Dagen som artar sig

Halva dagen har nu i alla fall passerat! Ångesten är total när man har dagar som denna och inte har NÅT inplanerat för dagen. En HEL dag med junior som behöver aktiveras.

Man gör så gott man kan. Och dagen har artat sig riktigt bra!

06.00 Junior vaknar. IIIIIH! Diverse rapparkalja. IIIIIIIIIIIIIIH!! Mamman ligger kvar och försöker ignorera skrikandet. Junior säger: Mamamaaaamamamamama. Mamman blir rörd och ropar: "Jag kommer!" och masar sig ur sängen. Junior är glad och säger: Bapa Mats och pekar runt om i lägenheten. Mamman förklarar att Bapa Mats inte är hemma. Det är bara du och jag idag, Junior. Lovely.

06.30 Efter en första frukost går vi ut och går. Hemma runt 07.30

08.00 Frukost! Nu när junior äter själv tar det lite längre tid. Bra, för tiden skall gå. Junior blir megakladdig och måste spolas av i handfatet. Luktar fortfarande leverpastej efteråt.

08.30 Mamman lagar lunchen så att den ska vara färdig när det är dags att äta. Junior river och röjer runt i lägenheten. Mamman hör plötsligt från vardagsrummet: "IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIH HIHIHIIIIIIIIIIIIII" och rusar dit. Junior har klättrat upp på TV-bänken och står och svajar med skräckblandad förtjusning.

09.40 Mamman och junior går ut för att leka på en lekplats. Junior är glad för att de ska gå till en "Bats". På huvudet har han på sig sin "Buts" (keps). Vid ytterdörren träffar mamman och junior på en annan mamma som har två juniors och som bor i samma hus. Mammorna bestämmer träff lite senare på en lekplats i området och mamman är glad över att få lite vuxensällskap. På lekplatsen är det inte bara mammorna med juniors utan även en hel förskola som kommer dit och leker. Junior är svinnöjd och springer runt och härjar. Gråter inte ens när han ramlar med hela ansiktet rakt ner i sanden så att den fastnar i snorränderna under näsan.

10.45 Mammorna och juniorerna går hemåt för att äta lunch.

11.00 Lunch. Junior äter själv och mamman är nöjd och glad. Det gör ju inget att all mat hamnar på golvet och mamman måste skura. Idag igen. Mamman är osäker på hur mycket mat junior egentligen fått i sin lilla mage. Men han verkar nöjd.

11.30 Junior somnar och mamman kan dricka kaffe och surfa!!! haha!


Eftermiddagen är planerna spikade. Mamman och junior ska ner på stan och kolla runt.

Viktigt att hela tiden ha något att sysselsätta sig med. Annars får mamman total panik. Nu måste mamman pimpla mer kaffe så att hon inte somnar hon också.

-mami-


Kommentarer
Rebecka-mamma till amelia

De låter ju kanon det där :) ja visst skulle de vara underbart.. Flytta till linkan :) haha. Jag ska bara köra 3 v nu, sen får vi se. Vi har ia sökt förskola från och med januari. När ska eran lilleman börja förskola?

2011-06-16 @ 12:49:48
URL: http://www.rebeckaevald.wordpress.com
A

Om du får brist på vuxensällskap igen så är jag grymt obokad från och med nästa vecka och kommer hemskt gärna ner och hänger med er nån dag. :-)

2011-06-16 @ 13:15:51
URL: http://ringtail.wordpress.com
mami

A: Nu är det tankeöverföring! Sa till M typ i förrgår att jag ville ta en tripp till sthlm för att träffa dig. Saknar dig förstår du! Om du vill komma hit är du hjärtinneligt välkommen = ) Jag är ledig hela nästa vecka (20-24/6) och vi har köpt en härlig tältsäng så vill du stanna över natten så går det utmärkt! Vad säger du? Ska vi preliminärboka in något?

2011-06-16 @ 21:06:00
URL: http://mamiforlife.blogg.se/
Rebecka-mamma till amelia

Ush för regn!! Just de, ni hade ju fotbollsplan utanför precis. Kul nöje :) ja man känner att barnen behöver mer som roar dem än bara en själv :) blir det samma jobb, eller något nytt? Ryckte du skev nytt i något inlägg? Ok, hoppas det får bra för honom :) Gmark är underbar. ( för at inte tala om den låten, underbar ) borde släppa nåt nytt :) har du kvar de gamla skivorna? :) kramar hoppas ni haft en bra kväll, funderar på att försöka ta en sväng till er framöver :)

2011-06-19 @ 10:59:54
URL: http://www.rebeckaevald.wordpress.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

mamiforlife

En blogg om livet som mamma till mina pojkar!

RSS 2.0