Inneboende avundsjuka

Och så kom det. Orden som jag bara väntat på. Inte att A säger "mamma" för första gången, utan att J sa:

- Mamma, jag vill att A ska vara i din mage. Jag vill att din mage ska vara stor.

För hur mycket han än älskar sin lillebror så är det påtagligt att han också är avundsjuk på honom. Och J får SÅ mycket negativ uppmärksamhet eftersom att han beter sig totalvidrigt på grund av sin avundsjuka. Har verkligen försökt att ge J fullt fokus de senaste dagarna och även göra saker bara han och jag när M är hemma.

Nya inneboende har vi fått förresten!!! Tänkte att vi hade extra plats och så, så ett par flyttade in här. Lite akward blev det dock i morse när jag överrumplade dem i köket då som bäst höll på att kravla runt i besticklådan. Jag blev riktigt rädd och äcklad faktiskt. Vidrigt. Så jag fick helt sonika ha ihjäl dem. Det är lite svårt att förklara för J dock att man inte får mosa myror ute för att det är kul, men att man får ha ihjäl vissa djur typ myggor, getingar och spyflugor.

Nu vill jag inte ha några fler inneboende känner jag. Tydligen har dom flyttat in utan att fråga, jag trodde att M hade okejat inflytten på nåt sätt. Skönt ändå att det inte var så, blev lite oroad över att han plötsligt blivit vänskaplig med ett par silverfiskar.

Störd natt

I natt vet jag inte hur många gånger jag blev väckt av att A hade rullat över på mage och låg och ropade... tröttsamt! (för honom och mig). Varför är det så med bebisar - först kan dom inte rulla över alls och sen när dom väl kan så kan dom inte INTE rulla över?

Idag full panik igen vid lunchen, alla hungriga och A skrek. Slängde till honom en bit smörgås medan jag lagade klart och ungen fick utslag banne mig överallt i ansiktet och på händerna... precis som efter fisken då jag trodde att han blev allergisk mot fiskkladdet men nu misstänker att det var smörgåsar då också. Har faktiskt inte hört talas om smörgåsallergi förut? Nej men skämt å sido så kan det ju vara veteallergi eller rågallergi.... Deppigt värre! Känner mig riktigt off faktiskt.

Lek med barn



En glasstrut någon? Man får roa sig bäst man kan när man är i lekparken : )

Allergi på allergi.... blä

Nä ibland är jag SÅ TRÖTT på dessa allergier! Det verkar inte bättre än att A är väldigt allergisk mot både ägg och fisk. Hade fått ett brev från läkaren på VC att provet visade svag allergi mot ägg och då coolade vi ner lite... jag gjorde pannkakor och jag sköjde väl bara av händerna efteråt innan jag smorde in A för kvällen. Efter en minut var ungen helt rödflammig : ( Fick slänga ner honom i badet fort som attan och sen smörja från topp till tå med kortison. Samma läkare hade sagt att vi inte behövde utesluta fisk heller... så han fick fisk igår. Och började hosta och gråta efter några tuggor. Sen har han fått utslag över hela ansiktet och händerna två gånger efter det bara genom att sitta i samma stol vid bordet där han åt fisken. Trött är jag. Tycker så synd om mina barn. Nästa vecka ska vi iaf till barnkliniken och träffa en riktig barnläkare. Så börjar den vevan om igen - läkare och sen dietist.

Han är glad och duktig i alla fall den lille minin! Nu kan han sitta själv korta stunder och åla sig bakåt <3

Vill tillägga så att det inte blir några missförstånd gällande min intelligenskvot - nej jag har inte speciellt hög IQ trots att den tydligen är högre än ca 58% av befolkningens... Lite skrämmande faktiskt ;-)

mamiforlife

En blogg om livet som mamma till mina pojkar!

RSS 2.0