Graviditetshormoner

Pappan och junior är väg på äventyr så att mamman kan vila upp sig från sin lunginflammation och samtidigt plugga son avancerade kurs i vetenskapsteori och forskningsmetodik. Mamman är dock full av graviditetshormoner och grinar mest hela dagarna för diverse småsaker vilket gör det svårt att fokusera på något överhuvudtaget. Mamman undrar också hur det kan komma sig att man helt plötsligt har ett stort hål av saknad efter personerna som man nyss varit så trött på att man typ aldrig mer ville se dem?

För övrigt är junior inne i en "Bamse-period" och dvd-spelaren går dagarna i ända spelandes olika Bamsefilmer. Mamman har följande funderingar kopplat till dessa: (nej, inte helt sunda funderingar)

- Hur gammal är Bamse och hans polare egentligen?
-Är Mickelina lika gammal som Bamse eller är hon ett barn? Och varför umgås dom då som typ jämlika?
- Varför är alla djur i filmen mänskliga med tal, tankar och känslor förutom åsnan som springer kapplöpning och alla travhästarna? Det finns ju ex. Grisar som är typ mänskliga i filmen?
- Varför matar Bamse sitt tama bi Surre med dunderhonung om alla, utom Bamse, som äter dunderhonungen får ont i magen tre dagar? Är inte det taskigt?
- Hur länge sitter effekten av dunderhonungen i? Hur snabbt börjar den verka?
- Hur gammal är Bamses farmor och vem ska ta över produktionen av dunderhonungen när hon inte längre lever?
- Är husmusen en kille eller tjej?

Vet inte om det är feberyra eller graviditetshormoner som gett upphov till dessa funderingar - i vilket fall så kan det inte vara bra att kolla för många gånger på samma film.


Kommentarer
Y

Själv funderar jag på hur de kan säga att Bamse är världens snällaste björn när han tar anabola och slänger upp vargar i träd. F är oxå inne på Bamse nu, fast i tidningsform, vilket är trevligare än film. Jag blir lite störd på att det är samma man som pratar allas röster, även tjejernas (som "I drömmarnas trädgård"). Husmusen är btw en kille för alla tjejer i Bamse har klänning för att poängtera att de är av kvinnligt kön. De flesta manliga karaktärerna går dock omkring näck eller med bar överkropp...

Hoppas att du mår bättre!

Svar: Jag gillar i och för sig "rösten" och ljudeffekterna i Bamse just eftersom att det är så budget ; ) Att husmusen är en kille är väl föga förvånande, ville mest bara hoppas på att det kunde vara en lite småelak tjej. Men det är ju skönt att flickorna får ha kläder på sig - oanständigt vore det väl annars!
Har jobbat idag och är väl på bättringsgatan, men är definitivt inte kurrant -tackar som frågar! Hoppas allt är bra med dig!
mamiforlife.blogg.se

2012-09-29 @ 23:49:36


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

mamiforlife

En blogg om livet som mamma till mina pojkar!

RSS 2.0