Verkligheten

Verkligheten är annan än den som man kan läsa om på nätet. Och då syftar jag inte på allas finputsade fasader på facebook utan på bilden som sidor som typ amningshjälpen ger. Lilla mini har ju krånglat lite med amningen nu - skrikit och vägrat att ta bröstet och favoriserat ena bröstet. Så jag googlade lite för att se vad man kunde göra. Lite tips som alltså är menat att det ska vara genomförbara:
1) Stressa inte. Nähä, hur, HUR kan man låta bli med två barn varav den ena gallskriker och den andra sitter och hackar besticken i bordet och skriker "mat NU NU NU!"?
2) Mata bebisen direkt innan den hinner bli jättearg av hunger. Se kommentaren ovan.
3) Bädda ner dig i sängen när du ammar och se till att du verkligen får lugnt och ro. Ja men vad fint! "Lilla J, mamma ska nu lägga sig och amma i sängen tills mini är helt nöjd. Jo, det är jätteviktigt att han får äta precis så länge som han vill, annars kan mjölken sina. Du kan väl vänta här uteni vardagsrummet tills mamma är klar?" Troligt.

Verkligheten ser ut som så att man ammar bebisen hängandes på ena armen samtidigt som man lagar mat med den andra och J står och ropar: "Dra loss bröstet mamma, han behöver inte äta mer nu!"

Amma i lugn och ro. Ha.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

mamiforlife

En blogg om livet som mamma till mina pojkar!

RSS 2.0