Packning

Mamman och pappan ska åka bort i helgen. Utan junior. Tre hela dagar (eller två och en halv mer riktigt) vuxentid tillsammans med goda vänner. Mamman har set fram emot detta i flera månader och nämner för pappan att hon vill börja med packningen idag. Pappan är helt oförstående: "Men, det är ju MÅNDAG idag"

Ja, visst är det måndag. Men hallå? Mamman har ju inte varit iväg på några skojjighter på väääääldigt länge! Det är ju enda tillfället för lite high heels och annat barnovänligt! Självklart måste kläderna väljas med finess, allt måste förberedas intill minsta detalj.

Men mamman har inte orkat få ändan ur vagnen än. Tar det imorgon. Då är det ju i alla fall TISDAG.

-mami-

Gårdagen

Gårdagen:

08.00 Mamman vaknar (efter en natt med juniors skrik mellan kl. 22.30-00.00) med förhoppningen om att proppen i badrummet magiskt skall ha löst upp sig under natten (med lite hjälp av det kilo propplösare mamman öst ner i handfatet på kvällen) men tyvärr är det fortfarande svart vatten upp till kanten av avloppet. Suck. Mamman hejdar junior från att kladda i vattnet. Junior är helt oförstående över att han inte får och blir jättearg på mamman. Ute ösregnar det. Mamman ringer hyresvärden för att få hjälp med proppen.

8.00-10.00 Mamman försöker ge junior frukost, sig själv kaffe, sminka sig, klä på sig och junior, samtidigt som hon plockar undan all skit som ligger framme och skräpar. Junior hjälper till genom att dra fram så mycket leksaker som möjligt på så kort tid som möjligt.

10.30 Fixarkillarna kommer. Från Samhall. De säger knappt hej men mamman strålar översvallande: Åh, nu kommer räddarna i nöden!!!! Fixarkillarna jobbar bra länge med att lösa proppen. Mamman och junior sitter i köket och läser en bok, om och OM igen. Junior är mycket misstänksam och fascinerad av de två inkräktarna. Efter mycket bestyr är det fart i avloppet igen och fixarnissarna drar iväg. Mamman ropar: "Tack, oh tack så HEMSKT mycket för hjälpen!!"

11.00 Mamman och junior äter lunch. Juniors mat hamnar precis överallt. Och lite i munnen. Tror att han blir mätt.

12.00 Junior sover. Mamman passar på att damma och svabba golven. Samhallmännen har en tendens att glömma att ta av sig skorna när de kommer in.

13.00 Mamman sätter sig i lugn och ro med en kopp kaffe. Ah.

13.05 Junior vaknar.

13.30 Mamman och junior stämmer träff med grannarna för att leka. Utelek i lekpark och det regnar. Junior tycker att regnet är läskigt och ska bara krama mamman hela tiden så att mamman blir sandig.

15.00 Mamman och junior går och handlar.

16.15 Kvällsmat.

17.25 Småkryp följt av Rorri  - en racerbil på SVT barn.

18.30 Läggdags för junior. Han somnar i samma sekund som huvudet hamnar på kudden. Gött!

18.45 Mamman bakar grunden för en midsommartårta.

19.30 Dusch.

20.00 Tid framför datorn med en kopp thé och lite nötter (har helgmys nu, ska ju jobba i helgen)

22.15 Mamman går och lägger sig.

22.30 Junior vaknar och skriker. Somnar om. Vaknar efter 10 miuter och skriker. Håller på så i 1,5 timmar innan han ger upp och somnar på riktigt.


Idag:
06.30 Junior vaknar. Mamman orkar inte gå upp. Hoppas att han ska somna om.

07.30 IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIiH! Nu tycker junior visst att det räcker. Har lekt en hel timme själv i sin säng....



Bara det faktum att mamman måste deklarera sina dagar på detta vis tyder på att mamman saknar A) stimulans B) tillräckligt med saker att göra.

Depressing.

Glad midsommar!

-mami-

But why do you buy it?

Åh! Var och handlade för en stund sedan och stod i kassan med två packar Loka-vatten (6-pack småflaskor). Bakom i kön stod en ung man från typ Indien. Helt plötsligt tilltalar han mig:

Indisk man (engelska med Indisk brytning): - Excuse me, but is that water?
Jag: Yes!
Indisk man (fundersamt): Why do you buy it?
Jag: You can get it over there! (trodde att han sa where do you buy it...)
Indisk man: No, I mean WHY do you boy it? You have good water at home from at tap, yes?
Jag:... eh.. yes... but look, this has SPARKLES and it allso have a FLAVOUR!!!
Indiern tittar fundersamt på mig...: - oh... okey...

Indiern köpte snabbmakaroner i storpack. Frysta sommargrönsaker i storpack. Billig matolja. Socker. Mjölk.

Jag tyckte jättesynd om Indiern och hade ont i magen när jag åkte hem. Lyxmänniskan som köper vatten på flaska när det finns asbra vattet i kranen hemma.

Som straff sitter jag nu och väntar på att propplösaren skall göra sitt i badrummet så att det slutar välla upp en sörja från avloppet under badkaret när man tvättar/använder handfatet i badrummet/duschar/diskar eller dyl.

-mami-

Den nya familjemedlemmen

Mamman har glömt att berätta en sak! I fredags gick mamman på VUXENFIKA med sin väninna och bara njöt av att fika på ett ställe som bara har TRAPPOR och ingen HISS!! Väl under fikastunden tittade mamman och väninnan på mobilen i fall den skulle råka vara rea på Mulberry. Chocken var enorm eftersom att rean verkade pågå för fullt trots att mamman tittat på hemsidan på morgonen och inte sett en endaste liten förvarning om rean. Paniken var total! Mamman så MASSOR av väskor som hon ville ha och väninnan fick påpeka att en zebrarandig väska kanske inte var SÅ praktisk för mamman att inhandla.

Mamman hade i alla fall ont i magen tills väninnan lovade att skjutsa hem mamman PÅ EN GÅNG så att mamman kunde titta på väskorna på en riktig dator och kanske, eventullet, MÖJLIGTVIS betälla en.... Väninnan fick också agera smakråd och vägspärr när junior ville röja fram till mammans fina, rosa lilla dator. Mamman brukar alltid be sin egen mamma om smakråd vid inhandling av väska, men den egna mamman hade den goda smaken att befinna sig i Italien vid tidpunkten. Väninnan fungerade utmärkt som hjälp vid shoppingen, Mulberryälskare som hon är. Mamman valde till slut ut en väska som hon skulle beställa och tröck andäktigt på "Buy"-knappen.

Inget händer. Mamman trycker och trycker: köp, KÖP KÖÖÖÖÖÖÖÖP! Mamman försöker hela kvällen utan resultat. Väninnan måste åka hem och mamman lovar att hålla henne uppdaterad. Mamman börjar nu kolla tågtider för lördagen så att hon kan åke till Stockholm och köpa en väska i butiken istället. Pappan förstår allvaret och lovar att skjutsa mamman till Stockholm. Mamman är jätteglad över att ha en så förstående karl. Mamman är också smart och ringer till Mulberrybutiken och frågar om de har rea. Det har de. Mamman biter på naglarna och hoppas att det finns NÅN väska kvar.

Mamman och pappan bestämmer att de ska åka tidigt, typ vid halv åtta. Tur att junior vaknar tidigt.

Junior vaknar 07.40. Sovmorgon! Men aaaaaaaah! Nu hinner Mulberryväskorna ta slut!!! Paniken är total och de är inte framme förrän kl 11.00 på Mulberrybutiken.

11.15 är mamman en väska (och hrm en nyckelbörs) rikare och åtskilliga tusenlappar fattigare. (Sen att mamman ska betala tillbaks dessa pengar till sig själv är en liiiiiten detalj som mamman nu väljer att ignorera..) Den nya familjemedelmmen heter Sofia Tote black och är underbar!

Den lilla familen far hem igen. Junior ter sig helt opåverkad av sin nya lillasyster.

Slutet gott allting gott!

-mami-

Aktiviteter

Det gäller som sagt att fylla dagarna med aktiviteter. Idag har mamman och pappan tagit med junior på ett äventyr utan dess like - miljöstationen (f.d. soptippen)! Först skulle det plockas fram och sorteras. Junior hjälpte mamman och pappan genom att bära runt alla saker och lägga dem på finurliga ställen i lägenheten. Och prova mammans klackskor som skulle slängas. Hela övningen tog några timmar och det är det viktiga.

Igår fick vi celebert besök av min svägerska vilket roade hela familjen hela dagen - en mycket bra dag med andra ord!

Nu ska vi kolla på någon TV-serie. Är helt slut av vansinnig allerig och all medicin jag tryckt i mig under dagen.

-mami-

Underbara kladdkakor med helt okej GI! Rec...

mms_img53273 (MMS)

Underbara kladdkakor med helt okej GI! Receptet kan jag lägga ut vid ett senare tillfälle... -mami-

Dagen som fortsatte att arta sig

Dagen som artar sig fortsätter:

13.40 Junior vaknar. Mamman har suttit och läst en stund och är alldeles sömning och yr. Mamman inser att hon bara har druckit kaffe denna dag, inget annat. Mellanmålsdags. Junior festar loss på en soygurt och några jordgubbar. Mamman dricker grönt thé för att få i sig vätska.

14.30 Mamman och junior går ner på stan. Mamman trodde att de skulle komma iväg redan 14.00 men på något sätt tar det sån tiiiiiiiiiiiiiiiiid att komma iväg nu för tiden. Junior ska jagas och kläs på, sättas i vagnen, snytas, lugnas ner, han ska ha sin buts på huvudet. Sin buts som kan kastar på golvet hela tiden när det enda mamman vill är att komma IVÄG. Man måste komma ihåg att ta med sig plånboken också.

15.00 Mamman hittar en SÅ fin tröja på rea (lite Chanel-stil, kofta med knappar) och man MÅSTE ju passa på när det rea... Mamman blir stressad över att rean är så förbannat tidig nu för tiden. Förr, när mamman var ung, var det alltid rea i slutet av sommaren. Nu gäller det att grabba tag i godbitarna innan det är för sent. Den ekonomiska biten får mamman lösa senare. Banken har ju gett mamman kredit, alltså måste mamman vara kreditvärdig? Mamman anser i alla fall att hon är värd krediten. Och "Chanel"-tröjan. Jackan som mamman ville ha på rean fanns bara i gigge-storlek så den kunde mamman inte köpa, vilket gör att mamman SPARAR 600 kr. Mamman springer genast och köper två par skor som kostar 600 kr. Så där, nu är det balans igen! Men mamman behövde faktiskt nya skor, sulorna är lösa på de gamla. Och det var ju faktiskt rea.

15.30 Mamman vill köpa något till junior också, nu när hon är på sitt allra bästa shoppinghumör. Han sitter ju så snällt i vagnen och vinkar till alla hela tiden. Junior får en liten tamburin och en Barbapappa-gose. Junior är glad och upprepar hela tiden: "Baba bapa, Bapa bapa"

16.15 Hemma igen! Mamman och junior leker med Bapa bapa och tamburinen. I en minut. Sedan börjar junior leka med ett gammalt plastlock från en turkisk yougurt-burk istället. Mamman noterar att det är mycket onödigt att köpa dyra leksaker till junior när man kan ge honom matförpackningar att leka med a la "leksak på köpet". Mamman fixar nu också mat till sig själv och junior. Mamman lyxar till det med en halloumi-sallad. Mamman skulle kunna leva på enbart halloumi för att det är så gott!

17.25 "Småkryp" visas på SVT barn. Fem minuter långt program som junior fullkomligt älskar. Mamman och junior ser det varje dag. Junior håller nästan andan under programmet för att det är så bra. Mamman berättar hela tiden vad som händer: "åh, nu kommer det en myra" "kolla, den springer" "haha, en SPINDEL!" Junior har börjat protestera när mamman babblar. Han ser väl för tusan själv vad som händer?

18.00 Junior klättar upp på en hylla och ramlar halvvägs och slår i munnen. Gråter och SKRIKER i panik. Mamman tröstar och dansar samtidigt till Hansons "Shout it out" (passande va?) Mammans tröja blir blodig. Junior och mamman städar och lägger i en tvätt. Mamman gör i ordning junior för natten.

18.30 Junior vägrar att somna.

18.45 Junior vägrar att somna. Mamman måste stå böjd över spjälsängen och dumglo.

19.00 Junior vägrar att somna. Han vill mest leka i sin säng. Men mamman måste stå där bredvid annars skriker junior som om han blev lämnad ensam för ALLTID.

19.15 Junior vägrar att somna. Han leker med alla napparna i sängen och tar ut en och erbjuder mamman: "Bapp". Mamman vill inte ha någon bapp utan väser kärleksfullt: "Sov nu för fasiken, det är natt och JÄTTESENT". Mamman buffar på junior tills han faller i någon slags trans. Junior sätter sig sedan upp, kollar tar en napp i handen kastar sig framåt och tvärsomnar.

19.30 Mamman är helt färdig. Tar en dusch.


Nu sitter mamman och bloggar. Och väntar på att pappan ska komma hem vilket han gör snart! Men mamman misstänker tyvärr att hon kommer att somna innan han hunnit hem. För efter en heldag föräldraledighet är mamman helt slut. Junior får verkligen jobbet att likna semester.

-mami-

Dagen som artar sig

Halva dagen har nu i alla fall passerat! Ångesten är total när man har dagar som denna och inte har NÅT inplanerat för dagen. En HEL dag med junior som behöver aktiveras.

Man gör så gott man kan. Och dagen har artat sig riktigt bra!

06.00 Junior vaknar. IIIIIH! Diverse rapparkalja. IIIIIIIIIIIIIIH!! Mamman ligger kvar och försöker ignorera skrikandet. Junior säger: Mamamaaaamamamamama. Mamman blir rörd och ropar: "Jag kommer!" och masar sig ur sängen. Junior är glad och säger: Bapa Mats och pekar runt om i lägenheten. Mamman förklarar att Bapa Mats inte är hemma. Det är bara du och jag idag, Junior. Lovely.

06.30 Efter en första frukost går vi ut och går. Hemma runt 07.30

08.00 Frukost! Nu när junior äter själv tar det lite längre tid. Bra, för tiden skall gå. Junior blir megakladdig och måste spolas av i handfatet. Luktar fortfarande leverpastej efteråt.

08.30 Mamman lagar lunchen så att den ska vara färdig när det är dags att äta. Junior river och röjer runt i lägenheten. Mamman hör plötsligt från vardagsrummet: "IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIH HIHIHIIIIIIIIIIIIII" och rusar dit. Junior har klättrat upp på TV-bänken och står och svajar med skräckblandad förtjusning.

09.40 Mamman och junior går ut för att leka på en lekplats. Junior är glad för att de ska gå till en "Bats". På huvudet har han på sig sin "Buts" (keps). Vid ytterdörren träffar mamman och junior på en annan mamma som har två juniors och som bor i samma hus. Mammorna bestämmer träff lite senare på en lekplats i området och mamman är glad över att få lite vuxensällskap. På lekplatsen är det inte bara mammorna med juniors utan även en hel förskola som kommer dit och leker. Junior är svinnöjd och springer runt och härjar. Gråter inte ens när han ramlar med hela ansiktet rakt ner i sanden så att den fastnar i snorränderna under näsan.

10.45 Mammorna och juniorerna går hemåt för att äta lunch.

11.00 Lunch. Junior äter själv och mamman är nöjd och glad. Det gör ju inget att all mat hamnar på golvet och mamman måste skura. Idag igen. Mamman är osäker på hur mycket mat junior egentligen fått i sin lilla mage. Men han verkar nöjd.

11.30 Junior somnar och mamman kan dricka kaffe och surfa!!! haha!


Eftermiddagen är planerna spikade. Mamman och junior ska ner på stan och kolla runt.

Viktigt att hela tiden ha något att sysselsätta sig med. Annars får mamman total panik. Nu måste mamman pimpla mer kaffe så att hon inte somnar hon också.

-mami-

En ny kropp tack

Jag inhandlade en bikini här om dagen. Misär. Junior sov fridfullt i vagnen och jag provade snabbt. Vedervärdigt. Allt satt fult. När jag var mitt i provningen på Lindex vaknar junior i vagnen och är ledsen för att han inte ser mig. Måste därför öppna dörren till provhytten och visa upp bikinikroppen för alla i affären.

Vid kassan:
Expediten (hurtigt): Så den här blev bra?
Jag: Ja, det kan nog i alla fall inte bli bättre.
Expediten: Nehej... (avryter här ögonkontakten och jobbar snabbt på med köpet så att denna obehagliga kund skall försvinna)

Nu har jag i alla fall en ny bikini för i år. Det som skulle behövas är en ny kropp.

-mami-

Vill i alla fall slå ett slag för Garniers "Ultra Lift" ögoncreme! Tycker att den gör underverk med mina rynkor kring ögonen. = )

Den tidiga morgonen

Dagen startade bra redan klockan 05.00 med en pigg junior. Mamman fick gå upp två (2) gånger mellan kl. 05.00-06.00 för att lägga honom ner och trycka in, jag menar stoppa in, nappen i munnen på honom. Junior bestämde sig för att det VERKLIGEN var dags att gå upp kl. 06.00 genom att ihärdigt skrika IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIH, IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIH!!! Mamman svor och masade sig upp. Pappan? Han mumlade något om "Jag kan lösa av dig sen" eftersom att det tydligen är givet att mamman jobbar första skiftet i denna familj.

Om man går upp tidigt blir dagen väldigt lång. Vilket i och för sig är bra om man har mycket att göra. Mamman har massor hon behöver/vill göra. Som hon på något konstigt sätt ändå inte hinner. Trots att hon går upp så tidigt. Och lägger sig rätt så sent. Mamman har en teori om att allt tar så lång tid eftersom att någon konstant motarbetar henne. Mamman plockar upp leksaker och lägger i korgen. Junior plockar ur leksaker ur korgen och lägger på golvet. Mamman torkar upp matrester från golvet. Junior slänger mat på golvet. Mamman torkar av TV-bänken från kladd. Junior kladdar efter. Mamman försöker sminka sig, det tar bara tre (3) minuter att dusta på lite puder och kladda på lite mascara, medan junior passar på att riva ut ALLT ur badrumsskåpet. Mamman tar på sig rena kläder. Junior blir glad att mamman ÄNTLIGEN är färdig med att ägna sig åt sig själv och nu ÄNTLIGEN kan ägna junior FULL uppmärksamhet. Junior visar sin glädje genom att pussa mammans kläder fulla av snor. Mamman måste byta kläder.

Dagen fortsätter i denna anda. Mat ska lagas. Ätas. Matas. Torkas. Barn ska sysselsättas. Mamman och junior går ut för att junior inte ska riva hela lägenheten. Vid 9.30 tycker junior dock att han är trött (konstigt när man vaknar kl. 05.00) och somnar. Mamman har druckit fem (5) koppar kaffe och kan omöjligt gå och lägga sig. Plus att hon måste plocka i ordning lite när junior inte är ivägen och saboterar.

Mamman inser att junior är en charmig, normal 14-månaderskille. Men mamman undrar om hon är en bra småbarnsmamma. Passar hon för att han hand om barn överhuvudtaget? Mamman längtar ju mest tills junior ska sova så att hon får andas lite. Mamman saknar sitt jobb.

-mami-

Den berömda päronformen

Kom också på att ingen bikini jag har passar efter graviditet och amning. Bikinibyxorna har mystiskt krymt och överdelarna är inte lika snygga när de sitter långt ner på magen istället för uppe där bysten tidigare befann sig. Alltså måste jag inhandla nån ny bikini. Inte så lockande.

Men jag blev lite inspirerad när min mor hade med sig bilagor och modemagasin med årets badmode. Men efter att ha läst allihop inser jag plötsligt varför det är så lätt att tycka illa om sin kropp. Bikinimodet som föreslås för en kroppsform med liiite mindre byst och liiiite större stuss (den berömda päronformen) är att man ska ha bikinibyxor som täcker rumpan men är lågt skurna "så att illusionen blir att rumpan är mindre". "Sarong eller kjol döljer också baken". Okej, så lågt är jag med. Stor bak = fult. Måste alltså döljas. Vidare till överdelen: "Det finns lösa kupor av silikon som går bra att bada med, att lägga i biki-BH:n för illusionen av en större byst" Okej. Liten byst är tydligen fult. Man måste fejka för att få en större med andra ord.

Summa summarum: Stor röv och liten byst är fult och man måste försöka trolla bort det. Inte konstigt att man inte tycker att man duger i detta samhälle. Ingenstans kunde jag läsa att man skulle dölja stora fläskiga tuttar med så mycket tyg som möjligt. Eller lägga i silikon i byxorna för illusionen av en större röv om man nu skapts med en platt sådan. Päronformen är alltså den sämsta form man kan ha. Uppenbarligen.

Så nu är jag på jakt efter silikoninlägg till bikiniöverdelen, stora (OBS! inte tvärrandiga - som ger ett bredare intryck) bikinitrosor, kjolar, saronger och liknande för att dölja kroppens alla fel.

-mami-

(Sen kan det vara så att jag inte bryr mig om tidningens skriverier utan köper en bikini som framhäver rumpan, bara för att. Men STACKARS alla osäkra människor som känner sig värdelösa av att läsa sån skit!)



Lite gnäll

Svett och pust och stön! Varmt är det. Men inte lika varmt som i gamla knarkarlyan. Tack och lov!
Nu har jag jobbat en hel del och därför varit lite efter med bloggandet. Juniors pappa haltar fortfarande omkring här hemma men har i alla fall sökt vård! Träffat kollegor till mig som klämt och känt på knäet och nu väntar han på en MR. Hoppas att han slipper artroskopi i alla fall. Trolig orsak till smärta och låsning i knäet är menisken.

Idag kommer väninnan hit en sväng på lunch/fika innan jag ska en sväng till nya jobbet och skriva på papper och prata med chefen i eftermiddag. Junior är.. ja, vad ska man säga. Inne i en lite mer krävande period kanske man kan uttrycka det. Jag lääääängtar tills han ska få börja på förskolan! Även om jag kommer att sakna honom så klart så tror jag att det är dags för den lille att aktiveras lite mer om dagarna. Jag orkar inte mer aktiviteter.

Han är väldigt "trotsig" och gör bara sånt han inte får om man inte ägnar hela sin uppmärksamhet mot honom. Lite jobbigt när jag var och handlade med honom igår och han började stoppa in hela handen ner i halsen. Ögonen tårades och jag utbrister: "Nej men vad GÖR du? Så får du ju INTE göra!" Orden "inte" och "göra" triggade här igång junior eftersom att han visste att han fick min uppmärksamhet om han fortsatte. Så han satt och tröck ner sin lilla hand ner i halsen så att spyorna bara forsade ner över honom. Fyra gånger. Medan jag förtvivlat försökte tillrätavisa honom, hålla i hans hand, manövrera vagnen, släpa runt kundkorgen, plocka ner rätt varor, inte få ÄNNU mer ont i ryggen, skälla på junior samt betala och packa varorna. Junior bara skrattade fast jag tittade med ARG min och sa "NEEEJ!" Sista gången han tröck ner handen i halsen var vid kassorna när ALLA i hela mataffären tittade på oss och undrade vad det var för störd mamma som hade med en 14-månaders kille med fullt utvecklad bulimi. Väl utanför affären ringde jag juniors pappa och bölade lite och sedan gick vi hem. I värmen. Med ryggvärk.

Känner som sagt att det är dags för nåt annat än det här nu. Värmen tar också musten ur en. Nu sover junior fast klockan bara är nio. Han bara hängde i hasorna och bara gnällde, gnällde, gnällde. Så han fick gärna gå och lägga sig lite, så att jag får ANDAS bara fem minuter.

Nu ska jag förbereda fika och lunch. Jobbar stenhårt med GI-kosten och mår förträfligt. Är också inne på sommarens andra kortisonkur vilket också bidrar till ökat välmående. Synd bara att ryggen pajar mer och mer. Inväntar nu mitt första lumbago ischias. Vi ser ut som ett riktigt gamling-par här hemma där vi haltar omkring med dåliga knän och ryggar. Härligt.

-mami-

mamiforlife

En blogg om livet som mamma till mina pojkar!

RSS 2.0