Saker jag vill säga till mig själv...då!



* Orange tröja, vita stora byxor och rosa skor är ingen vinnande kombination. Nej, det spelar ingen roll att det är märkeskläder!

* Det finns något som heter plattång. Åtminstone kommer det att finnas. Avstå lugg tills du äger en.

* Tro det eller ej, du kommer att hålla med din pappa i framtiden - rosa Buffalo-skor och lysrörsbelysning i köket är inget man vill ha.

* Nej, du kommer inte att lyssna på svensk hip hop hela livet. Och du kommer inte att tycka att namnet Carlitoz är coolt.

* Ingen av dina söner kommer att döpas till Raymond.

Recept på sirapslimpa

Och efter önskemål kommer nu mitt recept! Det går säkert att göra olika varianter av det, men så här gör jag.

2 st limpor:

50 g jäst för söta degar
50 g smör eller margarin
5 dl vatten
1 tsk salt
1 dl mörk sirap
1 dl vetegroddar
1dl havregryn (helst Gyllenhammars)
6 dl vetemjöl special (ca)
6 dl rågsikt (ca)

1) Smula ner jästen i en stor bunke. Smält smöret och blanda i vattnet. Värm till 37 grader.
2) Blanda ut jästen med lite av degvätskan. Tillsätt sedan resten av degvätskan.
3) Tillsätt salt, sirap, vetegroddar och havregryn. Blanda.
4) Blanda sedan i lika mängd vetemjöl special och rågsikt , ca 12 dl totalt. Degen skall vara lite kladdig nån börja släppa från bunkens kanter. Använd gärna degkrokar eller bakmaskin för att knåda degen, ca 5 min.
5) Jäs under bakduk ca 60 min.
6) Smörj två avlånga brödformar med smör. Dela upp degen i två delar. Knåda degen och platta sedan ut den något. Rulla sedan ihop den till en längd och lägg den med skarven nedåt i en av bakformarna. Gör likadant med den andra degbiten.
7) Jäs under bakduk ca 60 min. Sätt ugnen på 200 grader.
8) Grädda sedan bägge bröden i nedre delen av ugnen ca 35-40 min. Om bröden får för mycket färg kan man lägga en bit aluminiumfolie över mot slutet.

Fresh bag

-Jag fick en fresh bag från min bror och svägerska i födelsedagspresent! Så nu har vi bakat sirapslimpor och testar nu om brödet håller sig extra fräscht länge... : )

Birthday cake!





Bjöd familjen på buffé och tårta igår! Bakade en HELT mjölkfri tårta som smakade mycket bra : ) Gick lös med sugarpaste för första gången... Kul men VÄLDIGT sött! Nästa tårtbak blir om en månad när J fyller år.

Bilden också...



Inte bara vuxen - nu GAMMAL!!


Kollar Mello i vanlig ordning och FÖRFASAS över Army of Lovers framträdande. Vidrigt och vulgärt! Det är ju för tusan barn som kollar på denna festival... De manliga dansarnas byxor visade ju mer än man önskade. Snälla - lämna lite åt fantasin.

Lite vuxen...

...är jag väl i alla fall om jag tänker.efter. Jag har till exempel önskat mig en matberedare i födelsedagspresent. Det skulle väl inte en tonåring göra? Jag börjar fundera på om inte ALLA vuxna känner sig så här omogna men dom låtsas att dom är så himla vuxna med sina nyheter och tråkiga frågesportsprogram på TV. Jag ska.härmed också börja låtsas! Tror att jag lyckats hittills idag - än har jag inte brusat upp : )

Jag har också hittat mina likheter i TV- och bokvärlden, för att ha någon att identifiera mig med när jag känner mig sämst. Än en gång blir med Monica i Vänner. Inte för städmanin utan för hennes kontrollbehov och lätt hysteriska sätt. Det känns som jag. Och av samma anledning känner jag stark tillhörighet till Kanin i Nalle Puh. Panik och kontrollbehov.

Sen återstår bara frågan om man ska börja rota i varför man har dessa kontrollbehov eller om man bara ska skita i det!?

Bluff

Ju äldre J blir desto mer känner jag mig som en bluff. Jag är ju inte tillräckligt vuxen för att vara förälder! Det känns som att han kommer att genomskåda mig vilken sekund som helst...

När det gäller disciplinen så har han nog redan gjort det. Igår var vi så osams som vi aldrig varit tror jag... Han riktigt retas med mig och gör sånt som han VET att han inte får, helst när jag sitter och ammar, och sen tjuter han av skratt när jag blir arg. Till och med när jag bar under honom på rummet skrattade han. Efter ett tag förstod han att jag var arg, men då hävdade han att HAN var arg på MIG! Själv känner jag mig ungefär lika mogen som en tonåring.

Lille A mår nog bättre på Minifomet. Han är fortfarande gasig men han skriker inte lika mycket längre så jag antar att han har mindre ont av det - skönt! Nu ska jag försöka att städa lite - har börjat i tre dagar nu men man kommer ju ingen vart!

Backstreet's back alright?

Kollar på mello. Inser att jag verkligen håller på att bli gammal.. Killen, Eddie Razaz, som framför första låten har ett kors hängande i ena örat - något som för mig tillbaks till 90-talet och typ Backstreet Boys... Tänker att det där har man ju sett förut. Och inser att dagens unga faktiskt inte har det. Känns i vilket fall som helst inte så hett.

Vem behöver en papegoja....



...när man har en treåring? Stod i hissen med J och mini i vagnen. Vinterkläder hade krånglats på och jag var så där lagom trött och varm. När vi ska gå ur hissen fastnar jag mellan dörren och vagnen och suckar högt. Innan jag hinner så utbrister J "Ärligt talat! Ärligt talat!" Jag bara stirrar på honom. Och inser att ja, det precis så jag säger när något krånglar och jag blir irriterad... Men jag blev snabbt glad denna gång : )

Idag vet jag inte vad det är med mig. Trött, visst, men känner mig helt slut mentalt. Gjorde misstaget att jag satte mig i soffan i morse efter att vi gick upp 05:30 och efter det kände jag att jag inte orkar nånting idag! Börjar grina för att J ville hjälpa mig att göra pannkakor för att jag inte ORKADE. Hur illa får det bli? Dricker en kopp kaffe nu i hopp om att bli en snällare mamma... stackars barn!

Gällande Minifomet så hyser jag hopp... men ropar inte hej!

The real housewives of Miami... Elsa!



Visst, jag är inte främmande för att ex operera bort min dubbelhaka, eller operera in mina loppakorva-öron. Men om jag skulle operera mig till den grad att jag såg ut som Marysols (t.v. på bilden) mamma Elsa (t.h. på bilden) så hoppas jag att någon skulle sätta ner foten och säga stopp!

Okej, Elsa är typ 76 år - men jag lovar att en rynkig 76-åring är bra mycket vackrare... Marysol behöver nog också tänka på att hålla igen lite på operationer och annat, hon ser lite stel och konstig ut... Man undrar ju också vilken kirurg som går med på att operera? Money talks...

Underhållande är programmet i alla fall!

Minifom

Nu provar vi minifom. Vad jag vill minnas hjälpte det föga för J. Men så var ju han allergisk mot mjölk också. Om vi inte lyckas med detta så är det väl bara att ta farväl av mjölken ett tag. Hej då yoghurt. Hej då kaffe med mjölk... Kommer att rasa i vikt så fall för allt jag vill äta just nu är typ yoghurt och ostmackor. Är bara sugen på naturgodis med yoghurt och vit choklad. Är inte ens sugen på smågodis! Det här med barnafödande och amning gör verkligen livet helt upp och ner.

Lägenheten till exempel. Ser typ ut som att någon har vänt den upp och ner och skakat om lite. Misär. Känns som att man städar hela tiden men det blir ingen skillnad. På en dag är allt i en enda härva och det är kladd och damm överallt. Lätt att man ger upp städningen - det är ju ändå ingen idé! Ganska skönt faktiskt när jag tänker på det!

Kycklingsallad a la Jamie



Kvällens middag! Faktiskt uppskattad av hela familjen (J åt pasta, kyckling, tomat och avocado dock - men ändå!)

Inspirerad av Jamie Oliver slängde jag ihop denna kycklingsallad. Denna kommer vi att laga igen : )

Lyx


Detta är både mammans och pappans bränsle just nu. Snabbt och effektivt. Och gott!

Rapport från gnällbältet

Suck. Denna natt... Mini har börjat att vända på dygnet känns det som. Förut hade han ont i magen och skrek på kvällarna. Nu har han haft den perioden mitt i natten de senaste nätterna. I natt var vi vakna flera timmar och tröstade. Sedan har han sovit oroligt och så även jag som fått trixa med nappen hela tiden.

Känner mig smått skum och dimmig nu på morgonen. Men ska ta tag i dagen och hjälpa min stora pojke att klä ut sig. De ska ha isfest på förskolan. Som tur är vill han vara tomte, kläder som vi redan har här hemma!

Sirapslimpa

Igår hade jag så pass mycket energi att jag och J bakade bröd. Han tittade på mig där vi stod och rörde i degen i våra matchade förkläden och sa: "jag älskar dig mamma". Tänk att fem timmars sömn kunde förvandla mig till en snäll mamma igen... Min älskade lille plutt.

Här är resultatet:




Hurra - en dag för sent!

Än en gång har denna app stulit ett långt inlägg genom att hänga sig. Frustrerande!

Jag hurrade igår för att det var den bästa dagen på länge! Mini inledde med att sova fem (5) (!) timmar på raken natten till igår (men precis som jag visste så var det inget att räkna med fortsättningsvis - denna natt har varit kass). Men man är tacksam för de nätter som är bra : )

Det andra som gjorde dagen så bra igår var att läkaren från barn ringde. Alla Juniors prover var bra - ingen glutenintolerans! Hurra! Nu kvarstår dock frågetecknet kring varför han växer så dåligt. Vi ska väga var tredje månad på BVC nu för att se vart det tar vägen.

Idag är det förskola. M är ledig så jag tänkte vila lite när J är iväg - lyxigt! Det unnar jag mig eftersom att bebistiden med J var så tuff.

Lång helg

Helgen blir verkligen lång när förskolan inte är tillgänglig fredag-måndag. Min mamma har iaf varit här och underhållt den stora medan pappan underhöll sig med stryktipset och utgång med kompisarna på lördagen. En födelsedagsönskan som han blev unnad.

Själv fattar jag snart inte hur jag ska kunna umgås med folk snart. Har som bomull i huvudet och typ noll ork till att bry mig om omvärlden. Men nu är det kanske bara fem månaders helamning kvar innan jag kan dela på jobbet med andra. Det är det jobbigaste med amningen - att det bara är man själv som natt efter natt skall serva med förtäring åt den lille diktatorn...

Skönt och vara bebis egentligen. Man behöver inte ta några beslut, man bara skriker när man är hungrig. Kanske man skulle börja med? Kan se mig själv bara sitta och gallskrika i soffan medan M skyndsamt springer dit med en påse naturgodis för att få tyst på eländet. Trevligt!

Fri amning

Det här med fri amning alltså... Ungen bor ju vid bröstet! Är hungrig- jag ammar. Är ledsen - jag ammar (amning är ju mer än mat, det är tröst och närhet). Ont i magen - jag ammar. Kräks upp allt igen och blir mer hungrig - jag ammar vidare. Bajsar, blir mer hungrig - jag ammar.

Okej om man inte hade NÅT annat att göra. Men jag har en snart-treåring som vill bygga skylift, leka pirat ("nu du din landkrabba, nu ska du gå på plankan!") och styra sjörövarskeppet (hans säng). Bara vuxna kan tydligen styra skeppet. Det är ju så kul... : )

Det är lite jobbigt att leka allt detta och samtidigt amma. OCH fundera ut vad vi större ska äta. Och laga detta. Samtidigt som man ammar. Och inte lägger bebisens fot i stekpannan av misstag.

Det som funkar är dock att blogga samtidigt som man ammar! Herregud vad törstig jag är.. Avslutar detta nu!

1 månad

I en månad har jag nu varit tvåbarnsmamma... tiden går fort! Om sju månader ska jag börja att jobba igen, halvtid förvisso, men ändå! Ska försöka att ta tillvara på den här tiden nu... Men nu börjar den här "nyförälskelse-fasen" ta slut och tröttheten ta vid. Det blir jobbigare och jobbigare att vakna varannan timme för att amma och sedan gå upp mitt i natten för att byta blöja... Och den stora trotsiga har jag mycket lite tålamod med tyvärr men jag är för trött. Igår byggde jag kaffe utan vatten... Rök fint från bryggaren...

Idag har A varit på läkarundersökning och han passerade besiktningen fint! Växer och frodas. Alltid nåt. Väntar fortfarande på att läkaren ska höra av sig gällande J:s prover från förra veckan...

Som toppen på tröttheten så ger vädret noll energi. Är så trött på snö och kyla! Vedervärdigt att köra vagnen med ståbrädan i djup snö. Hjulen på brädan låser sig och man får släpa sig fram... gratismotion i alla fall... Yey...

Dåliga app!

Andra gången nu som jag skrivit ett lååångt inlägg sombinte går att publicera för att det inte funkar med denna app. Sur blir man, har ju inte all tid i världen att blogga nu för tiden...

Är vansinnigt trött, ammat varje timme i natt. Hoppas på en bättre natt nu.

Idag har vi haft en mysig dag överlag. Har bara blivit slagen och sparkad en gång av J. Han tjurade lite men sa sedan förlåt. Alltid nåt. Vi har firat M som fyller år idag, med bakelser, sång och presenter! Inte illa med tanke på att jag är skapligt förvirrad för tillfället. Hällde lösviktste ner i tekoppen istället för i tekannan bara för att nämna något som blir galet när jag ska utföra vardagliga sysslor. Har iaf inte slarvat bort barnen. Eller lagt dom på fel ställe. Alltid nåt.

Bakelserna! Helt mjölkfria : )




Skrik och panik

M jobbar kväll hela veckan. Det innebär kvällsrutiner på egen hand gällande bägge barnen. A har ont i magen och sin vedervärdiga hosta, vilket innebär att han skrek i två timmar utan att det gick att trösta honom. Detta alltså samtidigt som jag skulle utfodra och göra i ordning J inför kvällen. Vilket alltså resulterade i att jag fick ett panikutbrott och försökte resonera med min 1 mpnaders-bebis att han skulle sluta skrika. Jag är inte gjord för att vara mamma.

Nu ska jag läsa god natt-sagor för min stora pojke. Så att han somnar med illusionen att han har en snäll mamma..

Update

A mår bättre men helgen har varit intensiv. Han har fått sova bättre för att han är mindre täppt, men nu har en vedervärdig hosta tagit vid istället. Stackars barn! Ont i magen har han fått om kvällarna också och jag blir så rädd att han också ska vara allergisk...

Mormor har varit här i helgen för att M jobbade i lördags. Jag fick lite välbehövt sällskap och avlastning i form av lek med J. Han är så trotsig! Idag har jag varit galen på honom... Han lyssnar inte på vad jag säger, slår mig och skrattar när jag skäller på honom. Blev tvungen att ta ut honom vid halv fem för att han skulle gå leka ute - detta vägrade han dock. Då tog jag med honom en sväng till affären och där sprang han ifrån mig och petade på diverse saker dom vi absolut inte skulle köpa. Trött är bara mitt förnamn just nu. I helhet kan ni kalla mig trött, slutkörd, sliten, uppgiven behöversovaliteochhabarnsomintetrotsar.

Jobb dygnet runt

Natten blev en favorit repris. Jag och mini, vakna i soffan. Är även denna morgon mor till en Junior och en Minigris. Kanske att han är aaaningen mindre täppt? Eller så har jag bara vant mig. Kör stenhårt med nezeril som egentligen är till för barn mellan 1 mån-2 år, men vad gör man? Känns som att dagen också kommer att bli en upprepning av gårdagen - amma och trösta ledsen bebis. Han äter mycket oftare än vanligt för att han behöver mer vätska och sedan orkar han inte äta så mycket åt gången pga trötthet r/t ansträngande andningsarbete. Så det är bara att ställa upp! Vad gör man inte för sina små?

mamiforlife

En blogg om livet som mamma till mina pojkar!

RSS 2.0