ÖF-metoden!

Fem minuters-metoden och Anna Wahlgren i all ära, men varför, VARFÖR har ingen introducerat mig för Öppna Förskolan-metoden (ÖF-metoden)? En rätt enkel metod, som dock kräver att den ena föräldern spenderar halva dagarna på ett hysteriskt ställe fullt med galna ungar och några vuxna. Föräldern vet inte om de vuxna är galna, för man vet inget om de vuxna på öppna förskolan. Däremot vet man vad alla barn heter, hur gamla de är, när de började gå, när de fick sina tänder, hur de sover om nätterna... Och så vet man vad som hände i senaste avsnittet av Solsidan.

ÖF-metoden går ut på att trötta ut barnet så pass mycket att det inte orkar hålla sig vaket. Detta kan vara svårt att göra hemma i egen lägenhet och det är därför viktigt att man tar sig väg till öppna förskolan. Barnet får leka några timmar och somnar sedan direkt i sin vagn på väg därifrån. Sedan sover barnet upp till 2 timmar och 30 minuter, jämfört med som tidigare - 40 minuter upp till 1 timme. Sedan gäller det att under fortsatt eftermiddag se till att barnet leker och busar i massor så att det sedan somnar utan skrik och gråt och sover hela natten.

Metoden verkar fungera skapligt på junior. Peppar peppar ta i trä. Ville bara säga det sista. Junior vaknade dock en gång vid 4-snåret för att inta en flaska välling, vilket får anses helt acceptabelt! = )

-mami-



Kommentarer
Mamma

Good work! :-)



2011-03-09 @ 21:27:39
Amelias mamma

Vad skönt för er =)

2011-03-10 @ 21:47:32
URL: http://booboo.blogg.se/
mami

Ja, visst är det gött? Men nu är plutten förkyld och sover lite sämre igen... Och så är det synd att det inte finns någon öppen förskola på helgen ; )

2011-03-12 @ 19:35:40
URL: http://mamiforlife.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

mamiforlife

En blogg om livet som mamma till mina pojkar!

RSS 2.0