Fiasko

Ja... här lunkar man på i föräldraledighetslunken.... på ett sätt en ganska soft tillvaro, på andra sätt en ganska jobbig.

För att inte skriva barn jämt så kan jag avslöja att jag av någon anledning gjorde mensas IQ-test på nätet (snabbtest) här om dagen... När jag gjort klart det och resultatet kom upp såg jag bara 58 klart och tydligt på skärmen. 58! Är jag en sten??? Men sen läste jag noggrant och det visade sig att jag hade högre IQ än 58% av befolkningen.. puh! Blev också på ett fint sätt informerad om att jag inte platsade i mensa ; )

Kort efter detta tappade jag ner min mobiltelefon i en kastrull med fisk i dillsås. Såg hur den bara sjönk ner mot botten... Har försökt rädda det som räddas kan och med lite tops och ögonbrynsborste har jag något så när lyckats få bort gräddsåsen ur laddningshålet och högtalarna. Länge fungerade det endast att prata genom hands free men idag lyckades jag få fart på samtalsljudet i telefonhögtalaren igen : ) Antar att såsen har fått torka in ordentligt.

J: Din telefon luktar VIDRIGT!! Ha ha ha, viiidrigt!

Vilket fiasko. Hade ju inte behövt göra det där IQ-testet, har svårt att se medlemmarna i menas stå och glo ner i fisksåskastrullen med förvånad min medan mobilen bara försvinner....

Sportpannkakor

Goda och nyttiga pannkakor för aktiva människor! Här serverade med jordgubbar och lättkeso : )

2 portioner/6 pannkakor
1,25 dl vetemjöl special
0,25 dl vetekli
0,25 dl havregryn
0,5 msk linfrön
3 dl havremjölk
2 ägg
En nypa salt

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt lite mjölk i taget under vispning. Vispa sedan i äggen.

Lyxig frukostBättre kan det inte bli? Skrapade fram detta recept från en av M:s träningstidningar : )

Havregröt kokat på mjölk (eller sojamjölk) serverat med en matsked grekisk yoghurt, hackade jordgubbar och en näve mandlar. Perfekt träningsmat! Och lyxigt gott...

MidsommarDet behövs inte så mycket mer när man är tre år för att midsommarn skall vara bra! Skönt. Pappan jobbar så det blir ett lugnt firande i hemmets lugna (jo hej) vrå. (Ibland funderar jag på att spela under ljudet här hemma så att ni skulle få en uppfattning om hur det är) ; )

Jobbigt med semester...

Ska väl plikttroget skriva lite här också.. som jag konstaterade i samtal med svägerskan - det är rätt jobbigt att ha semester : ) Vi har verkligen haft fullt upp och lägg till fem månaders grav sömnbrist uppepå det och man blir lätt asocial...

Nu är vi tillbaks i verkligheten igen med jobb för M och förskola för J. Sen är J ledig i fyra veckor igen, yey! Nu vill han hellre vara på förskolan än hemma så det blir Four weeks of Fun : ) Jag börjar ladda upp så smått inför att börja jobba lite igen, det ska bli skönt även om det kommer att bli en hel del pusslande för oss!

Update

Igår var vi en sväng vid Oset och åt picnic-lunch och kollade in kossorna (dom som mormor ska klippa...) Om man inte varit vid Oset kan jag rekommendera det varmt, nån som vill turista i Örebro i sommar?

Tänkte att jag måste uppdatera A:s framgångar också! Nu vänder han sig utan problem från rygg till mage... lite för gärna. Hela tiden. Han pratar också! När han är ledsen ropar han ma-ma!! Mycket bapbop är det ju också men tänk att han säger mamma : )

J är vildare än vanligt men han hat sina stunder:
Mamman: Nej, nu räcker det! Nu har jag tappat tålamodet med dig unge man!
J (gullig och allvarlig): Här mamma, här får du lite tålamod, varsågod!
Den gången var det omöjligt att fortsätta vara arg...

Parken zoo

Efter två timmars stillastående på E20 kom vi iväg till parken zoo. Vi fick stanna Arboga och nåtboch kom fram ca tre timmar efter vi hade tänkt. Men vi är glada att vi klarat oss från olyckor, det har varit tre olyckor på samma vägsträcka under dagen... Tyvärr en del allvarligt skadade och till och med ett dödsfall.

På parken zoo visade dom dinosaurier, tänk er ett litet Jurassic Parc : ) J stormtrivdes och röt tillbaks till dom. Sen gnällde han hela vägen runt djurparken för att han ville se "sarierna" igen... Tacksamt ; ) Inga riktiga djur föll honom i smaken... Nu är vi på väg hem och klarar oss förhoppningsvis utan olyckor.


Vår semester...

...började idag och vi är på väg till Eskilstuna för en dag på parken zoo... för att vi inte ville ha så lång tid i bilen... Tar ju bara en timme att åka. Om man inte blir stående på E20.Nu har vi spenderat ca en timme strax utanför Örebro istället. Kul med två ungar bilen som ballar ur...

mamiforlife

En blogg om livet som mamma till mina pojkar!

RSS 2.0