Nötcurry



Gjorde förresten curry med nötfärs och skapligt het sås häromdagen. Gott men hett. Från Jamie Olivers Middag på 15 minuter. Jo, det tog faktiskt bara en kvart! Annars brukar recepten ta ca 30 minuter för en annan... ; )

Eller inte

Tja. Om förra natten var bra så var denna mindre bra. Gick och la mig tiiiidigt för att verkligen få sova ut... Resulterade i att J väckte mig redan 22:00 genom att helt plötsligt ligga på golvet vardagsrummet och vråla.... Jag som precis hade lyckats somna. Efter detta somnade jag kom inte förrän vid 23:00 och A fick sen för sig att det var en god idé att vara vaken mellan 02:30 och 03:30. Då gav jag upp och gjorde mat till honom och sen sov han oroligt till kl 07:00, dvs att jag blev väckt flera för att ge nappen osv. Vet inte varför jag skriver om alla detta egentligen, vem bryr sig om vilka tider jag blev väckt? Självterapi tror jag...

Är så trött att jag inte orkar städa. Ja, då är det illa. Är verkligen MISÄR här hemma... Och när M är hemma prioriterar vi att göra roligare saker än att städa. Vad gör man? Skaffar städhjälp? Hemtjänst? ; )

Usch, nu börjar sömnbristen göra mig asocial och ge problem med att komma ihåg saker, ex ord. Svårt att typ kallprata med främlingar i lekparken - man sitter och stirrar hålögt framför sig, tappar ord mitt meningar och när man gör det orkar man inte ens förklara att man tappat ordet så man slutar helt enkelt prata mitt i meningen. Börjar allvarligt fundera på HUR det ska gå att jobba egentligen?

Hopp om livet

I natt har A sovit men inte ätit! Självklart vaknade han x flera men det gick att söva om honom utan mat. J hade dock ett utbrott vid 00:30-tiden och skrek och slogs så det var ändå ingen toppennatt, men skönt att den lille kan sova utan mat.. då finns det ju hopp om att han kanske kommer att kunna sova sen?!?

Blev lite besviken, frågade M om han hörde den gulliga kommentaren om att mormor ska klippa kossorna och då visar det sig att den var M som hade kläckt den briljanta idén - inte lika gulligt när det kommer från en 32-åring som från en 3-åring ; )

Idag har jag hälsat på på aka-jobbet och sen lunchat med en kompis. Skulle städat på eftermiddagen men jag orkade inte. Blev lite tjafs med J under kvällen och sen nya rutinen: bada båda barnen, bolibompa och sen läggdags för båda. Ska nog snart knyta mig jag också och hoppas på lite ostörd sömn... jo, man kan alltid hoppas!

Kossor

Kort inlägg men jag måste bara skriva vad J berättade för mig.när han och M hade cyklat bort till ett naturområde och tittat på att"urkossor" (highland cattle):
-Mamma, kossorna hade långt hår i ögonen, men men mormor kan klippa dom faktiskt.
- Kan mormor klippa kossorna?
-Ja, så klart!

Mormor klipper tre av fyra i denna familj, så klart att hon måste klippa de stackars kossorna så att håret inte hänger ner i ögonen! ; )

M jobbar kväll denna vecka men.läggningen gick faktiskt okej ändå. Har inte varit SÅ mycket tjafs med J idag, vid ett tillfälle slog han mig och M (fast skönt att det inte bara är mig) men han lugnade sig sen. Känner mig liiiite piggare även om jag inte får sova mer än max 3 timmar x 2 per natt. Men denna natt känner jag mig osäker inför - A somnade 19 och har redan vaknat två gånger.... Hoppas att han lugnar sig!

Mina barn

Idag har jag hängt med mina barn. M jobbade hela dagen så jag laddade för att ensam mästra den lille diktatorn. Det har väl gått... tja, skapligt. Ganska snäll förutom när han stängde in lillebror i hissen och skrattade, kastade in grus i trapphuset och när jag sa åt honom att sluta kastade han resterande grus på en fönsterruta... Han slog mig och kastade saker på mig vid ett tillfälle, ganska hårt, och sin egen leksaksgitarr i golvet. Då kastade jag hans gitarr i soporna eftersom att han ändå inte är rädd om sina saker. Barn idag är bra bortskämda med leksaker - bara kastar vilt omkring och tror att det bara är att köpa nytt när nåt går sönder.

Emellanåt är dock J världens roligaste, underbaraste, smartare och gulligaste lille kille Han bryr sig om sin lillebror och vi har jättekul. Därför blir det så extra tråkigt för han inte lyssnar och man måste bli arg hela tiden. Han har kommit in i trams-humor-åldern, jag tycker själv att det är jättekul... Om man frågar vad ex. ett gosedjur heter så är det nu: "gosiboboamobajso, så heter den mamma!" Roligast har vi om jag tar det på allvar och svarar: "jaså, nej men hej lilla gosiboboamobajso!" Ja, ni förstår att man blir lättroad i denna vardag...

Nu har vi helt gått över till flaska med den lille. Känns jättekonstigt! Igår var jag ledsen för det men idag är det lite bättre. Men jag inbillar mig fortfarande att A är ledsen... tycker inte att han ser lika glad ut längre. Lille gosiga plutten!

Nej, nu ska jag städa undan gosiboboamobajso och de andra djuren och sen binga mig!

Blä

Nu har den här appen för hundrade gången tagit bort ett långt inlägg. Lika bra det kanske. Det handlade mest om misär - barn som får utbrott på apoteket på ett sådant sätt som man bara ser i "Nanny -akuten", som skrattar när mamman blir arg och som spottar och slåss. Bara mot mamman, inte mot pappan. Mamman som för övrigt känner sig sämst eftersom att hon "tvingats" sluta amma för att liten ska acceptera ersättningen och som är trött på ALLT just nu. Flaskmatningen är också ett kapitel för sig eftersom att det tar sjukt mycket tid att också få ut den egna mjölken som skall blandas med ersättningen och att själva ersättningen är typ omöjlig att få tag i - fick "sno" en burk som var reserverad till en annan kund på apoteket för att inte stå utan i helgen. Hon på apoteket tyckte väl synd om mamman vars barn sprang runt och kastade ner saker från hyllorna och gallskrek när mamman höll fast honom. Skönt iaf att det inte bara är mamman som tycker synd om sig själv.

En annorlunda natt

I natt sov M och J i ett rum och jag och A i ett rum. A fick ersättning igår kväll innan läggningen, jag fick kämpa en hel del men till slut tog han den! Han somnade 19:30 och vaknade 00:30 och lät lite. Fick honom att slumra till 01:30 även om jag själv fick vara vaken hela tiden. 01:30 gick jag upp och gjorde ersättning (fortfarande blandat med min mjölk) och han drack en flaska. Sen somnade han väl vid 02:00 och sov iaf till 06:00 då J stod och vrålade utanför sovrumsdörren: "MAMMAAAAAAAA!!!! JAG VILL ATT DU GÅR UUUUUUUUPP NUUUUUUU!!!" Själv fick jag sova till 05:30 då J vaknade första gången och skrek från sitt rum att jag var tvungen att smörja på hans eksem. En klar förbättring med andra ord, men ja, jag lånar gärna ut honom en helg... ; ) M har knappt fått sova dock eftersom att J fortfarande hostar och snorar och behöver inhalera även nattetid. Och hans astma som varit mycket bättre ett tag! Suck.

Det skulle vara liiiite lättare att komma upp på morgonen om man fick vakna upp till glada barn. Det tär så mycket på en när man är trött att det första man möts av är en unge som är sur och tvär och skriker åt en...

Idag är vi också hemma då... Tur att M inte jobbar länge!

Dessa dagar, dessa nätter...

... I natt (21:30, lagom när jag sovit en timme) vaknade J med världens host/astmaanfall och behövde inhalera. Sen fick han sova brevid mig och jag fick ge mer medicin under natten. Somnade väl själv vid 00:30 efter att ha ammat också och sedan var morgontimmarna som vanligt... liten bebis som vill äta varje timme.

På BVC tyckte ssk att det får vara nog nu med dessa nätter. Den stora ska lämnas bort och den lille kanske behöver få ersättning. Nån som vill ta en trotsig treåring över helgen? ; ) På så vis skulle man iaf bara bli väckt av ETT barn... Ersättning fick vi en provförpackning eftersom att den mjölkfria är så dyr och det inte är säkert att dom dricker den. Nån som tror att A jublade över den? Nej inte precis... Men idag har jag faktiskt lyckats få i honom en flaska med hälften bröstmjölk och hälften ersättning!

Idag ja... Den välbehövda tiden när J är på förskolan lyser med sin frånvaro eftersom att han är hemma och är sjuk idag. Tyvärr är han ändå pigg... Hur ska man orka vara hemma med två små när man knappt orkar hålla sig vaken?

BVC-ssk tyckte också att den rann från A:s mun och menade att det kanske var tänder på G som förstörde sömnen... Jag skrattar, samma sak med J - dreggel från 4 mån men inga tänder förrän vid 10 mån... Så jag tror inte det.

Proverna visade tyvärr att lille A är allergisk mot ägg. Men inte mot mjölk och inte mot jordnöt. Men man kan inte glädjas eftersom att typ 70 % av svaren är falskt negativa när barnen är så här små.. Stor risk att han även har ex mjölkallergi ändå. Men jag kunde inte låta bli att dutta lite mjölk på honom och han fick inga utslag! J blev ju full av utslag bara han tog på ex en barnstol där något annat barn suttit innan och ätit en macka med smör..Så nu håller jag tummarna för att han inte ska vara så allergisk. Och att han ska vänja sig vid ersättningen, så att man kan dela lite på nätterna kanske.

När jag har slutat att amma...

.... ska jag:

* Dricka tio koppar kaffe om dagen. Nej, 15 förresten. Med sojamjölk!
* Ta in på hotell och sova. Varje natt.
* Gå ut och äta middag med min bästa kompis - utan karlar och barn! * Dricka ett glas vin (ja, det kommer att räcka)
* Sluta ge A mat på natten.
* Glömma den här tiden...
Jag totalkollapsar snart. Natten har erbjudit galenskap och katastrof. När A började äta lite sov har bättre en vecka men nu är det misär igen. Han är inte lika pigg på att äta heller... Det började med att han bara sov fem minuter på förmiddagen igår. 40 minuter vid lunch och sedan 30 min på em. Alldeles för lite. Somnade sen 19:00 men ville ej ha kvällsgröt så vaknade redan 19:45 och åt igen. Jag la mig 20:30 och blev väckt 21:30 av J som var sur och allergisk, kliade sig och snorade. Fick honom att somna om i sin säng (M tränade). Redan här var jag knäckt över att bli väckt efter en timme - denna tortyr! Somnade väl om vid 22 efter att ha sövt om A som också vaknade såklart. Väckt 00 för att amma. 02:00 för att amma. 03:17 av en hysterisk J som drömt mardröm. 03:25 av A som vägrar somna om. Både jag och M försökte, till slut ammade jag ändå. Väckt igen 04:15 och slutligen 05:30 när M skulle upp till jobbet. Ingen i den här familjen sover speciellt bra... Men vad tusan ska man göra? Man kan ju inte bara dra eller lämna ungarna en natt? Funderar allvarligt på sprit på snuttefilten att tutta i sig. För samtliga.

Vill dela med mig av en visdom också. Igår var jag så glad att A inte knep igen munnen när jag matade med katrinplommonpuré att jag fortsatte att mata. En halv burk. På kvällen hemma (tack och lov) bajsade A det värsta jag sett både privat och i mitt yrkesverksamma liv. Fick kasta kläder och bada bebis... Skönt att vara två vuxna hemma i det läget!

Nu ska vi ta tag i dagen. J ska till förskolan tack tack tack!!! Han är trotsigare än nånsin och både slog mig och spottade mot mig igår. Ingen respekt. När jag sa till honom en gång så kollade han bara drygt mot mig och sa: "du ska vara TYST". Det är så att man kan hålla sig för skratt.... Han har börjat att vara taskig mot A också, lägger grejer över hans ansikte och så, så nu måste man ha stenkoll. A och jag ska festa loss med ett besök på BVC idag. Ja, livet leker!

Semper är sämst!!!!

Har ju köpt mjölkfri gröt till A, från 4 mån står det på förpackningen. Han vill dock inte ha så mycket (tur det visade det sig). Idag började jag fundera på när och hur man ska introducera gluten för att undvika intolerans och läste att barngröt kan innehålla lite gluten, så man ska inte ge så mycket till att börja med. Läser då på min förpackning och ser mycket riktigt att gröten innehåller gluten. Okej, det är ju helt okej - men jag ser att den också innehåller SOJA! Hur kan man erbjuda en gröt för bebisar som innehåller SOJA när det ej skall ges till barn under ett år??!! Så just nu finns ingen gröt eller välling utan soja för mjölkallergiska barn eftersom att EnaGo har slutat att producera för tillfället. Känner mig asarg och ledsen. Vad ska jag nu ge A? När J var bebis innehöll gröten och vällingen minsann inte soja. Skit ner er Semper, "Nytt och bättre recept" my ass.

Ska man skratta eller gråta?



Insändare i dagens Aftonblad. Vet inte om man ska skratta eller gråta. Förr i tiden fick barnen sjukdomar för att bli immuna mot dem. Nu ger man barnen vaccin för att de ska bli... ja, inte immuna då utan allergiska tydligen?!? Är det SÅ det funkar? Inte konstigt att mina boys är allergiska då, de har ju fått alla vaccin som erbjuds. De har ju inte sitt immunförsvar kvar enligt Barbro... Men vänta, vid allergier är det ju immunförsvaret som överreagerar. Nej du Barbro, nu hänger jag inte med! Och ja, visst är det konstigt att man kan vaccinera mot livmoderhalscancer när det inte finns vaccin mot "vanlig cancer" (vilken det nu är), det måste ju helt klart vara humbug alltihop. Och det här med att jorden är rund är ju bara trams och nymodigheter. Nej, nog var det allt bättre förr!

Barn på barn

Idag har jag varit med mini på barn för att ta blodprov gällande mjölk-, ägg- och jordnötsallergi. Vilken hit! Hade tänkt att J skulle vara hemma med M men han ville så gärna med - han har ju också tagit prov där och han ville nog vara med som ett stöd... A somnade i bilstolen kl 08:45. Kl 09:05 var vi där och jag fick väcka honom för att vi skulle ta proverna. Hann i alla fall att amma innan... Ssk stack honom fingret och han gallskrek så klart. Det rann dock för dåligt så hon fick sticka igen och då tog det verkligen fart... Ssk såg skapligt svettig ut... Det hade väl varit bra så men det hela späddes på av att J var världens bästa storebror som ville skydda sin lillebror från den dumma sköterskan som gjorde illa hans lillebror så under tiden A gallskrek så stod J och skrek rakt mot sköterskan: "Jag är arg på dig sköterskan!" varvat med diverse tigerläten och mördande blickar. Det spelade ingen roll att jag förklarade att det var bra att hon tog provet etc, han var verkligen arg. Vid ett tillfälle tog han i och höjde ribban ytterligare: "Nu är jag förbannad på dig!" Det var en väldigt bra ssk som efteråt fångade tigern, gav honom en kram och ett tigerryt tillbaks samt ett bamseklistermärke.

Eftermiddagen spenderade vi i en park med min kompis och hennes bebbe. A har sovit dåligt hela dagen och var totalt hysterisk nu på kvällen. Nu när han äntligen sover är jag själv helt svettig och totalt slut. Det är väl bara att binga sig. Ja, jag säger då det. Inte är man sysslolös i alla fall!

Fuskar

Ja. Inte finns det mycket ork för bloggen, tyvärr! Nätterna efter beslutet om att söva om utan mat har varit katastrofala. Jag själv har utvecklat grava sömnstörningar och blir jag väckt så kan jag knappt somna om. Läste att man då som mamma lider stor risk för att utveckla en depression, yeyy!

Men jag har börjat fuska. Smaksensationerna som bebisen ska få mellan 4-6 månaders ålder har nu vuxit till halva måltider... Han vill ju ha! Äter gröt, banan, sötpotatis med majs... Bara slukar och jollrar däremellan. Och. Nu sover han faktiskt 4-5 timmar sitt första pass igen!!! Visst, han somnar runt 20:00 så ska jag få sova är det bara att binga sig då också, men vad gör det? Bara jag får sova... Nu är det snart bara dags att ta tag i alla nattuppvaknanden också då.... Yeyy, igen.

Varför?

Ringde BVC igår om A:s blodiga avföring men det är tydligen inte helt ovanligt. Kan bla annat bero på virus och han är ju riktigt förkyld nu. Gällande hans sömn tyckte hon att han inte ska äta varannan timme på natten utan sövas om utan mat. Tog till mig det tipset vilket resulterade i följande natt:

20:30 Somnar själv i sin korg
22:00 Mamman somnar
23:30 Vaknar och får hjälp att somna om.
00:30 Vaknar och får äta
02:00 Vaknar och får hjälp att somna om
03:00 Vaknar och får äta
05:00 Vaknar och får äta
05:18 Bajsar och blir bytt på
05:30 Vaken. J vaknar. God morgon.

Kan inte säga att jag tycker att natten utan amning varannan timme är värre än detta, snarare bättre. Är helt förstörd idag och har fått åtskilliga utbrott redan. Varför varför VARFÖR kunde inte vi få åtminstone ETT barn som sover bättre? Man orkar ju inte vara en bra förälder när det är så här.

Något lite roligare är att A fick smaka både mango och banan igår och åt med god aptit, även om han bara fick vääääldigt lite. Spottade inte ut alls utan smaskade i sig allt! Gröt snart kanske?

Jag. Är. Trött.

Vad är det med mina barn och denna varje-varannan timmes uppväckningsterror? Nu har mini sovit apdåligt sedan 18 april då han fick sina vaccin. Och jag började äta kål, lök, bönor mm.... Baljväxterna har jag ju slopat men nu ryker allt annat också. Ska leva på knäckebröd och vatten. Och nån kopp kaffe. Sådana här nätter kan vi inte ha mer. M vaknade av att jag slog mig själv i huvudet jättehårt, så hårt att det verkligen lät i hela sovrummet. Men jag blir så trött, vakna sova vakna sova... suck. Och så får han nappen och så spottar han ut den. Hela tiden! Då kan man bli så arg att man får ett bryt. Och sitt barn får man inte slå. Sin karl får man inte heller slå (allt för ofta). Så då återstår ju bara jag. Det är inte lätt när det är svårt. Men det blir bättre.... I hope.

mamiforlife

En blogg om livet som mamma till mina pojkar!

RSS 2.0