Ja, nu har han redan vaknat ;-)

Ja, nu har han redan vaknat ;-)

Recept på lycka?

Det här törs man väl inte skriva... men... I natt sov junior 8 timmar i sträck, drack sedan välling och sov ytterligare 5 timmar innan han vaknade och det var dags att gå upp! Helt otroligt. Men nu när jag har skrivit detta har jag väl dragit på oss sju års sov-otur och får väl inte sova mer än 8 minuter i sträck igen.. Men jag ber till sömngudarna om att han äntligen lärt sig att sova nattetid!

Receptet:
1) Endast en tupplur mitt på dagen, ca 1-2 timmar lång.
2) MASSOR med mat på dagen
3) Fullkornsvälling

Tillsätt alla ingredienserna och hoppas, hoppas, hoppas!

-mami-

Måste prova att mobilblogga lite också. Vo...

Måste prova att mobilblogga lite också. Vore bra om det funkade eftersom att det sparar mig en hel del tid! -mami-

Och resultatet...

Nu har jag använt en av de underbara jäskorgarna som jag fick i födelsedagspresent! Här kommer resultatet:




Grymt proffsigt va? Och det var banne mig det godaste brödet jag ätit på länge (förutom ankarstockar givetvis)
= ) Bakat på vetesurdeg, lite durumvetemjöl och vetemjöl (använde givetvis Manitoba Cream - det bästa vetemjölet till brödbak!) Det är en fröjd att baka med så proffsiga jäskorgar!

-mami-

Kan pappan ha hand om barnet?

Semesterresan var nice! Vi åt gott, shoppade, fikade, shoppade, åt gott, sov gott, åt gott, fikade, shoppade.. Klippte mig också på en salong som hade nååååååååååågot högre priser än vad jag är van vid. Men det blev fint! (Karln sa: det syns ju inte ens att du klippt dig! Och tyckte att det var dyrt.) Men jag tycker att jag är jättefin i håret nu så jag är så nöjd så!

När jag kom hem var junior glad, men inte översvallande glad över att jag var hemma igen. Tro det eller ej, men tydligen går det lika bra att pappan har hand om barnet! ; ) (är barnvakt/hjälper till) ; P

Min bror och min svägerska hade fått för sig att de ville fira min födelsedag också (gulligt!) och hade med sig presenter när vi sågs för en fika på stan! Svägerskan hade hängt med runt hela dagen efter sin tenta, men inte hade jag några funderingar på varför hon släpade runt på värsta kassen hela tiden när hon kom direkt från tentan. Tänkte väl att hon hade alla tentasaker i den.. (körkort, pennor.. eh... godis? Mineralvatten?) Sedan kom bror, efter att ha jobbat hemifrån, med en kasse som jag skymtade en handduk i. Men jag reflekterade inte speciellt mycket över detta heller! Presenterna bestod av jäskorgar (HURRA!!!) och sprit (HURRA!!) Så nu tycker de att jag ska baka surdegsbröd och dricka mig redlös. Man tackar! Som sagt, gulligt av dem!

Dagen efter jag kom hem ringde en av cheferna och frågade om jag kunde jobba kväll.. så det var bara att masa sig iväg (money talks) och vara borta från junior lite till.

Idag har dock jag och junior varit hos min väninna och juniors kompis hela dagen och lekt! Det var så trevligt! Vi fikade också för att "fira" min födelsedag.. (alltid bra med en ursäkt för att trycka i sig godsaker) Nu har vi städat så att det ser anständigt ut här hemma. Skönt. Inte för att jag tror att det kommer några gäster imorgon, men nu kan vi själva njuta av en frukost i ett hem som inte klassas som en sanitär olägenhet i alla fall (efter frukosten är det nog kört igen. Någon kladdar ner så förskräckligt!)

Nu ska här intas en kopp the. Och en smörgås. Och kanske en grapefrukt?

-mami-

Juniorshopping

Shoppade lite till Junior när barnbidraget kom... Bland annat detta:




Allt finns på www.hm.com/se

-mami-

Semester och stenätande

Imorgon ska jag på semester (wohooooo!) UTAN barn, första gången sedan Junior föddes! Min kära mor bjuder mig på en resa till Stockholm i födelsedagspresent! I paketet ingår hotell och lite shopping (en fin vinterkappa har hon redan köpt mig så att jag kan vara fin under resans gång - den kostade aaaaaaalldeles för mycket om du frågar mig) (men jag har blivit extremt snål mot mig själv sedan jag fick barn, tycker att ALLT är för dyrt nu för tiden.)

Konstigt att man bortprioriterar sig själv så lätt? Innan jag fick barn kunde jag spendera 6000 på en väska till moi. Nu kan jag inte komma ihåg när jag ens köpte något till mig själv i typ klädväg. Lite saker till hus och hem har jag inhandlat. Och saker till Junior så klart. Men till mig? Nej. Har klippt mig EN gång sedan J föddes. EN gång! Men det kan också bero på att jag innerligt vill spara ut håret och därför blir deprimerad av att klippa det. Men något måste snart göras åt den vidriga frisyr jag numera bär. Det är alldeles tunnt och ackompanjerat av en gräslig, tunn liten krullig "lugg". Mår illa av blotta åsynen av mig själv i spegeln.

Vad händer på junior-fronten då? Han har börjat att stå stabilt långa stunder utan att hålla i sig. Ibland har han stått en hel minut utan att ramla. Han har också börjat att peka på saker med sitt lilla pekfinger (jag tycker att det är sjukt gulligt) och vill att vi ska säga vad de heter. Han gillar klockan, lampan och tavlan. Han kan också peka på det man frågar efter: "var är lampan?" (upp kommer ett litet pekfinger). Men han har missuppfattat var mammas näsa sitter för han pekar jämt på min mun när jag frågar. Kan bli ett bekymmer om vi inte korrigerar detta. Jag tänker på framtiden om man ber J att gå och snyta näsan och ungen tar näsduken och börjar spotta och harkla sig i den allt medan näsan fortsätter att snora.

Junior sover INTE hela nätterna. Men vi har slutat att lägga honom i vår säng nu. Särskilt efter det att han var sjuk och kräktes i vår säng. Han sover mycket bättre i sin egen binge - där blir det inte så varmt och han kan härja runt fritt utan att det han sparkar på skriker "AJ!" I natt sov han från 19.00 - 23.00. Då fick han välling. Sedan sov han från 23.00-04.30. Då fick han välling. Sedan sov han från 04.30-05.30, då fick han nappen och sedan sov han från 05.30 till 07.30. Då gick vi upp. En toppennatt med andra ord! Värre var det natten innan då han vaknade med halvtimmesintervaller fram til 03.00, sedan varje timme efter det. Jag skyller på månen som såg rätt full ut ; ) Och nu på dagen har han faktiskt somnat själv i sin egen säng. Han lekte en stund och tog sedan nappen och stupade framåt av trötthet och somnade faktiskt. Härligt!

Nu har han också fått pincett-greppet. Har kommit på vad jag skulle fråga föräldrarna om jag var BVC-ssk:
- Har han/hon utvecklat pincettgreppet?
- Eh... vi vet inte, svarar de osäkra föräldrarna.
- Sitter barnet ute i hallen och stoppar små stenar i munnen?
- Ja! Absolut, det gör han/hon hela tiden!
- Bra, då är pincettgreppet fullt utvecklat!

Nu måste man dammsuga hallen vareviga dag om man inte vill att Dr. Snuggles ska komma hit och laga J:s färska små tänder med plåtbitar.

En sista sak, apropå tecknat! Utanför J:s fönster är en byggarbetsplats. Man håller på och bygger ett hyreshus. Men för tillfället är det bara ett hus-skelett utanför. Då slog det mig att det är ju jätteläskigt! För nu fantiserar jag ihop att Ebenezer Crabb (från Scooby Doo, Den hårresande skyskrapan) ska springa omkring där ute med sitt fula face medan jag läser god natt-saga för J. Vidrigt!

-mami-

Jäskorg! (vill ha)

Ska det vara så svårt att få tag i en billig jäskorg? Vårdar mina surdegar här hemma och vill givetvis ära dem genom att jäsa dem i käcka jäskorgar. Hittar bara jättedyra att beställa på nätet. Bah!

-mami-

Fattig student? Fattig hela livet?

Har kommit på en sak. Så att säga. Funderar mycket när man inte har så mycket mental stimulans om dagarna. Har alltså kommit fram till detta:

Man klagar jämt som student om hur fattig man är. Det finns till och med ett begrepp som heter typ "fattig student". Jag vill bara säga till dessa fattiga studenter att det blir faktiskt inte mycket bättre (så sluta gnäll) ; P

De olika fattiga faserna i livet:

1) Man går ut gymnastiet. Extraknäcker på något B jobb. Dålig lön och otrygg anställning eftersom att man inte har någon utbildning.

2) Man utbildar sig. Och är under några år: Tada! Fattig student!

3) Man tar examen. Blir arbetslös akademiker. Går tillbaks till extrajobbet med otrygg anställning och dålig lön.

4) Man får ev. jobb inom sitt utbildningsområde. Man är dock ny och oerfaren och får därför börja längst ner på lönestegen (alternativt har man praktikplats, vilket genererar i ÄNNU mindre pengar)

5) Man skaffar barn (det börjar liksom bli dags nu). Och går på föräldrapenning. Och är en sån där fattig förälder.

6) Man går tillbaks till jobbet efter småbarnsåren, men ena föräldern jobbar nu deltid, eftersom att man inte vill ha barnen på förskolan 24 timmar om dygnet.

7) Man får till slut tonårsbarn och kan börja jobba heltid igen. Tonårsbarnen är dock mycket dyra i drift. All lön går åt till 15 liter mölk i veckan samt avgifter och utrustning till ridning och hockey.

8) Barnen flyttar hemifrån. Man stöttar dem ekonomisk eftersom att de inte får något jobb på grund av saknad av erfarenhet och utbildning.

9) Man blir pensionär. Nu får man skörda frukterna från ett slitsamt liv av arbete. Eh...

Ja, som ni alla kan se så är man princip fattig hela livet. Så det är ingen idé att klaga, menar jag = )

-mami-

Junior på babysång

Idag har jag och junior varit med några andra mammor och barn från föräldragruppen på öppna förskolan. Där deltog vi i sångstund. Alla föräldrar och barn satt i en ring och så sjöng vi en massa sånger som var ganska ologiska och svåra, men man repeterade dem alltid 3-4 ggr så sista gången var det vara att klämma i. Junior tyckte att det var roligt, särskilt på slutet när vi satt i ring och höll ett lakan mellan oss och "rodde" på "havet" och vi höjde lakanet upp och ner och sedan byggde vi en koja som åkte upp och ner medan junior var under lakanet. Helt exalterad var han, den lille karln. Kul!

Han satt i mitt knä till en början av sångstunden, men sedan spanade han in kvinnan som höll i sången och kröp fram till henne och satte sig i hennes knä. Hon fann sig i situationen och junior fick sitta kvar där. Hon var ganska lik juniors mormor (silverpage med lugg samt glasögon) vilket jag tror var orsaken till att junior tyckte att det var helt logiskt att det var hennes knä junior skulle sitta i. Han sitter ju alltid i mormors knä när hon är i närheten, liksom. Jag tycker att det var väldigt rart (och även lite pinsamt).

-mami-

Blogg-träda

Det verkar som att alla ligger i blogg-träda för tillfället. Ingen har kanske tid och ork att blogga längre? Jag känner att jag har ett giltigt skäl att pausa just nu - hinner inte blogga! Junior har (halleluja) fått sin första lilla tandsing och med den även totalt magpaj och lite lätt feber. Kinkig bebis med totalt havererad mage. Vi byter blöja multipla gånger dag som natt. Härligt. Tre byten på raken klockan tre i natt.

Men nu får han tänder i alla fall!


Träffade grannbarnet som stolt grinade upp sig med hela käften full av gaddar. Han är bara fem månader äldre än junior. Känns som att junior kanske kan grina upp två små huggisar i underkäken om fem månader. Två små huggisar och en röd rumpa.

-mami-

mamiforlife

En blogg om livet som mamma till mina pojkar!

RSS 2.0