Nu var det VÄLDIGT länge sen jag bloggade....

Nu var det VÄLDIGT länge sen jag bloggade... Men jag måste bara skriva ner den här tanken. Att söka information på internet idag heter "att googla" för att man använder sökmotorn google. När jag var ung fanns det ju andra sökmotorer, typ altavista och vad det nu var de hette... Finns dom ens kvar idag? Vet dagens unga att det har funnits en tid före google?



Kommentarer
Y

...och Eureka var oxå en sökmotor då. På Universitetet är det i princip förbjudet att använda Google (i alla fall på min utbildning) så jag vet ju några andra, mer vetenskapliga sökmotorer. Google har förresten bara 7% av all information som finns tillgänglig på nätet så ungdomarna som inte får reda på att det finns annat går miste om rätt mycket info...

2011-10-27 @ 23:35:43
Mamma

Yahoo finns ju också...



Bra tänkt Y! Vi måste upplysa de unga om fler vägar innan Google äger oss alla...

2011-10-31 @ 20:58:08
mami

Men hörrni!

Det här är ju faktiskt ett allvarligt problem nu när man tänker till... Google kan ju tillhandahålla oss med den information som dom tycker är lämplig.. Vad mer missar vi??? Självklart känner jag också till vetenskapliga databaser, men det är ju inte där jag söker efter vardaglig info eller adresser till hemsidor.. Nä, måste nog uppdatera mig lite på andra sökmotorer och kanske "yahoooa" lite istället.. ; )

2011-11-08 @ 20:39:10
URL: http://mamiforlife.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

mamiforlife

En blogg om livet som mamma till mina pojkar!

RSS 2.0