Veckans veganska
Publicerat 2013-12-29 17:04:12 i
Vardagen
Vi har som många andra tagit köttlarmet på allvar och insett att köt måste bort från menyn - till stor del. Vi försöker att äta vegetariskt/veganskt fem dagar i veckan, kött en dag och fisk/skaldjur en dag. Allt för hälsa, miljö och de stackars djurens skull. Med en mjölkallergiker och en äggallergiker blir den vegetariska maten automatiskt vegansk. Här är kvällens rätt (ursprungligt recept från arla.se):Fransk linsgryta med kronärtskockor 2-3 personer1 gul lök2 vitlöksklyftor1 burk konserverade kronärtskockshjärtan1 förpackning färdigkokta linser (gärna zetas ekologiska)0,5 grönsaksbuljongtärning1-3 dl vatten2 dl Oatly Imat0,5 msk franska örter (eller blanda själv timjan, mejram, rosmarin, oregano och basilika)1 msk vetemjölolivoljasockercitronsaftev. salt Klyfta löken och fräs långsamt i olivoljan tills den är mjuk. Dela kronärtskockshjärtana på hälften. Skölj linserna och låt rinna av. När löken blivit mjuk, pressa i vitlöksklyftorna och stek någon minut. Strö över mjölet och tillsätt vatten, buljongtärning och kryddor. Koka tills simmig konsistens. Tillsätt sedan Oatly Imat, linser och kronärtskockor. Låt bli varmt. Smaka av med lite socker och citron. Salta ev extra om så önskas. Vi äter väldigt lite salt så jag hade inget alls i.Här serverat med svart ris och morotsstrimlor! (Glömde sista steget i beskrivningen: stek några köttbullar till den oerhört kräsne 3-åringen så att han inte slutar växa helt!) : )
Kommentarer
Svar:
Jovars, helt ok! Flagga gärna om du hittar något bra veggorecept! :-)
mamiforlife.blogg.se
Svar:
Ho ho, den kräsne 30-åringen!! Ja, stek på några meatballs till honom, på den grytan vat drt vuxenvarning delux ;-)
mamiforlife.blogg.se
Trackback