En natt... en natt

Vilken natt! Inte på ett bra sätt, frestas inte att tro det. Junior har haft magbekymmer hela natten och "knölat" (inte kunnat ligga still, river sig i huvudet, slår sig på magen... låter som ett konstigt beteende, men det är så han gör när han har ont i magen). När junior inte kan sova kan jag inte sova. Stackaren var helt slut imorse när vi till slut gick upp klockan 06.00. Men han är väl för rar ändå - ligger på golvet och skiner som en liten sol. Hur kan man inte älska en sådan liten gullunge? Efter ett tag bajsade han i alla fall... (Sluta läs detta stycke om du är känslig) Det rann upp med hela ryggen i hela pyamasen. I hela nacken och håret blev det när pyamasen togs av. Så det var bara att slänga ner lillen i handfatet och spola av honom, vilket han tyckte var oerhört roligt eftersom att han älskar vatten.

Så. Slut på äckliga detaljer. Junior har faktiskt utvecklat en stadig kärlek till vatten. Han fullkomligt dyker ner i vasken när man spolar vatten där, och sist när han badade fick han duscha medan vi fyllde på badkaret. Han uppskattade själva duschandet mer än badet - och han som älskar att bada i vanliga fall! Han kastar sig hejvilt i vattnet och fick nästan huvudet under ytan förra badtillfället, men det bekom honom inte.

De senaste dagarna har han ätit med 3-timmars-intervaller istället för 2-timmars... Det kan låta som att han äter ofta fortfarande (vilket han i och för sig gör) men för mig är det en oerhörd befrielse att få tre timmar mellan gångerna istället för två. Detta kanske (peppar, peppar) är hans nya mönster ett tag, innan tillfällena kan glesas ut ytterligare? Och han kan börja äta riktig mat. För det är vad han behöver! Han blir inte mätt tillräckligt länge på mjölken. Han skulle nog gärna sova natten igenom (i alla fall fem timmar...) om han bara slapp vara hungrig. För när jag ammar honom på natten är han nästan sovande - han somnar alltid (om han inte har ont i magen) om direkt när han har ätit. Och sover, med sina matpauser, i ett svep ca 10 timmar - vilket är normalt i hans ålder.

Tur att det finns kaffe i alla fall!


Tur att jag hittade den här instruktionen - annars kan man ju missta sig å det grövsta! ; P

-mami-


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

mamiforlife

En blogg om livet som mamma till mina pojkar!

RSS 2.0