Junior, 8 månader!

Idag fyller junior 8 månader! Stora, duktiga killen! Han kröp ett riktigt litet krypsteg dagen till ära, sedan blev det för svårt och han lade sig på mage och "militärålade" istället. Det går ju fortfarande snabbare liksom...

Junior blev godkänd på 8-månanderskollen på BVC. Ca 71 cm lång och 8500 kg höll jag på att skriva, GRAM ska det ju vara så klart. Hörseltestet: ua.


I lördags var jag och karln på bröllopsmiddag för mina gamla sambosar som har gängat sig i Paris (flott värre) ; ) Mycket trevlig tillställning. Junior lämnades hos mina föräldrar som var barnvakt för första gången "på riktigt". Junior är dock lite i separationsfasen och tycker att det är liiiiiite läskigt att vara ifrån mamma och pappa för länge så vi ville hem till honom inte ALLT för sent (säkerligen mest för vår egen skull - junior hade det hur bra som helst hos mormor och morfar)... Det kanske är vi som lider av separationsångest? ; )

Tillställningen var i alla fall jättetrevlig - god mat, dryck och gott sällskap i överflöd och vi åkte mätta och belåtna i alla kategorier hem till den lille som sov (vi lämnde inte festen allra först i alla fall... alltid något...)


Idag har jag varit huslig och bakat ett pepparkakshus och en stor sats citronbiskvier. Den stora satsen citronbiskvier ångrar jag... det blev... stor. Och då blev det lite jobbigt.. men men... Ska fortsätta med skiten nu. Eller förlåt, biskvierna. Det tar en jäkla tid för fyllningen att stelna när man gör en stor sats. Ett observandum för den som tänker ge sig på't. Bilder får läggas ut vid ett senare tillfälle, detta kommer att ta hela natten...

-mami-

Frisören, finally!

Idag har jag unnat mig ett frisörbesök! Första sedan junior föddes, cirka åtta månader sedan. Frisören var tvungen att klippa av ganska mycket av det hår som vuxit under denna tid, ty håret hade blivit en aning slitet. Jag var osäker på om jag ville ha lugg eller inte. Trivs ju så bra i lugg, men det är mycket jobb med det. Frisören tyckte att hon kunde klippa en tunnare lugg som lättare skulle gå att sätta upp med det övriga håret om jag inte orkade fixa med den. Det lät ju asbra tyckte jag! Innan hon klippte den tunna luggen. Den tunna luggen är.. tunn. Tjockt, lockigt hår (som hon fick till hur bra som helst!) och en liten tunn, stripig lugg som plattats till spikrak. Matchade inte. Var jätteglad att karln och junior var ute på en promenad när jag kom hem så att jag kunde sätta upp den lilla luggen med ett spänne. Tror att karln hade garvat ihjäl sig annars. Och så roligt ska vi inte ha. Men jag tror att luggen kommer att bli trevligare när den växer ut lite. Det var en annan tjej som klippte sig samtidigt som mig (en lite coolare tjej) och hon stirrade verkligen på mig och min lilla lugg. Inte lite diskret, utan verkligen "men vilket freak med en ful lugg"-stirr. Jag kände mig asgammal, som en riktig morsa som klippte till en liten käck lugg för att vara lite fräck och häftig.

För övrigt var frisören jättebra och som sagt den enda som hittills lyckats få mitt hår fint lockigt (övriga frisörer har efter ett besök alltid plattat mitt hår.) Jag går gärna tillbaks. Men jag tänker INTE utnyttja den fria luggklippning som hag har emellan besöken.. = )

-mami-

Gårdagens fest

Igår hade vi fest här i lägenheten. Sån där fest som håller på hela natten och består av hög musik som dunk-dunk-dunkar sig ända innanför cellmembranen. Det var längs sedan vi hade en sådan fest faktiskt! Men vänta! Det var ju inte VI som hade festen. Det var grannarna under oss. Men det kunde lika gärna ha varit vi, eftersom att musiken hördes klart och tydligt uppe i vår lägenhet. Dunk, dunk, dunk. Junior stördes också av musiken. Vaknade flera gånger under tidig natt, något som han annars inte gör längre. Härligheten med att bo i hyreshus.

Framsteg i juniors utveckling: Han har lärt sig att åla sig framåt lite nu. Om han inte blir för exalterad, för då ålar han fortfarande bara baklänges eller agerar "flygplan" (ligger på mage med armarna rakt utåt.) Han har också lyckats att sätta sig upp själv en gång då han låg på mage. Tror att det var en lyckoträff. Både han och jag blev förvånade!

Nu när jag har slutat att amma honom har han kommit på att det finns en tjusning med nappen. Han har upfattat denna tjusning som så påtaglig att han praktiskt taget inte vill släppa nappen alls. Den sitter som en plugg där i munnen. Bokstavligen. För nu pluggar den igen hålet som tidigare släppt ut den rännil av saliv som frätt upp hans haka och försurat hans kläder. Vilket ju är positivt (att den förhindrar salivläckaget.) Men nappandet resulterar också i att junior inte längre "pratar". Vill ju i och för sig inte att han pratar med nappen i munnen, vilket han ju också har fattat att man inte ska göra eftersom att han numer är tyst. Men kommer han nu att hamna efter i sin språkutveckling? Bli en tystlåten kille som sitter i skolbänken och tuggar på suddgummin som nappsubstitut och inte yttrar ett ord? Om man ändå kunde se in i framtiden...

-mami-

Träningsdilemmat

Puh. Nu är det dags att andas ut (och samtidigt hålla in magen allt vad jag kan - återkommer till detta sedan). Jag och junior har haft massor (5 st) bebisar här och massor (5st) av bebisarnas mammor här (det skulle kunna ha varit fler mammor än bebisar om någon levde i ett homosexuellt förhållande. Men vänta, en skulle ju förmodligen ändå jobba, varvid det ändå skulle vara en mamma från den familjen som kunde komma på fikat. Nej, nu harjag snöat in mig på ovidkommande tankar, back to business!) Föräldragruppsbebisarna var alltså här och lekte med junior. Vi mammor passade på att fika på de nybakta enkla wienerbröden. Junior tyckte att det var trivsamt med lite sällskap. Men jisses vad rörigt det blir med så många bebisar som ska leka på en och samma gång. Än så länge var det bara en bebis som kunde krypa regelrätt, övriga "sälade" runt på golvet. Det räckte för att det skulle bli en hel del kladdande på varandra och dragandes i varandras leksaker. Trots att junior delade med sig av hela sin korg med leksaker och det gott och väl fanns leksaker så att det räckte till alla, ville hela tiden någon bebis leka med JUST DEN leksaken som någon annan bebis var upptagen med. För den såg ju så mycket roligare ut! (tänker mig att det är så de resonerar i alla fall.)

Men hur trevigt och roligt det än är att ses så är jag lite trött och sliten efter. Ätit två knäckemackor och resterande kakor till kvällsmat. Mår nu illa.

Några av de andra mammorna (skrämmande många) började prata om träning och olika magövningar och dylikt. Hjälp! Finns det inget skäl till att vara slapp och slö längre? Börjar väl inse att det kanske är lite att ta i när jag skyller på (för mig själv) att jag faktiskt fått barn, jag kommer att komma igång med träningen snart. Newsflash, mami, du fick barn för 7,5 månader sedan! Kanske dags att ta tag i dig själv. Har precis upptäckt att jag faktiskt är en egen person fortfarande, som faktiskt kan göra saker själv och tro det eller ej, kanske kan tycka att det är lite kul att se bra ut fortfarande. Är ju inte lastgammal riktigt än.. fick visa leg på systemet förra veckan, man tackar! Och en försäljare på stan ropade efter mig: "fröken, fröken", än en gång: man tackar.. ; P

Men åter till träningsdilemmat. Mitt strörsta bekymmersområde är magen. Övriga kroppen har ammats ihop efter 6 månaders intensivamning till något så när smal igen. Magen däremot är putande. Skulle kunna fejka en graviditet i typ månad 3-4. Huden på magen är fortfarande lös. Karln säger: Det är underhudsfett, det går att träna bort." Jag blir stött. Menar han att JAG ska göra något åt det här orättvisa som har drabbat mig. Att det är mitt ansvar? Jag hävdar att det är lös hud. Inget JAG kan göra något åt.... men jag kan också inse att magen putar för att muskulaturen i magen är slapp. Otränad. Not fit for fight. Och det är väl tyvärr mitt ansvar att göra något åt. Så. Jag drar in magen allt vad jag kan. Och kommer att fortsätta att göra det så länge jag lever. Hoppas att det blir många år, trots att man inte kan andas ordentligt när man drar in magen så att det gör ont. Vad bra man hade det när man var gravid och kunde puta ut med magen hur mycket man ville, den skulle ju puta ut!

Så nu ska man väl ta tag i tillvaron. Sluta äta kakor varje dag. Och dra in magen. Så långt kan jag sträcka mig. Orkar banne mig inte stånka in på något gym och svettas i maskinerna. Nej, nån måtta får det vara!

-mami-

Teckenspråk för bebisar

Jag har försökt att lära junior teckenspråk. Det är inget skämt. Läste en artikel om att man kan lära bebisar enkla tecken så att de kan kommunicera istället för att gnälla. Är det något som jag tycker är jobbigt så är det gnäll. Och nu snackar vi inte lite "jag-är-trött-eller-hungrig-gnäll" utan mer "jag-har-tråkigt-kan-inte-leka-själv-gnäll". Det är det är det där tråk-gnället som sågar hål i öronen på mig. Som ger mig skavsår i hjärnans tolkningscentra för inkommane ljud. Orkar. Inte. Höra. På. Det.

Så jag blev så glad när jag hittade teckenspråksartikeln. Läste att många barn är frustrerade för att de inte kan berätta det de vill förmedla - och då blir det gnäll. Men så fort lilla Lisa, Tove och Kalle hade lärt sig att teckna så var allt frid och fröjd. Så. Jag försökte teckna när junior började gnälla: "är du törstig (tecken för dricka"?" "vill du dricka (tecken för dricka)?" Driiiiiiickaaaaaaaaaa (tecken för dricka)". Junior stirrar på mig med skeptisk blick. Börjar sedan gnälla igen. Försöker ge honom vatten. Ville absolut inte ha. "Är du hungrig? Vill du ha mat (tecken för äta)?" "Äääääätaaaaaaaa (tecken för äta)". Junior ville inte ha mat. Junior ville klättra på mig (kan inte tecken), busa med mig (kan inte tecken) och bita mig (kan inte tecken).

Så jag ger upp. Kan ändå inte tecknen för det som junior vill förmedla. Men tänk vad gulligt det skulle vara - en liten 7,5 månaders bebis som tecknar allt han vill, sittandes på golvet, alldeles lugn och harmonisk med sina små tecken. I miniformat.

Är inte det mesta i miniformat väldigt gulligt förresten?

-mami-

Den perfekta värden?

Imorgon ska jag och junior vara värdinna och värd för de andra mammorna och bebisarna i föräldragruppen! Därför har dagen ägnats åt att städa. Låtsas att vi inte alls bor i ett kaos av smutstvätt och kräksfläckat golv. Låtsas att vi minsann ALLTID har så fint och fräscht här hemma... precis som alla andra gör när man kommer på besök. För det gör de va? = ) Det är faktiskt bra att ta hem folk lite då och då så att man verkligen måste ta sig i kragen och städa lite ordentligt. Känns så trevligt och fint efteråt. Två sorters kakor har jag också bakat. Och imorgon ska jag slänga ihop en plåt enkla wienerbröd. Härligt!

För övrigt inget nytt som händer här inte. Allt lunkar på i sin lilla lugna takt. Jo! Vi har klippt av juniors lugg! Nu har han lite jämnlångt fjun över hela huvudet. Så söt så att det inte är klokt. Jag kollade också efter hans tänder idag, stoppade in pekfingret i hans mun och kände. Han började asgarva och tuggade sedan på fingret (inga tänder än).

Jag tror bestämt att han har humor vår lille grabb. Han garvar åt allt möjligt som han tycker är knasigt. Väldigt sött! Men det är klart att jag tycker att han är söt. Jag är ju hans mamma.

-mami-

Jultider?

Idag har väninnan och hennes son varit här på lunch. Efter det tog vi en sväng på stan. Jag lämnade junior hemma eftersom att hans farmor och farfar tog en sväng förbi. Lyxigt att strosa på stan IGEN utan bebis! Skönt att gå på fik med endast en bebis att gemensamt skoja med. Känns oerhört lättsamt faktiskt att kunna fokusera på en liten istället för två... Fick lite inköp gjorda också. Man börjar se i butikerna att det snart är jul. Jag har inte riktigt fattat det ännu. Jag som brukar älska julen - att pynta, fixa, baka, känner nu att jag inte har någon som helst ork till det i år. Tyvärr. Orken har räckt till så mycket annat att den nu tyvärr är slut. Men det är okej. Tänker ändå inte fira jul här hemma så julmat och annat överlämnas med varm hand åt min mor och far. Tack!

Vad ska då junior få i julklapp? Hade tänkt att köpa ett litet piano till honom, men provspelade på det igår och hörde en så in i vassen falsk ton att det skar ända in i märgen på mig. Finns inte en chans att min son (som givetvis är född med absolut gehör) ; P får ta en endaste ton på ett sådant piano! Så här följer några andra förslag:


Plocklåda 129 kr, Åhléns


Lära-gå-vagn 225 kr, Åhléns

-mami-Egentid!!!!

Idag har jag varit på stan i typ 2-3 timmar, SJÄLV, utan barn och utan karl! Så skönt att strosa runt lite på måfå utan att släpa runt på vagn med kokande unge med vinterkläder i. För nu när man tar med sig bebben på stan måste man hålla på att klä på och klä av, klä på och klä av, varje gång man går in och ut ur affärer. Nu vet jag att det är DÄRFÖR man har kommit på den briljanta idén köpcentran. Så att man kan gå och strosa i affärer utan att klä på och av. Så klart. Tyvärr verkar inte småttingar på 7,5 månader tycka att det är så kul att sitta i vagnen och lugnt strosa runt och titta på saker i affärer. Helst vill han vara med uppe och känna på alla saker. Och smaka på dem. Tror inte att det är så himla uppskattat.

Nu när jag har slutat att amma så hade jag tänkt att unna mig en ny BH efter att ha levt i vidriga amnings-BH:ar i en evighet. Big mistake. Inte SÅ kul att stå i en provhytt, blek, hår som ej blivit klippt sedan februari (såg nu verkligen hur slitet det är!) och med en mage som inte är så platt som den en gång varit. Ingenting passade. Suck. Men jag köpte hårfärg som täcker grått hår till 100%. Så först ska jag färga håret. Sen kanske jag ska våga mig till frisören för att boka tid. Eventuellt nästa månad. Denna månad är det tandhygienisten som får mina slantar. Inte lika mysigt som att gå och klippa sig, men känns ändå fräscht efteråt!

Jisses vad ont jag fick i axlarna av att sitta här och skriva. Måste sträcka på mig.

-mami-

För trötta fötter...

För alla trötta mammafötter! Och alla andra trötta fötter också så klart.. Vill jag rekommendera denna underbara fotvårdssalva från CCS. Den gör verkligen fötterna babymjuka och lena. Man behöver inte ens fila fötterna längre! Smörj efter varje dusch eller fotbad. Personligen gillar jag att bada av fötterna varje kväll och sedan smörja in dem innan det är dags att binga sig. På med ett par bomullssockor efteråt för bästa effekt! Fotkrämen finns att köpa på apoteket.-mami-

Fortsättningen nu då!

Yes.. nu var man tillbaks då! Vi var som sagt i den kungliga hufvudstaden i torsdags och det var jättekul! Skönt att komma iväg lite. Junior skötte sig exemplariskt och var glad och trevlig hela dagen. Smidigt att servera honom gröt också - bara att ha med pulver och använda thévatten på fiken. Perfa. Hittade en söt jacka till honom också från le petit bateau (le eller la? la? ingen aning). Ljusrosa. Skiter i om tanter och farbröder kommer att fråga vad HON heter. HAN är så söt så i sin lilla rosa, fluffiga jacka! Han har en vit stickad mössa och vita vantar till också. Supergulligt. Så att hjärtat smälter!

I fredags passade min kusin och hennes lilla bebis, mamma, pappa och syster (alltså min kusin det också) på att komma hit och visa upp juniors syssling. Och se hur vi har det här. Det var en jättetrevlig eftermiddag och tiden gick alldeles för fort! Lilla gumman var så klart supergullig och charmig. Har glömt hur små de kan vara (och då är hon inte SÅ liten.. redan 1,5 månader). Men kusinen gillade vår lägenhet och blev lite sugen på att flytta till Örebro (inte till vår lägenhet alltså) så nu håller jag tummarna för det... ; )


Idag måste jag säga att jag känner mig superhurtig och huslig. Igår gjorde jag en stek i ugnen. Sån där som gamla människor gör: slndagsstek med sås och potatis. Såsen gjorde jag av skyn som blev från köttet och vi åt med pressad potatis till. Karln var imponerad! Idag har jag kokat gryta på kött som jag köpt i bit och skurit till själv. Gryta som kokat i timmar med morötter, lök och äpple. Sån där som gamla människor äter. Jag ÄLSKAR mat som gamla äter, det var banne mig bättre förr - innan pizza och Big Mac tog över (i och för sig tröck jag en big mac igår också.. men men...). Kom att tänka på en reklam från gamla tider: "Kom ner nu" "jag vill att maten ska smaka som den gjorde förr!" Ingen som kommer ihåg? Nehe. Plus att jag lagat gryta till Junior som han tyckte var så god så god.

Vi har maratonkollat på The Big Bang Theory här hemmaom kvällarna (nu när vi sett klart hela Lost - är så besviken på slutet), det är den bästa serien någonsin! Vill typ adoptera Sheldon.

För övrigt så har junior endast sovit 1,5 timme på förmiddagen idag så under eftermiddagen har vi haft en rejält övertrött unge i hasorna här. Han fick knoppa in redan 18.00 ikväll. Somnade så sött så!

Känner mig nästan redo att gå och lägga mig jag med faktiskt.... Ett tag till ska jag väl kämpa på. Och hoppas att natten blir lika bra som föregående. Junior vaknade till vid 05.00 men somnade om själv och vaknade sedan vid 06.30. Underbart! Håller nu tummarna inför natten...

-mami-

Det har hänt

Nu ni! Det som inte kunde ske har skett! Junior har börjat att dricka välling! Det började med att han skrek klockan 04.00 på morgonen i onsdags. Jag och karln försökte få honom att somna på alla sätt som möjligen finns, utan att jag tänkte amma honom. Till slut så tyckte karln så synd om honom: "han ÄR säkert hungrig!!!". Jag kontrade med: "men ge honom välling då - om han är så himla hungrig så äter han väl". Sagt och gjort. Välling värmdes och tro det eller ej: junior slukade en halv flaska!

Samma dag kom min mor på besök och jag bestämde att nu när vi tagit fihten om vällingen och junior faktiskt ätit den så kanske det var lika bra att fortsätta på samma spår. Så på kvällen fick han välling igen, men blandad med lite av min mjölk. Och vad gott han tyckte att det var! Efter detta har jag inte ammat honom alls - han har druckit välling morgon och kväll och han älskar det!!!! = D

I torsdags var vi i Stockholm, junior åkte tåg för första gången. Han tyckte att det var kul, särskilt de små luftventilerna i fönstret - han skrattade åt dem hela resan!

Nu ska vi äta, I'll be back!

-mami-

Juniors olater

Jag hade nog aldrig tänkt på att jag som förälder nån gång skulle störa mig på dåliga vanor som mitt barn tagit till och lagt sig för. Jag tror att jag tänkte att detta är problem som man ställs inför när barnet blivit lite äldre. Men. Faktum är att redan nu så har junior startat med några saker som retar gallfeber på mig. Nummer ett är att han inte bara dreglar kopiösa mängder, han SPOTTAR också ut saliven: "ptfbbbrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr" så att det skvätter över allt. Nice. Nu när jag bara ammar morgon och kväll så lider han nästan vätskebrist på grund av att han dricker så lite och förlorar så mycket vätska genom en ständig flod av rinnande saliv. Att han dreglar kan han ju så klart inte rå för. Men att han SPOTTAR kan han mycket väl stå till svars för.

Men detta är inte det värsta. Nummer två på listan är en mycket obehaglig ny vana som han börjat med för någon vecka sedan. Han sitter och "kör" med hakan så att det "knäpper till" i käken så att den nästan hoppar ur led. Det verkar junior tycka är festligt. Knäpp, knäpp, knäpp. Jättefestligt. Och jag känner mig som alla föräldrar i världshistorien: "gör inte så där junior, käken kan fastna!"

Suck. Varför blir man som man aldrig trodde att man skulle bli?

-mami-

mamiforlife

En blogg om livet som mamma till mina pojkar!

RSS 2.0