Mamman får spelet

Igår jobbade mamman hemma under förmiddagen när J var på förskolan. Hämtade honom redan vid 13 men hade då hunnit mer än förväntat med både studier och hemmet! Faktiskt bakat "julbullar" också (bullar med pepparkaksfyllning - för oss som hatar saffran!), så otroligt skönt att baka utan att Junior skall kladda och blanda också... Mamman vet att det är fult att tänka så, men hon kan inte rå för det! Ibland hittar mamman tålamod att låta Junior vara med och greja, men inte alltid (läs: oftast inte).

Efter lite gofika bar det av ner på stan för att handlas lite. Bussen KNÖKFULL av skolungdomar som tränger sig före mamman då hon ska gå av med junior och vagnen. Ingen respekt för äldre och höggravida kvinnor. Vart är samhället på väg?

Junior somnar givetvis i sin vagn och går inte att väcka. Mamman handlar belysning till balkongen och lite annat julmys i form av elkablar och lampor. Mat också. Hem går mamman med barn, kassar och vagn eftersom att mamman får ett spel av att åka buss med alla idioter.

Junior vaknar hemma. Sovit 1,5 timmar, yey!

Mamman börjar montera allt ljus samtidigt som hon lagar mat. Junior vill hela tiden vara delaktig i det svåra monteradet och deklarerar hela tiden med hög röst: "Den är MIN!!! JAG SKA!!!" Pappan kommer hem från jobbet och familjen äter. Mamman måste sen ta cykeln i halkan för att komplettera med glödlampor som passar i eländet som inhandlats.

En stjärna vägrar lysa och mamman skruvar om skiten säker femton gånger samtidigt som Junior skriker: "JAG SKA SKRUVA NU, DEN ÄR MIIIIIN!!!", tills mamman får ett utbrott och stirrar honom i ögonen och väser: "Nej den ÄR MIIIIIN!!!", som en tvååring.

Lampeländet funkade till allt och mamman lugnade ner sig. Bad junior om ursäkt. Idag kompenserar mamman med att bjuda Junior på hembakta frallor till frukost, och lördagen känns trots förkylningen ganska mysig!


Kommentarer
Mamma

Hi, hi, hi! Jag förstår preeeciis! ;-)
En stor kram till er båda! <3

2012-12-03 @ 21:56:34
Rebecka

Hahaha, ja det där känns igen. Känns som det är varje kväll bag kryper ner breve Amelia och säger förlåt för jag varit arg, men alltså ibland blir man så galen så man tror mn ska explodera. Vill så gärna träffa er snart. Kanske till jul något?
När är det bf nu igen?
Kram till er

2012-12-03 @ 22:02:45
URL: http://www.rebeckaevald.wordpress.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

mamiforlife

En blogg om livet som mamma till mina pojkar!

RSS 2.0