Dagen som fortsatte att arta sig

Dagen som artar sig fortsätter:

13.40 Junior vaknar. Mamman har suttit och läst en stund och är alldeles sömning och yr. Mamman inser att hon bara har druckit kaffe denna dag, inget annat. Mellanmålsdags. Junior festar loss på en soygurt och några jordgubbar. Mamman dricker grönt thé för att få i sig vätska.

14.30 Mamman och junior går ner på stan. Mamman trodde att de skulle komma iväg redan 14.00 men på något sätt tar det sån tiiiiiiiiiiiiiiiiid att komma iväg nu för tiden. Junior ska jagas och kläs på, sättas i vagnen, snytas, lugnas ner, han ska ha sin buts på huvudet. Sin buts som kan kastar på golvet hela tiden när det enda mamman vill är att komma IVÄG. Man måste komma ihåg att ta med sig plånboken också.

15.00 Mamman hittar en SÅ fin tröja på rea (lite Chanel-stil, kofta med knappar) och man MÅSTE ju passa på när det rea... Mamman blir stressad över att rean är så förbannat tidig nu för tiden. Förr, när mamman var ung, var det alltid rea i slutet av sommaren. Nu gäller det att grabba tag i godbitarna innan det är för sent. Den ekonomiska biten får mamman lösa senare. Banken har ju gett mamman kredit, alltså måste mamman vara kreditvärdig? Mamman anser i alla fall att hon är värd krediten. Och "Chanel"-tröjan. Jackan som mamman ville ha på rean fanns bara i gigge-storlek så den kunde mamman inte köpa, vilket gör att mamman SPARAR 600 kr. Mamman springer genast och köper två par skor som kostar 600 kr. Så där, nu är det balans igen! Men mamman behövde faktiskt nya skor, sulorna är lösa på de gamla. Och det var ju faktiskt rea.

15.30 Mamman vill köpa något till junior också, nu när hon är på sitt allra bästa shoppinghumör. Han sitter ju så snällt i vagnen och vinkar till alla hela tiden. Junior får en liten tamburin och en Barbapappa-gose. Junior är glad och upprepar hela tiden: "Baba bapa, Bapa bapa"

16.15 Hemma igen! Mamman och junior leker med Bapa bapa och tamburinen. I en minut. Sedan börjar junior leka med ett gammalt plastlock från en turkisk yougurt-burk istället. Mamman noterar att det är mycket onödigt att köpa dyra leksaker till junior när man kan ge honom matförpackningar att leka med a la "leksak på köpet". Mamman fixar nu också mat till sig själv och junior. Mamman lyxar till det med en halloumi-sallad. Mamman skulle kunna leva på enbart halloumi för att det är så gott!

17.25 "Småkryp" visas på SVT barn. Fem minuter långt program som junior fullkomligt älskar. Mamman och junior ser det varje dag. Junior håller nästan andan under programmet för att det är så bra. Mamman berättar hela tiden vad som händer: "åh, nu kommer det en myra" "kolla, den springer" "haha, en SPINDEL!" Junior har börjat protestera när mamman babblar. Han ser väl för tusan själv vad som händer?

18.00 Junior klättar upp på en hylla och ramlar halvvägs och slår i munnen. Gråter och SKRIKER i panik. Mamman tröstar och dansar samtidigt till Hansons "Shout it out" (passande va?) Mammans tröja blir blodig. Junior och mamman städar och lägger i en tvätt. Mamman gör i ordning junior för natten.

18.30 Junior vägrar att somna.

18.45 Junior vägrar att somna. Mamman måste stå böjd över spjälsängen och dumglo.

19.00 Junior vägrar att somna. Han vill mest leka i sin säng. Men mamman måste stå där bredvid annars skriker junior som om han blev lämnad ensam för ALLTID.

19.15 Junior vägrar att somna. Han leker med alla napparna i sängen och tar ut en och erbjuder mamman: "Bapp". Mamman vill inte ha någon bapp utan väser kärleksfullt: "Sov nu för fasiken, det är natt och JÄTTESENT". Mamman buffar på junior tills han faller i någon slags trans. Junior sätter sig sedan upp, kollar tar en napp i handen kastar sig framåt och tvärsomnar.

19.30 Mamman är helt färdig. Tar en dusch.


Nu sitter mamman och bloggar. Och väntar på att pappan ska komma hem vilket han gör snart! Men mamman misstänker tyvärr att hon kommer att somna innan han hunnit hem. För efter en heldag föräldraledighet är mamman helt slut. Junior får verkligen jobbet att likna semester.

-mami-


Kommentarer
Rebecka-mamma till amelia

Regn är inte kul alls!! Ja just de, skitbra. Regnet öser ner och jag blir blöt från topp till tå, eller hur var det? :) haha Robert Wells, nu är du väl lite väl hård mot dej själv?! Hoppas ni med haft en bra dag : ) vad kul för junior att börja förskola snart med :) ska du jobba mycket i sommar? Jobbar M något nu? Kramar

2011-06-17 @ 19:28:42
URL: http://www.rebeckaevald.wordpress.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

mamiforlife

En blogg om livet som mamma till mina pojkar!

RSS 2.0