Besatt bil?

Vilken total panikdag! Var uppe i bra tid och redo för att åka till väninnan. Så glad över att jag hade bilen och kunde åka när jag ville och kände för det! Vid bilen lastar jag in barn och barnvagn. Lite knepigt är det då jag ska få in vagnen eftersom att bakluckan inte hålls uppe automatiskt när det kallt, utan måste hållas upp med handkraft. Lite svårt när man bara har två armar och vagnen är för tung för att lyfta med en arm. Om man inte är stark på ett sätt som bara anabola kan bidra till. Vilket jag inte är.

Men i alla fall. När vagnen är inne och ungen fastspänd skall jag starta bilen innan jag skrapar rutorna. VET att det inte är miljövänligt, men det var KALLT i bilen och junior skulle börja frysa om inte värmen drogs igång... plus att jag har hört att det är bra för motorn att stå ett tag innan man kör.... ; P Om nu motorn startar.. Bilen var tvärdöd. Eller, nä, inte tvärdöd. Mer som besatt av en ond demon. För när jag skulle starta bilen satte blinkersen igång att blinka, alla lås låstes och låstes upp, låstes och låstes upp, lamporna blinkade. Men motorn förblev tyst. Så jag bestämde mig för att avbryta bilfärden och ta bussen.

Men dörren till bakluckan gick inte att få upp. Hur jag än försökte var den låst. Hm. Svårt att släpa runt 8 månaders-bebisen hela dagen utan vagn. Kan jag få ut bebisen? Puh. Dörren till junior gick att öppna. Stänger förardörren och trycker på låsknappen för att låsa upp bilen (som redan är upplåst, allt utom bakluckan.) Det skulle jag inte ha gjort. Billarmet drar igång och jag kastar mig i panik in i bilen och försöker febrilt att hitta knappen som stänger av larmet. Det finns ingen sån knapp (VET att vi hade en på gamla bilen i alla fall...) Får i alla fall upp bakluckan helt plötsligt och kan baxa ut vagnen igen. I med bebisen i vagnen. Bilen tjuter och tjuter. Bebisen tycker att larmet är otäckt och börjar tjuta han också. Jag försöker nå karln på mobilen men han svarar inte. Får tag i pappa som försöker guida mig till hur jag ska göra med allt.

Det slutar med att jag helt enkelt få lämna bilen på parkeringen. Tjutande. Olåst. Det går inte att få av larmet. Det går inte att låsa bilen. Jag är helt förtvivlad över att lämna den olåst, men som pappa smart konstaterar: "Vad ska du göra då? Du kan ju inte stå där och glo på den hela dagen." Sant. Han konstaterar också: "Ingen kan ju ändå stjäla bilen eftersom att den är tvärdöd." Sant igen. Så bilen står där ute i kylan. Tvärdöd. Stackars bilen. Hoppas att den mår bättre när vädret blir lite mildare... och kanske med ett nytt och fräscht batteri...

Väninnan fick i alla fall komma och hämta mig och junior och vi stressade runt på IKEA, Jula, Coop och Bauhaus innan vi äntligen kom hem och kunde pusta ut. Imorgon ska jag jobba. Som tur är hade jag INTE räknat med att köra bil dit, så i det läget är i alla fall ingen skada skedd! = )

-mami-


Kommentarer
Mamma

Oj, oj oj! Byt batteri - eller skaffa en plats med motorvärmare, kanske?

Hur gick det sedan då? Blev shoppingen lyckad?

2010-12-01 @ 21:43:47
A

Men fy vad jobbigt! Hoppas ni har fått ordning på den nu.



Och har du börjat jobba igen? Kul! :-)

2010-12-02 @ 10:04:00
URL: http://ringtail.wordpress.com
mami

Mamma: Ja vi ska väl ta och byta batteri.... Shoppingen blev lyckad efter MYCKET slit och släp i affärerna...



A: Bilen är nu i alla fall låst, men karln försökte starta den idag och den verkar fortfarande vara besatt av någon typ av bildemon. Ja nu är jag back on track på avdelningen igen! = )

2010-12-02 @ 19:27:43
URL: http://mamiforlife.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

mamiforlife

En blogg om livet som mamma till mina pojkar!

RSS 2.0