Föräldraledighet och shopping

Det är ju något väldigt ogenomtänkt, det här med föräldraledigheten. Det råder en väldig obalans mellan viktiga saker.

Som ekonomi och shopping. Under föräldraledigheten har du väldigt mycket tid till shopping. Det finns i princip tid till shopping dagligen (i alla fall om du är hemma med första barnet). Vilket ju är jättetrevligt! Samtidigt befinner du dig i förmodligen en av de sämre tiderna i livet rent ekonomiskt eftersom att man max kan ta ut 7 fp-dagar i veckan och de inte ger en allt för hög inkomst. Massor av tid för shopping alltså. Inga pengar.

Vill därför rekommendera personer som funderar över att skaffa barn att lägga undan pengar i förväg så att man kan spendera någon 1000-lapp i månaden de där dagarna där man inte har något att göra. För inte tusan hinner man spendera några pengar när man jobbar 100 %? Då går ju all tid åt till att jobba, hämta och lämna på föskolan, laga mat och sova. Men det är DÅ man tjänar pengarna. Mycket fel.

Man har faktiskt under småbarnsåren också ett större behov av shopping. Man blir helt enkelt smutsigare än någonsin. Inga kläder går att använda mer än en dag. En halv dag. En kvart. Så smutskorgen blir väldigt full. Visst kan man tvätta. Det gör man. Flera gånger om dagen. Men man kan inte hänga mer tvätt än vad som får plats på torkställningen. I badrummet. I köket. I vardagsrummet. Blöta kläder i sängen är ingen höjdare när manska sova.

Därför önskar jag nu att politikerna tar detta problem på allvar och inför ett litet shoppingbidrag till de som är föräldralediga. Pengarna kan de banne mig ta från sina löner. De som jobbar så mycket, de hinner ju ändå inte att spendera sina slantar... ; )

Tack!

-mami-


Kommentarer
Mamma

Superbra idé! ; )

2011-05-12 @ 21:44:59
Mamma

Superbra idé! ; )

2011-05-12 @ 21:45:47


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

mamiforlife

En blogg om livet som mamma till mina pojkar!

RSS 2.0