När barnet inte lyssnar

Puh. Efter en heldag med junior är mamman helt apatisk. Orkar inte lyfta ett finger. Förutom till att författa ett och annat blogg-inlägg. Eller bre ett och annat Finn crisp med smör och ost.

Junior har antagit helt nya nivåer på aktivitet. Han nosar sig till när mamman är upptagen med något viktigt, likt en knarkhund som fått korn på lite förstklassig kola.

När mamman ska försöka pudra på sitt ansikte lite så att hon kan gömma eksemen en aning och se någorlunda acceptabel ut passar junior på att försöka doppa händerna i toaletten, kasta allt han hittar i äckliga bajs-sophinken, lägga allt annat han hittar i badkaret, riva ut allt från skåpen i badrummet. Mamman får således stå med ena foten på toalettlocket samt vara beredd att flytta foten till sophinken när han närmar sig den. Och så tillbaks till toalettlocket. Samtidigt som hon lägger på mascara (som givetvis hamnar i klumpar) och säger: "nej! Inte där. Låt bli!"

När mamman ska klä på sig springer junior omkring i sovrumet och fnittrar hysteriskt. River i lamporna på nattduksbordet, böcker, kläder ur byrålådan. Han hittar fläkten som står gömd bakom dörren och välter den så det låter PANG i hela hyreshuset. Mamman blir då vansinnig på junior och marscherar dit med b e s t ä m d a steg och ser MYCKET arg ut. Nu skall det bli utskällning. Vad gör då junior? Junior sitter i hörnet och ser alldeles exalterat förväntansfull ut. Det här var tydligen jätteskoj. Mamman säger med hög och bestämd röst "Så får du INTE göra, nu är mamma ARG!" Junior fnissar samtidigt som mamman lyfter ut honom ur rummet. Vad gör junior då? Inte gråter han för att han gjort sin mamma arg. Kramar han sin mamma för att be om förlåtelse? O nej. Junior börjar demonstrativt att pilla på en sladd som han a b s o l u t VET att han inte får pillra på. Allt för att reta sin mamma och få uppmärksamhet. Mamman önskar i hemlighet att hon kunde stänga dörren till sovrummet och stanna där inne. SJÄLV! Ha!

Mamman förstår att junior behöver stimulans och uppmärksamhet. Och det ger mamman junior. Men mamman anser att hon måste kunna få sminka sig i fem minuter samt hastigt byta om på fem. Det innebär 10 minuter som junior INTE får uppmärksamhet. Hemska tanke.

Nu längtar mamman tills junior ska få börja på förskolan. Så att förskolepersonalen kan fostra honom, något som mamman uppenbarligen inte kan.

-mami-


Kommentarer
A

Tips för att underlätta badrumssituationen: barnlås till toalocket! Ett utmärkt sätt att slippa oroa sig över att det lilla livet börjar slänga ner saker i toan/doppa händerna/dricka toavatten/etc etc.



Tror man kan använda ett sånt här: http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/80108935

2011-05-27 @ 07:57:27
URL: http://ringtail.wordpress.com
Mamma

Håll ut - det går över! (Småbarnstiden, alltså...)Fortare än man tror när man är mitt uppe i den.

2011-05-27 @ 18:14:12
mami

A: Aha! aha aha aha! Vi har en sådan som ligger och skräpar i något skåp någonstans. Funderar bara på om det kanske kan ställa till problem om man är riiiiktigt kissnödig någon gång? ; )



Mamma: Jo, det är väl så.. Men tänk om man skaffar en till sen då? It starts all over again...

2011-05-27 @ 20:02:43
URL: http://mamiforlife.blogg.se/
Mamma

Eller också inte...

2011-05-30 @ 22:23:27


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

mamiforlife

En blogg om livet som mamma till mina pojkar!

RSS 2.0