Några förslag

på klänningar till vigseln! Tror att de är amningsbara.. men kanske inte allt för festliga? Eller? Ska fundera på det...



Alla klänningarna kommer från www.ellos.se

-mami-

Beverly Hills 90210

Fasen, det går ju massor av repriser på den gamla klassikern Beverly Hills! I like! Nostalgi på hög nivå... inte för att jag såg det då det sändes för första gången.. men det gick repriser även på min tid i ungdomen (läs: när jag gick på högstadiet) = ) Nä, nu ska jag kolla vidare!



-mami-

Sjukligt snygg...men inte överglänser bruden

Nu sussar junior i sin insats till barnvagnen. Vi använder den som säng när vi reser bort, fungerar jättebra! Han är dock snart för stor för den och det är väl dags att titta på en resesäng. Vart springer tiden iväg? Det går rysligt fort tycker jag.. Snart är han så stor så... Börjar förstå varför man skaffar fler barn, man vill ha en liten till helt enkelt!

Han drömde nyss en mardröm. Vad drömmer man när man är 2 månader? Är så nyfiken... = )

Hårfärgen jag använde i lördags var btw jättebra! Smidigt när man kan färga på 10 min och sedan är det klart.

Funderar på vad jag ska äta till lunch? Måste ta tag i det nu... har inte gjort ett dyft idag och halva dagen är snart förbi.. man bara ammar, busar, söver, plockar undan lite, ammar igen... det rullar på!

Ska försöka hitta en klänning till brorsans vigsel nu i sommar. Inte helt enkelt att hitta något som passar en föräldrapenning-budget, en mammakropp (fast är näääästan nere på min ursprungliga vikt nu..) samt är amningsbar! Det är många krav... sjukligt snygg ska den ju givetvis vara också! Men inte så snygg att den överglänser bruden of course... Några tips? ; )

- mami -

Mors dag no 1

Igår var jag och min mamma hos mormor för att fira mors dag. Givetvis var junior med. Vi överraskade henne med att bara dyka upp, hon blev mycket förvånad eftersom att ingen av oss bor i samma stad. En helt klart lyckad dag!

Junior firade mig INTE på min första mors dag.. dåligt tycker jag ; ) Han får helt enkelt ta igen det när han blir äldre. Han firade också igår, hela 2 månader! Min karl har dock inte helt köpt konceptet med att han skall fira mig när det är mors dag.. jag menar, jag har ju ändå fött hans barn.. det borde väl vara värt att fira? Får drilla honom lite i frågan ; P

Kunde igår på mormors soffa sova för första gången på dagen, det var otroligt skönt! Vet inte varför det är så svårt att sova på dagen, jag är ju så trött men kan inte koppla av helt enkelt. Nu är jag och junior kvar hos mor och far, karln kommer senare och hämtar oss och så åker vi hemåt. En lugn och skön dag förhoppningsvis.

- mami -

Dum i huvudet av att amma?

Igår var vi som sagt och vägde och mätte på BVC! Killen går upp i vikt precis som han ska. Nu väger han 5700 och är 38,5 cm lång. 2 månader. Vilken kille, min junior!

Idag är vi hos min mamma och passar på att bli bortskämda delux! Skönt, tycker både jag och junior.

Har typ inte sovit nåt i natt, eller ja, korta stunder har det väl blivit. Känner att min IQ-nivå har sjunkit så pass att jag snart inte fungerar adekvat. Någon har tydligen sagt att man blir dum i huvudet av att amma, men döh! Så klart blir man dum i huvudet av att inte få sova för att man stup i kvarten skall amma! Det kan ju till och med jag räkna ut med min låga IQ-nivå!

Nu ska jag färga håret, köpte 10-minuters-färgning, det borde man väl hinna med trots att man har junior? ; )

- mami -

BVC

Nu ska snart jag och junior till BVC för att väga och mäta. Det ska bli kul eftersom att det var 2,5 veckor sedan sist. Han väger riktigt mycket nu, orkar knappt lyfta honom! ; )

Unga mödrar

Har precis glott på unga mödrar.. vet inte varför jag tycker att det är så trevligt att kolla på... kanske för att et alltid finns någon som är värre än en själv? ; )

Citat ur tidigare program:
"Vi äter inte grönsaker hemma, jag menar han får ju grönsaker på dagis så då behöver vi inte äta det här".

Asbra.

Tagit en dusch medan junior suttit i sin babysitter. Guds gåva till föräldrarna. Jag tar nu en kopp thé (eller två) medan junior sitter och jollrar charmigt.

Lycka!

- mami -

Mobilt intresse

Finns det något bättre än när lillen intresserar sig för den mobil som man har placerat över honom? Nu kan han ligga långa stunder och bara titta på den med andakt i blicken. Man hinner liiiite mer av det man borde göra... Samtidigt som man har dåligt samvete över att man lämnar honom för att roa sig själv (även om man är i samma rum).. Det är väl så att vara mamma?

Men det är konstigt att inget blir gjort här hemma? Dammråttorna hopas och smider onda planer om att ta över lägenheten.


Denna mobil är så söt:

Fabler mobil från IKEA, 99 kr.

- mami -

Galet på Media Markt

Var ii förmiddags ute och hälsade på en väninna som flyttat till hus nyligen. Kul att se hur dom bor! Vi tog en promenad till Media Markt som precis öppnat och hade diverse öppningserbjudanden. Vi gjorde det endast för att hon ville köpa en dammsugare (ErgoRapido från Electrolux - bästa dammsugaren, har självklart en själv!). Det var helt sjukt! Har aldrig sett så mycket folk (läs: mojjar) som bara slet i allt de kunde komma över. Det fanns säkerhetsvakter på stället och man hade arrangerat en liten symfoniorkester som satt på ett podie utanför och spelade.

Där inne sprang folk högt och lågt och ingen brydde sig om att vi kom med barnvagnar med sovande småttingar i. Jag kallsvettades och ville bara därifrån. Kön var två kilometer och en säljare försökte kränga en stekpanna till mig för 19 kr. Jag ville inte ha en stekpanna för 19 kr. Det fanns dock annat folk (läs: mojjar) som hade staplat upp åtta stekpannor på sina vagnar. Vad fan ska man med åtta stekpannor till? Folk köper allt - bara det är billigt.

Eftersom att junior vaknade ville jag inte stå i kön längre utan gick ut genom ingången. Trodde nästan att de anabola vakterna skulle stoppa mig och genomsöka vagnen efter stulet gods (varför skulle jag sno en stekpanna för nitton spänn?). Ute i entrén kunde vi pusta ut en stund jag och junior medan jag hör att de drar igång ABBA på högsta volym inne i butiken. Vad är det för fel?

Väninnan träffade en bekant utanför som berättade att folk hade köat sedan kl. 04.00 på morgonen eftersom att de släppte in kl 06.00. Har folk inga jobb? Så fruktansvärt tragiskt att ta ut en semesterdag för att shoppa loss på Media Markt! Eller? Värst var ändå utanför där de bjöd på grillad korv och glass. Då gick folk dit och sa saker i stil med: "kan jag ta en korv till min mamma också, hon sitter i bilen och väntar" och så gick de sedan nöjt och mumsade i sig båda korvarna själva. Höjden av snålhet!

Jag och junior var helt färdiga när vi gick därifrån. Men väninnan var nöjd - hon hade fått sin dammsugare! Och på något sätt var det väl ändå värt det! Vi strosade hem och drack en kopp thé.

- mami -


Ergorapido - bästa dammsugaren! Från Elektrolux.

Min son - bajsmannen

Var på mammalunch igår med tjejerna från föräldragruppen. Allt ljuvligt, gosiga och snälla barn samt gott att äta. Som man sluppit att laga själv. Kan inte gå fel?

Plötsligt hör jag hur det sprakar till i juniors byxa. Han har bajsat. Inget konstigt med det. Men. När han gör det har det en tendens att kunna läcka lite... så man måste skynda sig att byta helt enkelt. En annan mamma konstaterade glatt att "nu är det bara att du springer".

Sagt och gjort. Tyvärr är det upptaget på toaletten och jag väntar med junior utanför. Sprak. Spraaaak. Spraaaaaaak! TRE gånger till!!! Hur mycket får plats i en sån liten? Jag börjar svettas, nu är det bråttom, bråttom! Byter på lillkillen och SÅKLART har det läckt och jag får byta hans outfit från topp till tå.

Väl ute igen ser ju de andra mammorna att han har en helt ny svid på sig. De undrar vad som hänt. Jag förklarar och får höra att "nämen gud, hur ofta händer det?" Jag: "typ varje dag..." De: "Det händer ALDRIG mitt barn, kanske bara har hänt EN gång eller så". Jaha...

Jag har fött en son - bajsmannen.

- mami -

Vaken före junior

Var vaken redan 04.30 efter att ha ammat junior och sedan inte kunnat somna om. Går upp och gör mig i ordning, orkar helt enkelt inte ligga kvar och höra både sambon och junior ligga och snarka. Sömnen har blivit som en manisk tanke som jag jagar och vill ha. Jag har blivit besatt av tanken av att få sova!

Men.

När jag då äntligen får tillfälle att sova så kan jag helt enkelt inte. Jag försöker tvinga mig: sov, sov, sov! Men det går inte. Fåglarna utanför fönstret:
- kvidevitt, kvidevitt!
Jag:
- Håll käften, håll käften!
Fåglarna:
- KVIDEVITT, KVIDEVITT!

Ger upp tanken på att någonsin få sova igen. Går som sagt upp och gör thé och njuter av att få läsa min Damernas Värld i lugn och ro innan karln och junior vaknar och vill ha uppmärksamhet. Gud vad skönt att få vara lite ensam!

Nu har lillkillen sovit snart 3,5 timmar! Varför gör han inte det när JAG sover samtidigt???

Ingen idé att stressa upp sig. Solen skiner. Tar en kopp thé till.

- mami -

mamiforlife

En blogg om livet som mamma till mina pojkar!

RSS 2.0