barnflicka.. typ 16 år.. som satt med och festade men inte drack någon alkohol. Låter väl precis som att hon klarar av att ta hand om sitt barn?

Jag undrar: Borde inte socialen i Danmark titta på programmet och bara åka och plocka unge efter unge? Och HUR kan de som filmar bara filma och inte ingripa? Jag skulle aldrig klara det.... De där föräldrarna skulle fått en lavett av mig för länge sedan. Och hör sen! ; P

-mami-

Lägenhetshimlen!

Okej... jag nu menar jag inte lägenhetshimlen a Carries och Big's i SATC-filmen (den första alltså)..utan mer lägenhetshimlen a barnfamilj med lite sämre ekonomiska förutsättningar än vad Carrie och Big har och mer krav på barnomsorg än stor garderob för alla (?) dyra skor man har...

Lägenheten vi tittade på är 4,5 (kvm höll jag på att skriva! Typ skokartong!!!) Nej, 4,5 rok 102 kvm ska det vara! Hiss, plats för -hålli er- diskmaskin OCH tvättmaskin!!!! Lugnt område, bara barnfamiljer och seniorer. Granne med förskola och skola. Kan inte bli bättre!! Sen att lägenheten inte är så estetiskt "flashig" och tapeterna kanske inte dem jag skulle ha valt gör inget i detta fall, man bortser från detta när man fått andra prioriteringar i livet helt enkelt.... Vi skulle få fundera tills imorgon och sedan ge besked.

Idag har jag och junior fikat med en väninna till mig på ett mycket trevligt litet fik som ligger precis runt hörnet här! Jättemysigt! Junior låg på bänken vi satt på och var social hela tiden. Passar bra att ha med små bebisar dit helt enkelt.

Nu ska vi väl glo lite mer på Unga mödrar... som alltid! ; )


Annars finns det andra sätt att roa små bebisar!

-mami-

Lägenhetskoll!

Hurra!!!! Vi ska titta på en större lägenhet imorgon!!! Med HISS!!! En av mina högsta önskningar näst efter att få sova en hel natt och ha tvättmaskin! HISS!!!! 4,5 rok är det i ett lite lugnare område... Trodde väl ALDRIG att jag skulle vilja flytta från de centrala delarna av stan med SE vad man omvärderar när man fått barn (som alla sagt till en men som man vägrat att tro på...) ; P Men jag är inte den som inte kan ändra mig! Kul ska det bli! Hoppas att det blir bra.

Det blir ju så klart dyrare... och risk för dubbel hyra en månad... men jag gör vad som helst (nästan, jag skulle inte äta grått hushållspapper. Eller vitt hushållspapper. Eller pappershanddukar...) bara jag få komma till en större lägenhet med HISS! Vi får väl leva snålt. Äta bara äckliga kycklingvingar och torrt ris. Det ordnar sig. HISS!

-mami-

Nattmålet

Vi var ju på föräldragrupp igår, jag och junior. Det var första träffen med gruppen som leddes av BVC-sköterskan, men det är samma grupp som träffats under graviditeten. Vi fick önska vad vi ville ha information om under barnens första år.

Sedan fick vi ta varsin bild som representerade olika situationer som man eventuellt kunde relatera till just nu. Det var bilder på föräldrar som kollade om barnet andades, mammor som stressade med barnvagnen och kollade på klockan, pappor som bytte blöjor på 27 sekunder, med mera. Det fanns också en bild på en bebis som lekte för sig själv på golvet medan mamman stod på alla fyra med rumpan i vädret och torkade spya på golvet medan pappan smög bakom med sneaky min och spanade in mammans ass och hade STÅND... Hur tänkte man när man gjorde den bilden? Det var faktiskt en pappa som valde den bilden (!) men han förstod ju det komiska i det och menade att det var grannen som smög på mamman... Skumt i alla fall att BVC förespråkar en sådan bild... stereotyp bild av mannen och kvinnan.

Jag valde en bild som visade en pappa som sov gott, en bebis som gjorde diverse ljud och en TOTALT utsliten mamma (med mina rynkor under ögonen) som med ångest i blicken kollade på klockan på nattduksbordet. Det tycker jag representerar mitt liv. Det är så illa med sömnen att jag knappt kan vakna på morgonen längre, jag försöker öppna ögonen men somnar i princip om tills junior gallskriker.

BVC-sköterskan sa tröstande: "Men du ska se att det blir bättre, snart hoppar han över sitt nattmål". Sitt nattmål. Inte SINA nattmål. Nattmål, singular.
Jag: "Hahahahahahahhahahhahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! ETT nattmål??? Är du galen kvinna? Han äter MINST TRE gånger varje natt, dvs varannan timme tills vi vaknar"
BVC-ssk: "Oj då, är han VERKLIGEN hungrig då?"
Jag: "Eh...klart jag har provat med allt, med nappen, försökt tvinga honom att somna om men han gallskriker då tills han får mat. Det blir en kamp. En kamp som INTE är värd att ta där mitt på natten när man har fysikt ONT i kroppen för att man är så trött".

Hon förstod. Det skulle ändå bli bättre. Jag hoppas det. Längtar tills vi får ge honom välling på kvällen. Hoppas då innerligt att han ska sova en helt natt... EN HEL NATT. Låter overkligt.

Jag har fått tinnitus på ena örat. Låter som om nån har stoppat in bomull i örat och så surrar det. Irriterande. Är dock inte orolig eftersom att jag får detta varje sommar när jag jobbar extra hårt och sliter. Så det är stress-relaterat. Stresstinnitus. Oh yes.


Jag tycker att BVC borde satsa på lite mer instruerande bilder istället!

-mami-

Vedervärdig tåbira

Har precis kommit hem från en promenad, jag och junior. Vi ska iväg på föräldraträff på BVC kl. 16.00... får vi se om vi kan lära oss något där!

Är så glad idag för den nya Hanson-skivan kom med posten idag! Just det, den som junior köpt till mig i mors dags-present... vilken bra present! HUR kunde han veta att jag ville ha den? ; ) Satte igång musiken och hade junior i mitt knä och gungade honom i takt med musiken. Åh vad glad han var! Han bara sken upp med hela ansiktet! Han tyckte också att skivan var mycket bra... det hade absolut inget att göra med att jag själv log med hela ansiktet mot honom och gungade honom roligt i knäet. Nej.

Han leker mycket roliga lekar nu för övrigt. Tittut är en ny favorit, eller peekaboo som jag vill säga! Han har också hittat sina fötter som han grabbar tag i varje gång han ligger på skötbordet så att det är omöjligt at byta blöja på honom... Han kan ännu inte stoppa in tårna i munnen - tack och lov - för han har vedervärdig tåbira!! Tyvärr har han ärvt denna negativa egenskap av mig.. eksem och fotsvett. Jajemen. Får säkert mina tänder också.Nya Hanson-skivan!

-mami-

Monsterförlossning

My God! Min svägerska tipsade om en blogg där en otroligt lång och beskrivande förlossningsberättelse finns. Läste just den och tackar min lyckliga stjärna för min förlossning... Har ju tidigare faktiskt redan konstaterat att den var helt okej med tanke på att det gick så fort... men är väldigt inställd på att ta EDA vid en eventuell förlossning. Fast karln tycker att "vaddå, nu har du ju klarat en förlossning på bara lustgas, då är det väl onödigt att ta EDA vid nästa?" Tycker han ja... Jag hade ju ingen ANING om hur ont det skulle göra och hur LITE lustgasen skulle hjälpa... Nu vet jag bättre. Fast det konstiga är att nu när det gått snart tre månader så tänker jag: "nja, SÅ farligt var det väl ändå inte... klart att man fixar det igen".

Något som står klart är i alla fall att det ÄR en häftig upplevelse, det tycker ju till och med hon med monsterförlossningen som du kan läsa om HÄR.Min egen förlossningsberättelse kan du om du missat den läsa HÄRMen det kan också hända väldigt mycket roliga saker på förlossningar... I alla fall om man går in på Familjeliv och läser i trådarna där... Detta fick faktiskt mig att inte känna någon rädsla inför förlossningen, utan mer spänd och förväntansfull! Kan alltså rekommenderas för alla som går i väntans tider.. läs HÄR-mami-

Urkorkat men kul?

Min son tycker att det är kul när jag pratar konstigt. Typ pratar svenska med rysk brytning, en personlig favorit som arbetskamraterna måste vara utleda på då jag och en kollega fått tokrycket och talat så en vecka. Minst. Men Junior tycker att det är skojigt när jag pratar så. Därför gör jag det, så att han inte ska skrika på mig så mycket. Plus att jag själv tycker att det låter så roligt. Särskilt med tanke på att jag utseendemässigt mycket väl skulle kunna vara ryska.

Urkorkat egentligen, är nu mycket rädd att han ska börja prata på detta sätt när han väl kan artikulera fler ljud är eeeeeehh, grlgrl och näääääää. Hans första mening kanske blir: (med rysk brytning) "njet, den är inte bra"... *ryser* Jag gör det dock inte så ofta. Bara när vi båda två har jättetråkigt.En sån här overall har Junior på sig idag, supersöt från Polarn och Pyret!


-mami-

Inte somna när jag ammar

Jahapp. En sådan där härlig natt igen... (man blir smått fixerad av hur nätterna är när man aldrig får sova). Junior vaknade redan efter att ha sovit två timmar vilket innebar att jag bara hade sovit en timme. Somnade därför givetvis medan jag ammade honom och vaknar inte förrän någon timme senare. Då vet jag faktiskt inte när han åt sist, men jag försöker att lägga tillbaks honom i sin spjälsäng för jag tycker inte om när han sover i vår säng. Men. Då vaknade han såklart och gallskrek. Jättelänge. Spelade ingen roll om han fick nappen. Han var hungrig. Igen. Så jag fick amma honom. Igen. Och sedan orkade jag inte bråka eftersom att jag sov så dåligt natten innan det också så han fick sova i vår säng. Då var han så nöjd så... vaknade endast varannan timme.. ; ) Men han skrek i alla fall inte.

Måste låta bli att somna när jag ammar honom eftersom att han alltid blir tokig av att sova i sin egen säng efter att ha fått sova bredvid mig. Jag tycker att det är otäckt att han honom sovande precis bredvid, tänk om man skulle göra honom illa! Nej, han sover alldeles utmärkt i sin egen säng.

Idag är en slödag...tvättar och lite sånt. Junior tycker att det är superkul när man håller honom i händerna och han får sätta sig upp nästan själv... lite hjälp behöver han ändå. Men han tycker att han gör det helt själv och är så nöjd så. Han skulle nog helst sitta så hela dagen. Det tycker inte jag är så kul. Så vi har haft en liten maktkamp här om vem som bestämmer. Junior skriker tills jag inte orkar mer och jag försöker ge förslag på andra saker han kan göra som är lika roliga. Inget duger. Det visar sig dock att han mest var trött. Somnar gott i sin lilla säng.

Nu skulle jag kunna få lite saker gjorda, men det orkar jag inte! Är också trött. Ska glo på TV en liten stund.

-mami-

Egentid!!!

Haha! Idag har jag varit en helt timme för mig själv på stan (letade klänning så klart!) för första gången sedan junior kom till världen. Det har helt enkelt inte funnits tid/läge/ork tidigare. Men guuuuud vad skönt det var! Man behöver få vara ifrån varandra lite också så att man hinner sakna varandra lite också! Fast junior verkade inte fatta att jag hade varit borta...

Han hade inte bajsat på två och en halv dag heller (nu blev jag dock inte lika orolig som förra gången... ) ; ) och han passade på att göra detta ordentligt medan jag var borta så att hans far fick ta hand om det roliga alldeles ensam... duktig kille!

Nu har jag köpt lite godis och myser framför serien "Familjen Bernadotte" (vet inte varför vi kollar på det egentligen..) och det känns faktiskt helt okej att jag inte har sovit så mycket.

Så klart var det ingen butik som hade Klänningen (ja, den med stort K).. : ( Provade en annan bara för att se om det kunde vara ett alternativ men den var FRUKTANSVÄRD. Amnings-BH till klänning är inte heller någon jättehit, i alla fall inte om den är det minsta lilla urringad (inte snyggt på mig i allafall). Måste nog ta hjälp av shopping-gurun min mamma till den här klänningsshoppinghistorien (ja, det ÄR ett sammansatt ord.....) ; P

-mami-

This is it!

Det här ÄR klänningen jag SKA ha till bröllopet!!! Vet att jag sagt det förr om 1000 olika modeller, men den här är verkligen rätt!Maxcima long dress från VILA

Den är lång - vilket är ett plus eftersom att man inte vill frysa om vi sitter ute och äter på kvällen. Den är enfärgad - vilket är ett plus då den inte överglänser brudens vackra klänning som är prydd med blommönster. Den är i 100 % viskos - vilket är ett plus då den inte blir för "prålig" i detta material.

Den finns inte att få tag i i färgen rosa - vilket är ett minus då jag verkligen vill ha den! Kan någon hitta denna klänning i rosa på nätet eller i butik - let me know!

-mami-

Och så var det dags igen...

Suck.. Då var man inne på gamla hjulspår igen då.. Junior somnade 20.00. Vaknade 23.20, 01.30, 03.30 samt nu 04.30. Klockan 04.30 var junior pigg. Jättepigg. Och ville gå upp. Vem fick gå upp med liten? Jo, jag. Juniors fader snusar gott i kudden och mumlar något om att vi kan lägga honom i vår säng. Good luck med denna energi!

Men som tur är är junior så glad och mysig på morgonen, ligger och jollrar och gosar med sin nalle i sin lilla korg här i vardagsrummet. Gulligt! Så jag brygger thé... och bara accepterar! NÅN gång kommer jag väl att få sova igen?

-mami-

Juniors outfit

Sovit förvånansvärt bra i natt! 4 timmar, legat vaken 2 timmar och sedan sovit 4 timmar till. = ) Det är som att hjärnan blir väldigt pigg när jag fått sova 4 timmar, är ju inte van vid detta längre. Så då har jag svårt att somna om på en gång. Plus att jag har så vansinnigt ont i nacke och axlar att det är svårt att slappna av.

Det är i allafall spikat och klart vad lillen ska ha på sig på bröllopet! Var och handlade hans outfit igår. Han kommer att vara mycket stilig!Allt från H&M!

-mami-

Vilken pucko-mamma

Så. Nu har väninnan varit här på fika några timmar, jättetrevligt! Hon lekte med junior och drog en liten handduk över hans ansikte, det tyckte han var så roligt! Han tycker fortfarande att det är jätteskoj, så tack för tipset! (Gör allt för att hålla honom nöjd och glad!).

Och jag lyckades med kakan! Kladdig inuti men inte rinnande... ; ) Så god så! Receptet till den goda kokoskakan hittar du HÄR


Nu har jag och junior varit ute på en liten prommis. Precis hört på stan: (tjej talar i mobiltelefon)

"Halvtid, det är ju allt från 50% och uppåt, bara så länge man inte gör 100%. Eller är det det som kallas för deltid? Är halvtid ALLTID 50 %? Ja, jag vet inte".

Grattis. Hoppas du får ett jobb någonsin, oavsett om det är halv- eller heltid. ; P

Också hört på stan: (mamma till sitt lilla barn)

"Hej då! Nu går mamma".

Yeah right. Har någon mamma någonsin sagt så och lämnat sitt barn? Stört att säga så när man aldrig skulle göra det. Barnet fattar ju att man ljuger. Stört om man säger så och sedan verkligen lämnar sitt barn. Slutsats: Det är stört att säga "hej då, nu går mamma" när man vill att barnet ska följa med. Prova att säga det till en autist och märk hur stört det är! Du: "Hej då, nu går jag" (vill att autisten skall följa med). Autisten: "okej... gör det du".

Tur att man själv är så himla bra ; P

-mami-

Utseende från pappa och eksem från mamma

Varit på bvc. Killen är 2,5 månader och väger 6175 g och är 59,5 cm lång. Preciiiiis på kurvan! Duktig liten pojke! Och duktig mamma, som orkar med att amma honom varannan timme. Fast jag klandrar honom inte för att han äter oftare än andra bebisar för jag själv äter ca var tredje timme, alltså oftare än andra vuxna.. ; )

Tråkigt nog så har hans eksem blivit värre, eller i alla fall inte bättre. Atopiker, säger bvc-sköterskan. Det har han fått efter dig. Okej. Kul. Utseende efter pappa: check. Eksem efter mamma: check. Kul att han fått nåt från mig då. "Det växer oftast bort", säger bvc-sköterskan. Men det har det inte gjort på mig... så nu får vi hålla tummarna för den lille junior.

Apropå tummar... Junior har nu fler än en gång lyckats få in tummen i munnen för att suga på. Han är nöjd, även om han stoppar in den så långt att han får kväljningar och det låter som att han ska kräkas. Jag är mindre nöjd. Vill att han hellre ska ta nappen. Men det får tydligen inte jag bestämma!

Nu ska jag förbereda kakan och min lunch! Är jättehungrig : P

-mami-

Vassa små naglar

Vaknade faktiskt före junior idag också av oklar anledning. Gick upp och gjorde thé och bara var för mig själv. Helt klart underskattad syssla som jag inte tagit tillvara på tillräckligt tidigare (då när jag kunde vara för mig själv i princip när jag ville...). Men i alla fall.

Junior vaknar och är på gosigt och bra humör! Men. Han har så klart dagen till ära rivit upp hela ansiktet med djupa rivsår så att det ser ut som en katt har gått lös på honom. Vi har ingen katt. Jag är vansinnigt allergisk. Vad har hänt? Jo, den lilles små små små naglar är så vassa så vassa. Man klipper och filar, filar och klipper. Men till vilken nytta? Och idag ska vi så klart till bvc för att mäta och väga. Jag får komma dit och skämmas med en son som ser ut som en polkagris i ansiktet (randig).

Senare kommer en väninna över på fika, jag ska ge mig på ett nytt försök på en kokos-kladdkaka som jag misslyckades totalt med när min gudson och hans mor och far var här och hälsade på sist... Eller totalt, den var ju god men kanske lite för kladdig.... (kakan rann när man skar i den...). Vi får hoppas att det går bättre idag!

Igår ringde en kär vän till mig som jag inte har träffat på flera år men ändå hållt kontakten med via brev, sms och julkort. Blev så glad! Och rörd! Det känns så speciellt idag att kunna behålla en vän på "gammalt hederligt" vis och inte via typ facebook (jag som vägrar facebook...). Kul! Men det är klart: riktigt vänskap håller även om man inte ses så ofta, det vet jag som har kvar mina barndomsvänner som jag har känt sedan förskolan = )

Nu ska jag städa lite så att inte väninnan blir förfasad över hur det ser ut när hon kommer hit (jag har ju ett rykte att bevara, som den pedant jag är!)

-mami-

En vedervärdig lunch... men rätt god lasagne!

Vilken bra och dålig dag! Jag och junior träffade väninnan och hennes 4 månader äldre son (alltså 4 månader äldre än junior, inte äldre än väninnan! Det skulle ju vara helt sjukt!). Vi tog en rejäl repa på stan och promenerade och kollade efter klänningar (vad annars) i butikerna. Så långt bra. Men sen...

Åt lunch på ett ställe välanpassat för barn och barnvagnar. Behövde också finnas micro för att hennes lille plutt nu är så stor att han äter barnmat (vart springer tiden iväg???). Kom in, beställde och gick till barndelen av restaurangen. Det var banne mig det värsta jag sett! Ungar från golv till tak och alla satt och skrek eller åt och kladdade. Mestadels skrek och sprang runt. Vi försökte med konststycket att äta själva, mata en liten, amma en liten och samtidigt prata lite... Omöjligt!!! Junior gjorde så klart ledsen-minen och grät med tårar (bedårande som sagt), han hatar att höra andra barn skrika. Jag och väninnan sa inte ett ord till varandra mer än: Fy fan. Det var det värsta jag varit med om. En av ungarna på stället skrek från det att vi kom tills det att vi gick, vi var där ca 1 timma... HUR orkar den ungens mamma?? Men hon såg så lugn och avslappnad ut, typ som att hon hade "stängt av". Jag och väninnan satt med axlarna uppe vid öronen av stress och fick magsår. Men det var rätt god lasagne i alla fall...

Hittade en jättefin klänning som jag möjligen skulle kunna ha haft på brorsans bröllop!! Så klart så fanns den inte i min storlek så att jag vet ju inte om den passar... den var liiiiite för stor i storleken större. Och det var den sista i hela stan. Typiskt. Men jag har ju ett tag till på mig! (optimist, javisst!)Detta är den fina klänningen från Indiska! Passar bra till ett sommarbröllop va?


Ska äta nåt nu innan junior vaknar. Då ska vi leka lite, stackarn har ju spenderat hela dagen i vagnen!

-mami-

He finally did it!

Junior gjorde det!! Bajsade alltså. Så nu är allt frid och fröjd igen. Förutom att han fortfarande vill ha konstant "gröna-lund-roligt" alla dygnets vakna timmar. Svårt att tillfredsställa dessa behov. Funderar på att byta yrke till clown så att man kan hålla sig uppdaterad med det senaste roliga. Vart läser man till clown? Clownakademin?

-mami-

Rynkor, aaaaaah!!!

Jag. Har. Fått. Rynkor.

25 år.

Rynkor.

Min mamma har alltid sagt: jag har fått ryggskott två gånger. Och jag har två barn. Jag säger: Jag har fått rynkor. Och jag har ett barn. Det räcker tydligen.

Ser helt plötsligt i spegeln att det har bildats fåror i pannan som INTE försvinner när jag slutat rynka på pannan. Okej. Så långt är det väl helt okej. MEN. Stod med junior på armen och tittade tillsammans med honom in i spegeln. Och när han till slut såg sig själv så log han så sött och då började jag också att tokflina och VE OCH FASA! Runt mina ögon krackelerades dagens make up som nevadaöknens mark, en spindelväv av linjer ramade in mina annars så vackra ögon ; ) Att jag inte har upptäckt detta tidigare beror antagligen på att jag inte brukar stå och garva åt mig själv i spegeln annars (bristningar på degig mage är inte skrattretande. Nej, INTE om det sitter på en själv, jag lovar!) Så. Vad gör man nu? Ansiktslyft? Botox? Denna värld är ny för mig... trodde inte att jag skulle behöva bekyma mig om detta förrän vid 40-års åldern.

Kikat lite på denna kräm som verkar lovande. Ska, när ekonomin tillåter, prova en tub. Det måste ju i allafall vara billigare än plastikkirurgi? För va någon anledning tror jag inte att landstinget står för skönhetsoperationer av sin personal. (Btw så stod det på Kicks hemsida att krämen är till för åldern 40 +. Oh yes.) Här är krämen i alla fall:-mami-

Bekymmer och ledsen-minen

Är nu mycket bekymrad. Över junior - som i vanliga fall bajsar en eller två gånger om dagen och som nu inte har bajsat varken igår eller idag. NÄR ska man bli orolig på allvar? NÄR kan man ringa bvc utan att verka dum i huvudet? Är man kanske en aaaaaaaning "fröken duktig" och inte vill be om hjälp för att man själv är sjuksköterska? (Svar: ja). Men man vill ju inte belasta vården i onödan... man vet ju hur det är!

Junior är glad emellan skrikattackerna som han har haft ett på vändor idag. Läser i min pediatriska omvårdnadsbok om invagination av tarmen - stämmer det inte preciiiiiis in på junior? Diagnosen är mycket viktigt att den ställs inom 12 timmar från debut... oups. Nej, det KAN inte vara det...intervall mellan smärtorna 5-30 min... nja, stämmer nog kanske inte in... allmänpåverkad? nja.... okej, nu ska jag sluta noja mig.

Googlat lite (fantastiskt att man kan hitta ALLT på nätet! HUR gjorde man förr?) och läst om flera bebisar som helammats och som helt plötsligt gjort uppehåll i bajsandet. Puh. Så då är det säkert normalt. Synd om liten att han ska ha ont i magen bara. Förut grät han till och med tårar... han har börjat med tårar i kombination med "ledsen-minen". Ledsen-minen är en min som alla föräldrar känner till: den lilla bebisen ser helt plötsligt JÄTTELEDSEN ut - mungiporna rakt ner och sorgsna ögon. Hjärtsmältande. Bedårande. Varje gång det händer säger man automatiskt: NEJ, inte ledsen-minen!!! Jag gör vad som helst bara du blir glad, VAD SOM HELST!!! Listigt uträknat av de små rackarna... ; )

Nej, nu ska jag sluta oroa mig och mysa lite med junior dom faktiskt inte skriker av svåra invaginationssmärtor utan ser rätt nöjd ut.

-mami-

Hörde larmet!

Ha! Idag var det första gången jag hörde krigslarmet sedan jag flyttade till denna stad... har bott här i snart 5,5 år! Undrar om jag hört det förut men trott att det var tåget = P Men nu vet jag att jag hör larmet och kan fly ner i källaren om det krisar. Bra.

Junior är supergnällig och är inte nöjd med nånting, han andas jättefort och grymtar som en liten gris. Misstänker att han är förkyld. Förut var han endast nöjd om jag hade en enmanna-show i köket framför honom där han satt i sin babysitter. Jag skulle framföra alla sånger jag kunde komma på. Mycket tröttsamt i slutändan. Nu har han i alla fall somnat.

... och där vaknaden han! Got to go.

-mami-

Mindre sömn åt mig...

Trodde minsann i min naiva enfald att lille junior nu efter två nätters kanonsömn (5-timmars-starten) var ett återkommande mönster som vi nu hade spikat och aldrig skulle ändra på... jag borde vetat bättre! I natt har allt varit som vanligt och vi har vaknat (junior vaknade och väckte mig givetvis) varannan timme enligt tidigare tradition. Suck. Men som sagt, jag borde ha förstått att detta skulle hända, har ju hört så många exempel på mödrar som liksom jag varit lyriska över att barnen ääääääntligen lärt sig sova okej och sedan blivit besvikna då det inte höll mer än tre dagar. Men jag tror att han hade lite ont i magen i natt, drömde mardrömmar och så... det var nog därför han vaknade så ofta... kommer nog att sova jättebra i natt!! (Positiv anda)

Sitter här och äter vattenmelon. Gott! Junior sover nu... så klart. Vi har varit ute på långpromenad som vi avslutade på Babyproffsen för att köpa en större kudde och lakan till hans spjälsäng (vem orkar åka till Ikea?) Så nu får han snart sluta att sova i korgen på nätterna. Gud vad fort tiden går och vad snabbt han växer!

Kom nu på att jag också måste börja fila på vad JUNIOR ska ha på sig på bröllopet! Klart att han ska vara finklädd också.... (Vilka otroliga bekymmer jag har...) = P

-mami-

Borde styrketränat mer...

Det blev inget Ikea idag inte! Istället tog vi vårt pick och pack och gick till parken vid ån och myste på en filt. Junior var alldeles betagen i trädkronan som vajade ovanför hans lilla huvud. Han och jag låg på en filt i skuggan medan karln låg och pressade i solen. Till slut blev liten mycket trött och sov sött i sin vagn. En slö dag med andra ord som redan börjar lida mot sitt slut.. för oss som går och lägger oss tidigt vill säga!

Junior har blivit mer och mer sugen på att "göra saker", till exempel stå upp med hjälp av att man håller honom under armarna eller "leka" med sina gosedjur med hjälp av att man leker med dem mot honom. Han tycker att detta är fruktansvärt skojigt! Jag unnar honom gärna detta nöje - absolut - men man får ju kramp i armarna av att hålla honom upp! Väger ju typ 6 kg snart ju... (ja, jag borde styrketränat mer under le pregnancy, but now it's too late) Han verkar inte ha någon förståelse för detta, trots att jag haft ett långt samtal med honom om det hela.. ; ) När börjar dom leka själva? 4-5månader? Eller?

-mami-

Mer sömn åt mig!

Tjohooo!!!

Junior sov 5 timmar i sträck i natt också... TÄNK om han alltid kommer att sova så här bra nu... *hoppas hoppas* Dock insåg jag och karln igår att han inte har mycket rum kvar i sin söta lilla korg att sova i.. han är så lång! Så nu måste vi verkligen ta tag i att göra iordning hans fina spjälsäng. Vi har sängen, madrass och skydd för kanterna. Nu måste vi komplettera med sängkläder och en större kudde. Vi kanske tar en liten tripp ut till Ikea idag? Fint väder är det i alla fall här så glad blir man när man vaknar!


Junior har en jättefin spjälsäng från Ikea: Hensvik.


-mami-

Gravid igen! Nej tack, inte än

My god!!! Kom precis på att jag drömde att både jag och väninnan väntade våra barn nummer två och att vi skulle föda typ imorgon. Först var jag glad i drömmen men sedan kom jag på vilken smärta den innebar att föda barn och plötsligt fick jag världens vrålångest!

Jag får trösta mig med att det ändå gick relativt fort för mig att få bebisen.. när jag tänker efter var det kanske 3-4 timmar med uthärdliga värkar, 1-2 timmar med outhärdliga värkar som ändå gick att genomlida och till sist kanske 1-2 timmar med outhärdliga värkar som INTE gick att hantera men man var ju så illa tvungen (eftersom att INGEN i förlossningsrummet gick med på att döda mig...) ; ) Och sedan var det ju "bara" att krysta fram den lille...det tog ju i och för sig inte så lång tid det heller.. kanske 30 min... men det var inte så kul! Men tänker man på att det är en kort tid i ens liv och att det resulterar i att få en liten bebis, är det ju helt klart värt det (även om det är MYCKET orättvist att karln får en bebis UTAN att behöva lida så....). Man får upprepa Y:s mantra: "det är bara en liiiiten del av mitt liv, om ett par månader har jag glömt det."

Sen finns det ju faktiskt några lyckligt lottade som inte har ont på sina förlossningar. Alls. (Nej, jag är väl iiiiiiiiiiiiiiiiiiinte avundsjuk????) ; )

Men som tur var var det ju bara en dröm, hade inte riiiiktigt känt mig upplagd för en liten till, det räcker gott och väl med det lilla charmtroll som jag redan har! Ett tag till i alla fall...

-mami-

Ytterligare klänningjakt

Igår var jag och junior (stackaren) ute på stan igen för att leta sommarklänningar! Nu var jag ute efter något enkelt och billigt att ha på mig när värmen aldrig tar slut. Vi hastade ner innan studenterna tog över staden med skränande "vi har tagit studenten, fy fan vad vi är bra" (för det är så himla svårt att ta studenten idag menar jag...) men men. Vi hann ner i alla fall och gick i skapligt många butiker innan junior ballade ur helt. Hittade faktiskt två stycken på Gina Tricot som jag slog till på (brukar annars aldrig handla där). Men klänning till bröllopet är det svårt att få fatt i, många är snygga men går ej att amma i. Tyvärr!


Funderade på denna till bröllopet.. men det kanske blir lite too much bridesmaid?


-mami-

Sämsta mamman?

Tjohoooooo!!!!

I natt har jag för första gången på 2 månader sovit (håll i er nu) 4 timmar!!! Junior åt inte på 6 timmar och han sov själv i 5,5 timmar!!!När jag vaknade efter denna enorma mängd sömn så trodde jag faktiskt att jag hade sovit hela natten! Jag kände mig så utvilad... Det är konstigt vad man anpassar sig snabbt till rådande omständigheter.. men sedan vaknade han relativt ofta under resten av natten. Men det gjorde ingenting, var så glad så!

Såg på TV (medan jag ammade) att man var en dålig mamma om man tittade på TV när man ammade.. och inser att jag måste då vara den sämsta mamman i hela världen eftersom att jag ALLTID kollar på TV när jag ammar. Det är ju astråkigt annars. Men men, kan inte ligga på topp jämt : )Nu måste jag kila, junior skriker efter uppmärksamhet i sin lilla babysitter!

-mami-

Total kalabalik!

Var nere på stan tidigare i eftermiddags men det var total kalabalik... tydligen nåt jippo och tusen miljoner människor som rev och slet i alla prisnedsatta varor... disgusting! Så det var bara att knalla tillbaks hem så att inte junior skulle vakna av allt ståhej. Skulle ju bara titta efter en klänning... klänningsletandet har antagit mycket stora proportioner! Några nya förslag:


Klänningar från Cubus


-mami-

WT-parents

Vilka otroligt pinsamma unga mödrar i Danmark (I TV-programmet Unga mödrar som går på kanal 5)! Okej, alla är ju typ WT, men dessa två har tagit priset:

De har fått tvillingar, ungarna är kanske fyra månader eller liknande (blev matade med gröt i alla fall) och föräldrarna sitter ute på sin altan och röker medan de har lagt tvillingarna i varsinn hårdlift till vagn, inbäddade till max och sedan satt dem framför TV:n som fullkomligt bombarderar dem med vidriga barnprogram som typ Pokémon och ungarna ligger och gallskriker. Vad gör då dessa WT-parents när ungarna gallskriker framför misären som de tvingas att glo på? Fortsätter att röka.... Mycket trevligt! De barnen får säkert den intellektuella stimulans som de behöver för att växa upp och bli något annat än WT... och så är cirkeln sluten!

-mami-

Min drömklänning!!

Nu har jag hittat drömklänningen til bröllopet! Tillhör H&M's kollektion Fashion for AIDS och ser ut så här:Typiskt nog så är den så klart redan slutsåld!! Intalar mig själv nu att den i alla fall inte skulle vara amningsbar... det går nog helt enkelt att amma i den. Nej, det hade helt enkelt inte funkat...! Grattis till alla som köpt en, den är sjuuuukt snygg!

-mami-

Ett himla pumpande skulle det bli

Nyss hemkommen från jobbet. Kul att komma dit med junior, men gud vad snabbt man kommer från ett ställe! Kände mig nästan som en besökare på ett sätt.. man är ju med i gänget fast man inte riktigt är med i gemenskapen längre heller. Skum känsla! Chefen behövde folk i sommar på natten... är lite småsugen på att hoppa in lite extra men vet att det kommer att bli för jobbigt med tanke på amningen... orkar ju knappt med livets krav nu som det är, det räcker att amma varannan timme och försöka hinna att äta något själv också. Det skulle bli ett himla pumpande om man skulle få det att gå ihop... men i höst ska jag nog gå in och jobba lite extra... man måste ju börja vänja sig vid att jobba igen.. plus att det skulle sitta fint ekonmiskt!

Nu ska jag fortsätta att surfa i jakten på den perfekta klänningen... kul att leta!

Junior fick fina jeans och en snygg body av mina arbetskamrater. Själv fick jag en blomma. Gulligt av dem!-mami-

Nya favoritprogrammet!

När man är uppe tidigt och är låst stillasittande medan man ammar är det naturligt att man tittar på en del TV-program man inte skulle ha sett annars. Är glad att jag gjort detta för jag har upptäckt ett nytt favoritprogram! Det går på TV4plus på morgonen klockan 08.00 (tror att det är repriser på program som går någon annan gång på dagen innan) och heter Colin and Justin's Home Heist och går ut på att två skottar stylar om kanadensares hem. Programmet är klockrent och får Simon och Thomas att framstå som två hetrokillar med taskig känsla för inredning (och jag älskar Simon och Thomas - så fatta hur bra detta program är!). Det är helt klart värt att gå upp på morgonen för att se detta och få sin dagliga dos av inredningsinspiration (vilket ord!)!Sjukt söta är dom också!

-mami-

Kan inte äta någonting

Nu har dagen snart rusat förbir. Har faktiskt hunnit städa lite... plockat i ordning mest.. orkar inte dammsuga idag, det är så sjuuukt varmt! Jag och junior har nyss varit och handlat, kollat lite på "Bevvan". Köpte  två vaniljlängder att bjuda på på jobbet imorgon och när jag kom hem insåg jag att de inte kommer att räcka till alla så att jag måste köpa en till imorgon innan vi går dit. Jobbigt! Det känns som att hela personalstyrkan bytts ut på jobbet, undrar om det är någon där som jag känner igen? ; )

Har tänkt på en sak: När man ammar kan man ju knappt äta någonting alls ju. De får ont i magen, utslag med mera.. Till slut finns det knappt något kvar att stoppa i sig förutom potatis och lite torr kyckling. Här är alla saker som jag hittills hört att man ska undvika om bebisen har ont i magen eller har fått utslag: lök, kål, bönor, vitlök,linser, mjölk, ägg, skaldjur, choklad, jordgubbar... listan kan säkert göras ännu längre. . Det är inte konstigt att man går ner i vikt av att amma menar jag....

Nu ska jag väl fortsätta att vara lite produktiv.. eller kolla på TV eller nåt. Nu skriker junior, måste nog vara lite social!

-mami-

Det får bli köpebröd

Suck! Idag hade jag tänkt att städa... inte så kul! Man kommer inte särskilt långt med sitt jobb heller eftersom att det finns en liten junior som pockar på uppmärksamhet typ... ja hela tiden ; ) Hade tänkt att bada honom också men har inte hunnit mellan hans måltider, min frukost och nu när jag var på G så var det dags för honom att somna....

Vi ska hälsa på på mitt jobb imorgon, hade tänkt att baka något att bjuda på men inser att det är omöjligt att få något gjort på det här stället så det får bli köpebröd, mohahaha! Jag brukar faktiskt bjuda på hembakt så det är en nagel i ögat faktiskt... men jag måste prioritera städningen faktiskt... så att inte socialen kommer hit och tar vår son ifrån oss. Nej, inget att skoja om! Nu måste jag sätta fart... ska bara.... ; P

-mami-

mamiforlife

En blogg om livet som mamma till mina pojkar!

RSS 2.0