Snart ett år!

Ett års-kontrollen på BVC avklarad! Lille store killen väger nu 9360 gram och är 75 cm lång.. eller kort. Eller vad man ska säga! Ett par sprutor fick han också. När vi kom hem slog han upp ett jack vid ena ögat. Stackars liten, mycket som händer på en och samma dag.

I helgen var vi på juniors sysslings dop! Trevligt att komma iväg på lite semester och bo hos min mormor och morfar. Junior var glad och busig och kröp runt som en galning i deras lägenhet. Jobbigt att hålla koll på honom hela tiden, här hemma är det mesta bortplockat som han inte får leka med och därför kan man lämna honom lite mer själv här.

Nu håller vi på och förbereder för den stora ett års-dagen som infaller imorgon! Städar och handlar. Kalas hålls på lördag/söndag för de som är intresserade av att fira den lille!

-mami-

Näsfrida for life

Prisad vare Näsfridan! Tack vare den store guden Näsfrida har vi fått en normal natts sömn (dvs 2-3 uppvak och ett kok välling). Känner mig som en ny människa. Karln fick i uppdrag att åka och inhandla en näsfrida igår (en grej man suger ut snoret ur barns näsor med, min anm.) Innan läggdags blev det koksalt i juniors snog, lite sug med näsfridan och dubbel dos nässpray. Han var banne mig inte snorig på hela natten!

Men jag skulle suga ut snor ur hans lilla näsa nu innan tuppluren med sämre resultat. Jag har inte tillräckligt med kraft för att få ut allt snor helt enkelt. Tur att juniors pappa är hemma med honom ikväll medan jag är på jobbet så att näsan är ren och fin inför nattvilan.

Själv är jag på bättringsvägen, tack och lov. Men jag måste fortfarande leva på skonkost (potatis, morötter och riskakor) för att inte ha magsmärtor. Nej, det funkar inte att chocka magen med Big Mac. Eller kryddig pastasås. Eller surt godis. Tycker att jag borde veta bättre som sjuksköterska, men det är ju så deprimerande att behöva äta torftig mat när man är sjuk och tycker synd om sig själv.

-mami-

Bryggde earl grey-te ikväll och slogs av d...

Bryggde earl grey-te ikväll och slogs av doften tillbaks till barndomen då jag var stolt innehavare till ett tedjur. Tedjuret låg i ett bad av te och man matade det med te och socker. Sen delade djuret på sig - fick barn som det hette, och man skulle då ge avkomman till en kompis. Ett kedjebrevstedjur med andra ord. Det fanns också särskilda namn man var tvungen att döpa dem till, minns tyvärr inga. Vad ingen berättade för oss stackars barn var att tedjuret egentligen var en äcklig jästsvamp. Mitt djur fick ett "barn" sen övergav jag det i skogen. Usch, junior får aldrig ha ett tedjur! Eller vänta, stackarn kommer ju aldrig att få ha något riktigt djur med en så allergisk mamma... Det blir nog bra med ett litet tedjur trots allt. Som vi matar med earl grey. -mami-

Åt en big mac förut, var så sugen på mat! ...

Åt en big mac förut, var så sugen på mat! Enligt karln skulle det bara vara bra att "chocka" magen lite. Är tveksam till detta, vilket även min mage verkar vara. Men jisses vad gott med mat när man inte ätit på två dagar. J är fortfarande jättesnorig och jag är rädd för att vi får ytterligare en vedervärdig natt. Det är bara att vänta och se... -mami-

Hur mycket är det meningen att man ska ork...

Hur mycket är det meningen att man ska orka med när man får barn? Blir man tilldelad några speciella superkrafter på BB som vi inte fick eftersom att vi åkte direkt hem med bebisen? Så här har natten varit: jag är magsjuk och däckade kl 20.30. Junior vaknar 22.50 och gallskriker i en timme medan vi ger alvedon, byter blöja och turas om att försöka söva honom utan eller med napp. Han är förkyld och kan inte andas med nappen men blir hysterisk utan den. Vi ger välling. Försöker söva honom. Sitter i soffan med honom. Vid 01.30 lägger vi J i vår säng - han bara far runt och leker. Kl 02.00 ger jag upp och går upp med ungen som får leka. Och bajsa. Får honom att somna 02.30. Han vaknar och gallskriker 03.00. Sen har vi den oerhörda lyxen att sova till 05.45 då vi går upp. Snart ska jag väcka karln så att han får gå på sitt skift. Vad är detta?? -mami-

Har precis bakat sirapslimpor och nu ska v...

Har precis bakat sirapslimpor och nu ska vi gotta lite framför ett par avsnitt utav true blood. Ibland måste man få ha det bra också :-) -mami-

Junior eller Fazer?

Bah. En tråkig dag. Stör mig på massa saker bara.

På jobbet:
Någon hade börjat skriva på en tavla om saker som gör en glad. Jag skrev choklad. Och yttrade att "jag lever för choklad" men se DET får man tydligen inte säga om man har barn. För om man har barn måste man tydligen säga att man lever för sitt barn. Men jisses, människor! Det fattar väl vem som hellst, att måste jag välja mellan junior och choklad så väljer jag junior. Även om Fazer blå mjölkchoklad är väääääldigt god. Störigt dock att man måste säga att man lever för sitt barn, det är väl rätt självklart att ens barn står högst upp på prioriteringslistan?

Hemma:
Det finns inget nyttigt att äta. Eller, jag VILL inte äta något nyttigt. Är bara sugen på onyttigt. Men känner mig samtidigt jättetjock och ful. Så jag tröstäter lite onyttigt. Och känner mig ännu mer ful. Och tröstäter lite till... Men det är tyvärr så tragiskt, att en av de få riktigt bra sakerna nu är något gott att äta. Annars orkar jag inte så mycket. och orka måste man ju. Om man lever för sitt barn istället för choklad.

Nej. Men nu är det färdiggnällt. Ska nog knyta mig snart. Har vansinnigt ont i ryggen också. Måste nog lägga mig ner.

Något gulligt är i alla fall att junior har tittat på det levande ljus som jag tänt på köksbordet och konstaterat: "uuuuuuuuschssssss", vilket jag givetvis tolkar som att han sa "ljus". Men det är sånt där som man mest tycker är gulligt om det är ens eget barn. Har man inte barn tänker man mest "och vad är det att göra en så stor grej av?"

Men min plutt är väldigt gullig och go. Go som Fazer blå mjölkchoklad ; )

-mami-

Varför kan inte barn sova extra bra när do...

Varför kan inte barn sova extra bra när dom är förkylda? Istället för att vakna stup i ett... De behöver ju sömn för att bli friska! Men J kanske har ont också? Det var 6 timmar sen han fick Alvedon. Ger ny Alvedon samt välling och hoppas på några timmars sömn till :-) -mami-

Jag är så glad över att grannarna under ha...

Jag är så glad över att grannarna under har så hög volym på sin TV att jag kan fortsätta att följa melodifestivalen trotsatt jag har gått och lagt mig. En extra bonus är jag får ta del av vilka de själva hejar på genom skrik och jubel vid valda tillfällen. Suck. Gud vad jag känner mig gammal och tråkig. -mami-

ÖF-metoden!

Fem minuters-metoden och Anna Wahlgren i all ära, men varför, VARFÖR har ingen introducerat mig för Öppna Förskolan-metoden (ÖF-metoden)? En rätt enkel metod, som dock kräver att den ena föräldern spenderar halva dagarna på ett hysteriskt ställe fullt med galna ungar och några vuxna. Föräldern vet inte om de vuxna är galna, för man vet inget om de vuxna på öppna förskolan. Däremot vet man vad alla barn heter, hur gamla de är, när de började gå, när de fick sina tänder, hur de sover om nätterna... Och så vet man vad som hände i senaste avsnittet av Solsidan.

ÖF-metoden går ut på att trötta ut barnet så pass mycket att det inte orkar hålla sig vaket. Detta kan vara svårt att göra hemma i egen lägenhet och det är därför viktigt att man tar sig väg till öppna förskolan. Barnet får leka några timmar och somnar sedan direkt i sin vagn på väg därifrån. Sedan sover barnet upp till 2 timmar och 30 minuter, jämfört med som tidigare - 40 minuter upp till 1 timme. Sedan gäller det att under fortsatt eftermiddag se till att barnet leker och busar i massor så att det sedan somnar utan skrik och gråt och sover hela natten.

Metoden verkar fungera skapligt på junior. Peppar peppar ta i trä. Ville bara säga det sista. Junior vaknade dock en gång vid 4-snåret för att inta en flaska välling, vilket får anses helt acceptabelt! = )

-mami-

I krig och sömnbrist är choklad tillåtet!

Jobbade söndag kväll också och sov väl inte allt för bra i natt heller. Var därför lite lagom trött idag. En perfekt dag för lunch på stan! Träffade en väninna och hade med mig junior som dock lydigt sov i sin vagn under den första timmen vi satt på fiket. Sedan levde han loppan och härjade galet runt i sin vagn och i stolen. Jag blev lite uppvaktad och fick en trevlig födelsedagspresent också! Allt som allt en mycket trevlig dag helt enkelt.

Jag har ju avvikit en hel del från soppdieten även om jag försöker att hålla lite koll på vad jag äter. Men så kom jag på en väldigt upplyftande sak idag! Jag har läst någonstans att man kan ersätta sömn met mat! Typ att soldater i krig som aldrig får sova (soldaterna, inte kriget) äter extra många kilokalorier om dagen för att det kan kompensera sömnbristen! Alltså borde jag också kunna kompensera min sömnbrist med mat!!!! Inte konstigt att jag är sugen på choklad varje dag!

Det framgår dock inte om soldaterna blir feta efter detta levnadssätt... Men jag intalar mig själv att sömnbrist leder till en ökad fettförbränning p.g.a. att kroppen behöver extra energi för att orka hålla sig vaken.. och att man på så vis gör sig av med de extra kilokalorierna...

Apropå det så börjar jag nog bli lite hungrig nu... och trött.. och alltså hungrig? Oh yes!

Måste kila!

-mami-

Bruno Banani. Måste vara inspirationskälla...

mms_img51564 (MMS)

Bruno Banani. Måste vara inspirationskällan för parfymen med samma namn? ;-) -mami-

Sedan somnade barnet och mamman till slut....

Sedan somnade barnet och mamman till slut. Fem (5) timmar är barnet mätt på sin välling. Sedan kommer kravskriket efter mer. Mamman gör mer. Sedan sover barnet 1,5 timmar innan han vaknar och bajsar. När mamman bytt blöja vill barnet leka! Mamman måste såldes gå upp efter 4,5 + 1,5 timmars sömn. Mamman vill inte rekommendera detta om man jobbat 6.30-16 dagen innan och är helt slut. Mamman funderar på att kontakta facket så att barnet kan få nån slags varning. Eller åtminstone en erinran? ;-) -mami-

Mamman får fortfarande inte sova pga att b...

Mamman får fortfarande inte sova pga att barnet använder sig av den så kallade fem minuters-metoden, dvs somnar till men vaknar och skriker högt var femte minut.

"Det är underbart när man har ett barn som...

"Det är underbart när man har ett barn som vaknar 23.00 och skriker galet efter välling. Det tar en timme att söva om barnet utan välling. Sedan lägger sig den trötta mamman för att äntligen få sova lite själv. Därefter vaknar barnet efter 20 min. Mamman ger upp och ger välling. Hoppas nu att få sova i alla fall en timme." (Förklaringen till varför en del föräldrar ser en aning tärda ut) -mami-

Bruno Banani

Det finns en parfym som heter Bruno Banani. Det brukar vara reklam för den på TV ibland. Nu undrar jag om det är NÅN som köper denna parfym? Det spelar ju ingen roll hur gott den luktar, jag menar om nån frågar vad ens goda parfym heter vill man väl inte säga Bruno Banani. Jag doftar Bruno. Banani.

Skörbjugg?

Nu måste jag passa mig så att jag inte får skörbjugg. Dagens meny har sett en aaaaaning anorlunda ut för mig och junior.

Junior (J)
Mamman (M)

Frukost:
J En portion barngröt med banansmak. Majskrokar.
M Två skivor vetesurdegsbröd med ost. En kopp kaffe med mjölk. En kopp grönt thé.


Mellanmål:
J En burk katrinplommonpuré (vilket mamman ångrade senare under dagen)
M En stor kopp kaffe med mjölk

Lunch:
J Tre tuggor pytt i panna (Mosad på burk. Tyckte inte om. Konstigt.) Tre tuggor lax med rotsaker (Trött.) Halv flaska välling.
M Varm smörgås med ost och skinka, gjord på vetesurdegbröd. En tomat. En burk Coca Cola Zero.

Mellanmål:
J Lax med rotgrönsaker.
M En kopp kaffe med mjölk. Tre bitar havrebars och ett äpple.

Kvällsmat:
J Kalv och rotfruktspuré. (Fortsättning följer)

Vilket får mig att tänka på boken "Peka, mosa, ät" som juniors kompis har. Boken visar bilder, typ broccoli, sen står det typ under "Mosa! Ät! Efter följer bilder på morötter, banan och ärtor. Sen hux flux dyker en bild på en söt liten kalv upp. Den ska man också mosa och äta! Makabert. Visst ska man lära barn att det är levande djur som vi har ihjäl och äter, men en bild på en liten kalv som betar på en äng som man ska mosa och äta känns lite fel...

Fortsättning: Havregurt med jordgubbssmak. Ja, det heter havregurt. Som soygurt. Fast gjord på havre. Det var socker i den. Det skiter jag i. Jag är en dålig mamma.
M Tre skivor nybakt vetesurdegsbröd med ost. Micrar en kopp grönt thé.

Sängfösare:
J Flaska välling
M Har nu fått panik över dagens näringsintag som främst bestått av smörgåsar. Kokar därför just nu ett gäng rödbetor som skall förtäras med en klick smör.

Mamman funderar också på att äta upp den 100 g Fazer Blå mjölkchoklad som ligger i kylen. Och ska det vara sängfösare borde hon väl nalla lite ur barskåpet också...?

-mami-


Den snälla mamman

Jag är helt slut!

Inte bara för att natten har varit mindre bra utan också för att jag idag skulle vara en sån där rolig mamma. En mamma som tar med sitt barn till öppna förskolan och leker.

Junior vaknade 5.30 och ville komma upp (har givetvis vaknat x flera innan detta, vill bara poängtera det). Juniors mamma ville inte gå upp 5.30. Junior fick således sitta i sin säng och "leka" (hojta missnöjt) tills klockan blev 6.30, medan hans mamma försökte sova en liten stund till. Sedan gick vi upp och klädde på oss och åt frukost. Mamman, som är en sådan bra mamma, satte igång en surdeg för jäsning så att det skulle gå att baka ut ett bröd när de kom hem från öppna förskolan. Vid klockan 9.00 var vi framme. Vi fick en rundtur (ny öppen förskola för oss) och junior fick leka i lekrummet. Skojigt och läskigt med de andra barnen och deras föräldrar, tyckte junior. Krystat och påtvingat, tyckte mamman om att kallprata med de andra vuxna. Det enda man vet att man har gemensamt är att man har barn.

Standardfraser på öppna förskolan:
- Vad heter han/hon?
- Hur gammal är han/hon?
- Kan hon/han gå?
- Hur ofta sover hon/han på dagen?
- Sover han/hon på nätterna?
- Såg du Solsidan i söndags?

Har man inte sett Solsidan kan man inte vara med i gemenskapen på öppna förskolan. För om man inte tittar på Solsidan måste man ju vara lite konstig, jag menar ALLA kollar ju på Solsidan!

Mamman vet att hon överdriver när hon säger att det är en krystad stämning på öppna förskolan. Det är egentligen jättetrevligt. Det är bara det att mamman tycker att det är ansträngande att inte gå hemma i mjukiskläder hela dagen, utan istället fixa till sig och faktiskt försöka konversera med en annan människan med andra fraser än: "Nej, NEJ har mamma sagt!" och "Kom. KOM! Åh, titta HÄR!" Sen tycker mamman att alla de andra föräldrarna verkar vara så himla gamla också. Mycket äldre än vad mamman är. Alla verkar vara mellan 35-40 år. Sedan kommer mamman på att hon kanske också ser så där gammal och sliten ut! De andra mammorna och papporna kanske bara är 23 år, det kanske är MAMMAN som är gammal och äldst?!!!

När mamman sedan varit så snäll så snäll och tagit med junior till öppna förskolan är han jättetreött på hemvägen. Så trött att han somnar i vagnen. Så trött att han inte orkar äta lunchen. Så trött att han somnar på en gång. Mamman bakar ut surdegsbrödet. Laddar diskmaskinen och kör igång den. Nu ska hon äntligen göra lite lunch till sig själv. Då vaknar junior för att han har bajsat. Det har kommit bajs i sängen också. Mamman måste byta på junior och byta sängkläder. Kör igång en tvättmaskin. Försöker få junior att dricka lite välling. Junior vill inte ha. Försöker få junior att somna igen. Han vill inte. Det tar en halvtimme att få honom att somna. Nu gör mamman egen mat och äter. Efter maten är mamman trött, trött, trött. Halva dagen är kvar att orka.

Sedan vaknar junior.

-mami-

mamiforlife

En blogg om livet som mamma till mina pojkar!

RSS 2.0