Klättringsmissöde

Intensiv är ett ord som bra beskriver junior. Trött är ett ord som bra beskriver mamman.

Junior har kommit på det roliga med att klättra upp överallt. Gärna soffor. Där kan man sitta och bläddra i en bok i två sekunder och sedan fara runt som en galning. Roligast är att stå upp och balansera på kanten, mamman och pappan blir så roliga då när de skriker: "AKTAAAA, nej, nej, nej SITT ner!!!" och skpringer mot en i panik. Det som inte är roligast är när man ramlar ner från soffan för att man härjar runt som en galning. Det tycker varken junior, mamman eller pappan.

Igår skulle junior klättra upp på kökssoffan och misslyckades tyvärr så gravt att han slog i hakan i soffkanten på vägen ner. det hade ju i och för sig inte varit så farligt om det inte hade varit för det att juniors tunga var placerad mellan hans söta små tänder. Tänderna bet således rakt igenom tungan och junior grät, mamman grät och blodet sprutade. Nu stoltserar han med två prydliga hack i tungan, stackars barn.

Dagens stora fundering är: HUR kan NÅGON vilja bli förskolelärare? Och ha hand om typ 14 stycken energiknippen dagligen....

-mami-

Russin

Så. Har varit lite inaktiv här tyvärr. Att resa tar på krafterna.

Mamman och pappan var ju iväg på weekend-resa förr-förra helgen. Mycket trevligt men ack vad det tog på mammans krafter! Mamman inser att hon inte är van längre att dansa hela natten (om man inte räknar med vingliga steg mitt i natten mellan eget sovrum och juniors sovrum) och sova endast ett par timmar innan det är dags att gå upp igen. Och att dricka alkohol. Mamman blev absolut inte oredigt berusad på resan. Nej. Men det blev några öl lite här och var. Vid ett par tillfällen.

På måndagen när mamman vaknade upp i sin egen säng kom plötsligt tröttheten. Den abnorma tröttheten som gjorde mamman apatisk hela dagen och typ gråtfärdig framåt kvällen. Mamman vill nog säga att det tog hela veckan innan hon kände sig på hugget igen. Men det var det värt! Vilken trevlig resa. Bra sällskap, bra väder, bra Hesburger! ; ) (ja, ett jätteinternt skämt till en läsare)

Imorgon skall mamman och junior ta sitt pick och pack och hälsa på mormor U. Det blir även en träff med juniors syssling som inom några månader fyller 1 år! Jisses vad tiden går fort. Mamman inser att två av hennes väninnor snart blir tvåbarnsföräldrar också. Helt otroligt! Mamman får panik - så väldigt vuxen nu. Känner sig fortfarande inte tillrcäkligt mogen för att vara mamma. När junior bara skriker och skriker för att han vill ha russin. Och mamman INTE svarar: "vänta lille gubben, jag märker att du vill ha mer russin, här ska du få!", utan mer: "AAAAAAAAAAAAHHHH! AAAAAAAH! Så låter du! Tycker du att det låter TREVLIGT?"

Det som är tur för mamman och pappan är att de är omogna vid olika tillfällen. Så när mamman skriker tillbaks till junior som bäst kan pappan rycka in och styra in konversationen på mer pedagogisk mark.

Precis som mamman gör när pappan i vredesmod säger till 15-månaders-junior: "Vill du ha mer russin så måste du säga: kan jag be och få mer russin TACK, istället för att skrika. Så säge det nu: Kan. Jag. Be. Att. Få. Mer: Russin. Tack."
(Ja - mycket handlar om russin just nu)

-mami-

mamiforlife

En blogg om livet som mamma till mina pojkar!

RSS 2.0