Den snälla mamman

Jag är helt slut!

Inte bara för att natten har varit mindre bra utan också för att jag idag skulle vara en sån där rolig mamma. En mamma som tar med sitt barn till öppna förskolan och leker.

Junior vaknade 5.30 och ville komma upp (har givetvis vaknat x flera innan detta, vill bara poängtera det). Juniors mamma ville inte gå upp 5.30. Junior fick således sitta i sin säng och "leka" (hojta missnöjt) tills klockan blev 6.30, medan hans mamma försökte sova en liten stund till. Sedan gick vi upp och klädde på oss och åt frukost. Mamman, som är en sådan bra mamma, satte igång en surdeg för jäsning så att det skulle gå att baka ut ett bröd när de kom hem från öppna förskolan. Vid klockan 9.00 var vi framme. Vi fick en rundtur (ny öppen förskola för oss) och junior fick leka i lekrummet. Skojigt och läskigt med de andra barnen och deras föräldrar, tyckte junior. Krystat och påtvingat, tyckte mamman om att kallprata med de andra vuxna. Det enda man vet att man har gemensamt är att man har barn.

Standardfraser på öppna förskolan:
- Vad heter han/hon?
- Hur gammal är han/hon?
- Kan hon/han gå?
- Hur ofta sover hon/han på dagen?
- Sover han/hon på nätterna?
- Såg du Solsidan i söndags?

Har man inte sett Solsidan kan man inte vara med i gemenskapen på öppna förskolan. För om man inte tittar på Solsidan måste man ju vara lite konstig, jag menar ALLA kollar ju på Solsidan!

Mamman vet att hon överdriver när hon säger att det är en krystad stämning på öppna förskolan. Det är egentligen jättetrevligt. Det är bara det att mamman tycker att det är ansträngande att inte gå hemma i mjukiskläder hela dagen, utan istället fixa till sig och faktiskt försöka konversera med en annan människan med andra fraser än: "Nej, NEJ har mamma sagt!" och "Kom. KOM! Åh, titta HÄR!" Sen tycker mamman att alla de andra föräldrarna verkar vara så himla gamla också. Mycket äldre än vad mamman är. Alla verkar vara mellan 35-40 år. Sedan kommer mamman på att hon kanske också ser så där gammal och sliten ut! De andra mammorna och papporna kanske bara är 23 år, det kanske är MAMMAN som är gammal och äldst?!!!

När mamman sedan varit så snäll så snäll och tagit med junior till öppna förskolan är han jättetreött på hemvägen. Så trött att han somnar i vagnen. Så trött att han inte orkar äta lunchen. Så trött att han somnar på en gång. Mamman bakar ut surdegsbrödet. Laddar diskmaskinen och kör igång den. Nu ska hon äntligen göra lite lunch till sig själv. Då vaknar junior för att han har bajsat. Det har kommit bajs i sängen också. Mamman måste byta på junior och byta sängkläder. Kör igång en tvättmaskin. Försöker få junior att dricka lite välling. Junior vill inte ha. Försöker få junior att somna igen. Han vill inte. Det tar en halvtimme att få honom att somna. Nu gör mamman egen mat och äter. Efter maten är mamman trött, trött, trött. Halva dagen är kvar att orka.

Sedan vaknar junior.

-mami-


Kommentarer
A

Åh gud, jag blev trött bara av att läsa det där. (Och nej, du ser inte ut att vara 35!)



Att inte kolla på Solsidan verkar vara ungefär som att inte kolla på Idol. Jag driver min frisör till vansinne varje gång det är "Idolsäsong" eftersom hennes invanda Idol-kallprat (Vem man tycker är bäst, om rätt person röstades ut, vad man tycker om klänningen på den och den tjejen, etc. etc.)inte funkar på mig.

2011-03-01 @ 15:09:49
URL: http://ringtail.wordpress.com
mami

Solsidan, Let's dance, Idol... Melodifestivalen! Där är några program - som du säger, som man MÅSTE kolla på för att kunna prata med folk man inte känner ; ) Någon som kommer på några fler? Men om man frågar folk vad de tycker om Dexter, då kollar de på en som frågetecken. Jag tycker att Dexter borde ingå i konversationsprogramstvånget, så att jag också kan vara med och prata!

2011-03-01 @ 19:13:02
URL: http://mamiforlife.blogg.se/
mami

Bonde söker fru

2011-03-02 @ 00:39:59
URL: http://mamiforlife.blogg.se/
Mikke

"Bonde söker fru" <-- lol

Sarah

mykke vakker blogg ni har :D

2011-03-02 @ 01:11:01
URL: http://www.golfbullet.com
Dan_e

Let's Dance!!

2011-03-02 @ 01:20:19
URL: http://www.boxingbullet.com
Ericson

snyggtttt!!

2011-03-02 @ 01:32:00
URL: http://www.vzcv.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

mamiforlife

En blogg om livet som mamma till mina pojkar!

RSS 2.0