Bekymmer och ledsen-minen

Är nu mycket bekymrad. Över junior - som i vanliga fall bajsar en eller två gånger om dagen och som nu inte har bajsat varken igår eller idag. NÄR ska man bli orolig på allvar? NÄR kan man ringa bvc utan att verka dum i huvudet? Är man kanske en aaaaaaaning "fröken duktig" och inte vill be om hjälp för att man själv är sjuksköterska? (Svar: ja). Men man vill ju inte belasta vården i onödan... man vet ju hur det är!

Junior är glad emellan skrikattackerna som han har haft ett på vändor idag. Läser i min pediatriska omvårdnadsbok om invagination av tarmen - stämmer det inte preciiiiiis in på junior? Diagnosen är mycket viktigt att den ställs inom 12 timmar från debut... oups. Nej, det KAN inte vara det...intervall mellan smärtorna 5-30 min... nja, stämmer nog kanske inte in... allmänpåverkad? nja.... okej, nu ska jag sluta noja mig.

Googlat lite (fantastiskt att man kan hitta ALLT på nätet! HUR gjorde man förr?) och läst om flera bebisar som helammats och som helt plötsligt gjort uppehåll i bajsandet. Puh. Så då är det säkert normalt. Synd om liten att han ska ha ont i magen bara. Förut grät han till och med tårar... han har börjat med tårar i kombination med "ledsen-minen". Ledsen-minen är en min som alla föräldrar känner till: den lilla bebisen ser helt plötsligt JÄTTELEDSEN ut - mungiporna rakt ner och sorgsna ögon. Hjärtsmältande. Bedårande. Varje gång det händer säger man automatiskt: NEJ, inte ledsen-minen!!! Jag gör vad som helst bara du blir glad, VAD SOM HELST!!! Listigt uträknat av de små rackarna... ; )

Nej, nu ska jag sluta oroa mig och mysa lite med junior dom faktiskt inte skriker av svåra invaginationssmärtor utan ser rätt nöjd ut.

-mami-


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

mamiforlife

En blogg om livet som mamma till mina pojkar!

RSS 2.0