Att ha hand om två barn

Igår var mamman och junior barnvakt till väninnans snart ettåriga pojk:
9.15 väninnan och bebisen anländer. Han sover så han får ligga kvar i vagnen utanför trapphuset. Dörren till lägenheten står på glänt. Vi snackar lite skit och går igenom lite mattider och dyl. Väninnan ska visserligen bara klippa sig och blir väl borta max två timmar, men barn fungerar inte adekvat utan rätt dos mat och sömn. Det gör i och för sig inte mamman heller.
9.35 Väninnan åker. Bebisen sover. Mamman och Junior leker. Mamman förklarar för junior att hon visst måste bära bebisen TROTS att hon är juniors mamma. Varannan minut kollar mamman ut i trapphuset så att allt är lugnt. Hade glömt hur mycket koll man har på små barn!
10.00 Ett ljud! Mamman springer ut till vagnen och bebisen plirar misstänksamt mot mamman. Mamman känner en misstänksam lukt från bebisen och inser att det måste bytas på en gång. Bebisen accepterar att bli lyft från vagnen men ser inte direkt överlycklig ut.
10.05 Blöjbyte. Här känner nog bebisen att det får vara nog, vem är.den järn.kvinnan och var är min mamma? Bebisen börjar således gråta. Mamman och Junior blir stressade - de vill ju vara bra barnvakter! Mamman spexar och Junior klappar bebisen på kinden. Efter Blöjbytet är bebisen glad om han får bli buren. Junior accepterar.
10.15 Mamman inbillar sig att bebisen ska bli jätteglad om han får äta lite och matar därför med fruktpure. Junior visar bebisen alla sina leksaker.
10.30 Gemensam lek på golvet. Bebisen får knappt låna något för då bara MÅSTE junior leka med den saken. Bebisleksaken. Som typ inte är rolig.
10.45 Mamman börjar laga mat. Bebisen sitter i barnstolen och tittar på, junior leker.
10.55 Lalalala vad bra det går! Men vad nu? Det luktar misstänkt från bebisen igen. Dags för byte. Mamman ber junior att följa med. Han vägrar - han ska äta. Mamman plockar snabbt undan vassa kniven, salladen och tomaterna. Ha! Han ska minsann inte få tjuvstarta innan maten. Byter sedan på bebisen som är lika ledsen denna gång. Misstänkt tyst från köket.
11.05 Kommer ut med bebisen till köket och ser en mycket tyst och nöjd junior som mumsat i sig.hälften av TVÅ veg-schnitzlar! Otillagade. Mamman blir arg junior. Junior ger upp och går med på att kolla på tv.
11.15 Junior kollar på Pingu, bebisen sitter barnstolen och leker med en pet-flaska. Mamman lagar mat. Hade intentionen att maten skulle vara klar 11.00.
11.25 Väninnan kommer. Bebisen ler för första gången sedan ankomsten!
11.45, ca. Maten är klar!

Mamman lyckades således att hantera två barn helt på egen hand i hela två timmar! Endast smärre missöden. Inser dock att framtiden kommer att bjuda handhavande av två barn något längre stunder än två timmar... Mamman behöver förmodligen recept på betablockerare med sig från förlossningen.


Kommentarer
A

Hahaha! Skrattade högt åt tjuvätandet av veg-schnitzlarna!

Men kom ihåg att lille J kommer hinna bli mer än ett år äldre än han är nu, innan han har ett eget småsyskon i den där åldern. Det kan hända mycket på ett år. :-)

Svar: Du har så rätt! En tröst att hålla fast vid när man tvivlar på sin egen kompetens : )
mamiforlife.blogg.se

2012-08-25 @ 08:32:30
URL: http://ringtail.wordpress.com
Rebecka

Haha ja du, jag börjar känna paniken komma krypande.. 16 dagar kvar tills man ska bli tvåbarnsmorsa..
Jaja, inget att spekulera i, bara ta de för vad det är!
Haha..

Svar: Det är bara att inse redan nu - man kommer inte att hinna nånting i fortsättningen ; ) Ser du när jag skriver kommentarer i din blogg?
mamiforlife.blogg.se

2012-08-25 @ 14:04:30
URL: http://www.rebeckaevald.blogspot.com
Rebecka

Haha nej det har du Nog rätt i :)
Ja, men jag måste godkänna innan de syns :)

Svar: Okej, skriver ju till dig så huvudsaken är att du ser dem : )
mamiforlife.blogg.se

2012-08-26 @ 20:50:55
URL: http://www.rebeckaevald.blogspot.com
Rebecka

Haha ja :) hur mår ni?

Svar: Skapligt måste jag säga, ser inte fram emot att bli större. Börjar få en rejäl kula nu... Förstår att det är tungt för dig nu.... Men gud vad jag har förträngt från förra graviditeten... Men det är väl meningen ; )
mamiforlife.blogg.se

2012-08-27 @ 20:24:17
URL: http://www.rebeckaevald.blogspot.com
Rebecka

Men du slipper krämpor? Känns som magen kom direkt andra gången :)
Ja det är tungt, men snart är de klart haha..
Ja, visst har man de.. Värsta är att man förträngt hur ont det gjorde att föda, men snart blir man varse om det med haha..

Svar: Ja, mår väldigt bra. Halsbränna med knappar novalucid mot det så det är lugnt. Blir nog värre på slutet. Det värsta är att jag inte glömt den smärtan utan är livrädd för att föda barn igen... Vet bara inte hur jag ska ta.mig ur det här... ; ) Men man är ju spa illa tvungen att härda ut!
mamiforlife.blogg.se

2012-08-27 @ 20:42:14
URL: http://www.rebeckaevald.blogspot.com
Rebecka

Ja fy för denna vedervärdiga halsbränna.. Det är det värsta av allt!
Ja det är inte mycket mer att göra än att klämma ut ungen. Och de gick väl rätt snabbt för dej första gången?

Svar: Ja det är väl "bara" att göra det ; ) Ganska fort gick det men det var en vedervärdig plåga när det varade. Det var så intensivt eftersom att det gick så fort. Hoppas att du får lida lite kortare tid denna gång!
mamiforlife.blogg.se

2012-08-27 @ 22:05:33
URL: http://www.rebeckaevald.blogspot.com
Mamma

Ja, jösses! : )

2012-09-01 @ 13:51:39


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

mamiforlife

En blogg om livet som mamma till mina pojkar!

RSS 2.0