Den tidiga morgonen

Dagen startade bra redan klockan 05.00 med en pigg junior. Mamman fick gå upp två (2) gånger mellan kl. 05.00-06.00 för att lägga honom ner och trycka in, jag menar stoppa in, nappen i munnen på honom. Junior bestämde sig för att det VERKLIGEN var dags att gå upp kl. 06.00 genom att ihärdigt skrika IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIH, IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIH!!! Mamman svor och masade sig upp. Pappan? Han mumlade något om "Jag kan lösa av dig sen" eftersom att det tydligen är givet att mamman jobbar första skiftet i denna familj.

Om man går upp tidigt blir dagen väldigt lång. Vilket i och för sig är bra om man har mycket att göra. Mamman har massor hon behöver/vill göra. Som hon på något konstigt sätt ändå inte hinner. Trots att hon går upp så tidigt. Och lägger sig rätt så sent. Mamman har en teori om att allt tar så lång tid eftersom att någon konstant motarbetar henne. Mamman plockar upp leksaker och lägger i korgen. Junior plockar ur leksaker ur korgen och lägger på golvet. Mamman torkar upp matrester från golvet. Junior slänger mat på golvet. Mamman torkar av TV-bänken från kladd. Junior kladdar efter. Mamman försöker sminka sig, det tar bara tre (3) minuter att dusta på lite puder och kladda på lite mascara, medan junior passar på att riva ut ALLT ur badrumsskåpet. Mamman tar på sig rena kläder. Junior blir glad att mamman ÄNTLIGEN är färdig med att ägna sig åt sig själv och nu ÄNTLIGEN kan ägna junior FULL uppmärksamhet. Junior visar sin glädje genom att pussa mammans kläder fulla av snor. Mamman måste byta kläder.

Dagen fortsätter i denna anda. Mat ska lagas. Ätas. Matas. Torkas. Barn ska sysselsättas. Mamman och junior går ut för att junior inte ska riva hela lägenheten. Vid 9.30 tycker junior dock att han är trött (konstigt när man vaknar kl. 05.00) och somnar. Mamman har druckit fem (5) koppar kaffe och kan omöjligt gå och lägga sig. Plus att hon måste plocka i ordning lite när junior inte är ivägen och saboterar.

Mamman inser att junior är en charmig, normal 14-månaderskille. Men mamman undrar om hon är en bra småbarnsmamma. Passar hon för att han hand om barn överhuvudtaget? Mamman längtar ju mest tills junior ska sova så att hon får andas lite. Mamman saknar sitt jobb.

-mami-


Kommentarer
A

Såg det här och tänkte direkt på er och junior: http://www.svd.se/nyheter/utrikes/sov-nu-for-helvete_6247436.svd



;-)

2011-06-15 @ 22:12:45
URL: http://ringtail.wordpress.com
mami

Haha!!! Småbarnsåren innebär väl mycket lite sömn helt enkelt... = )

2011-06-16 @ 12:14:15
URL: http://mamiforlife.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

mamiforlife

En blogg om livet som mamma till mina pojkar!

RSS 2.0