Jäskorg! (vill ha)

Ska det vara så svårt att få tag i en billig jäskorg? Vårdar mina surdegar här hemma och vill givetvis ära dem genom att jäsa dem i käcka jäskorgar. Hittar bara jättedyra att beställa på nätet. Bah!

-mami-


Kommentarer
A

Är jäskorg något som är specifikt för surdegsbakande? Eller kan man använda dem till andra degar också? Och vad är fördelarna jämfört med en vanlig bakbunke?



ställer tusen frågor :-)

2011-02-18 @ 16:20:50
URL: http://ringtail.wordpress.com
A

...och det var inte meningen att det sista skulle bli fetmarkerat. Vet inte varför jag alltid lyckas göra så.

2011-02-18 @ 16:21:42
URL: http://ringtail.wordpress.com
mami

En jäskorg har sluttande kanter med "ränder" som hjälper brödet att jäsa på höjden. Och så får bröden fin och jämn form! Man jäser alltså brödet i jäskorgen på andra jäsningen - efter att man bakat ut brödet. Kan användas till alla typer av bröd, inte bara surdegsbröd. Ser grymt proffsigt ut! Nu har jag dock provat att jäsa i vanlig brödkorg som jag la en kökshandduk i som jag mjölade. Resultatet blev inte helt oävet!

2011-02-20 @ 11:58:32
URL: http://mamiforlife.blogg.se/
A

Aha, jag börjar se poängen med jäskorgar nu. Men är det avlånga eller runda korgar som är att föredra isåfall? Känns som att det kan bli lite otympliga bröd om man gör dem runda? (Jag blev lite sugen på att skaffa en avlång korg att göra limpor i)

2011-02-20 @ 14:39:08
URL: http://ringtail.wordpress.com
mami

Jag skulle vilja ha båda! Avlånga till vissa bröd, men runda passar andra sorters bröd... har provat att jäsa i både rund brödkorg och avlång brödkorg. Trevligt med runda bröd också = )En riktig jäskorg kostar dock ca 250 kr...

2011-02-20 @ 20:04:42
URL: http://mamiforlife.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

mamiforlife

En blogg om livet som mamma till mina pojkar!

RSS 2.0