En vanlig morgon med mamma panik

En vanlig morgon:

05:20 Mobilen väcker mamman. Junior snusar gott bredvid, tätt intryckt mot mammans kropp. Pappan lyser med sin frånvaro, har lagt sig på soffan i samma veva som Junior kommit in till stora sängen.

05:40 Mamman är någorlunda tillfixad (går helt enkelt inte att göra mer, det blir liksom inte bättre än så här). Försöker att väcka Junior som på helgerna gladeligen vaknar 05:30 och måste gå upp. Mamman bär en trött Junior till köket.

05:45 Junior kan tänka sig att äta sojayoghurt. Mamman ställer fram en tallrik. Junior bryter ihop för att det är fel tallrik. Får ny tallrik. Vägrar att äta yoghurten för att det är fel sort (fel märke), kastar tallriken i golvet.

06:00 Mamman lyckas övertala Junior att istället äta en smörgås. Brer på mycket smör. Skär bort kanter. Junior kladdar lite och sjunger en sång: "Ketchup ska prutta, det tycker jag om. Ketchup ska prutta..." Mamman tjatar milt på Junior att börja äta då det börjar bli bråttom.

06:10 Junior äter havrekuddar istället. Mamman får ett spel och går från köket för att borsta tänderna, bädda sängen och packa matlådan.

6:20 Junior har ätit upp havrekuddarna OCH mackan - hurra! Mamman börjar jaga junior för att byta kläder, smörja och ge andningsmedicin. Det slutar med att samtliga moment utförs under milt tvång.

6:30 Egentligen tid för avfärd. Mamman börjar dock nu att klä på ytterkläder på sig själv och Junior. Junior måste samtidigt skruva lite på vagnarna i hallen ("förstår du"), detta är tydligen mycket viktigt och kan inte skippas trots att det är bråttom.

06:40 Junior kan åka ner med hissen om han får hålla cykellysena och trycka på hissknappen. Han trycker i alla fall bara pp EN knapp - yes!

06:45 På med packning, lysen och barn på cykeln (efter att junior har låst upp cykeln lite "förstår du" med hjälp av ett cykellyse). Cyklar till förskolan.

06:50 Framme. Av med ytterkläder, gå genom hela förskolan för att hänga allt på Juniors krok. Gå tillbaks för att lämna Junior på öppnande avdelning. Inte visa att mamman är stressad - då bryter Junior ihop.

07:00 Pussas femton gånger. Kramas och kramas HÅRT tre gånger. Pussas tio gånger till. En glad Junior säger hej då och springer iväg och leker - JA!!! Mamman går till cykeln med lättat hjärta.

07:05 Cyklar till jobbet.

07:30 Framme. Mamman är nu klippt slut och hungrig igen.

Mamman börjar inse hur oerhört lyxigt det var att vara ledig två månader innan förlossningen förra gången. Nu är klockan 20.30 och mamman ska snart sova. För snart öre klockan 05:20 igen och proceduren upprepas...


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

mamiforlife

En blogg om livet som mamma till mina pojkar!

RSS 2.0